keskiviikko 28. tammikuuta 2015

Kuivan ihon pelastus

Valittelin juuri kasvojeni ihoa vaivaavasta toisesta ongelmasta, mutta samanaikaisesti kärsinkin myös kuivuudesta. :D T-alue ja posket on tukkoa ja rasvaa. Sen sijaan suunympärys, nenänympärykset ja luomet hilseilevät ja kiristävät.


Tämän ongelman olen kokenut parina muunakin talvena. Ilmeisesti kyseessä on jonkin sorttinen atooppisen ihon kosto. Siitä kun ei olekaan tarvinut varsinaisesti kärsiä melkein kymmeneen vuoteen.
Aina pelastuksessa on ollut mukana V10 Plus -hyaluroniseerumi sekä Korresin Magnolia Bark -yövoide. Tuo yövoide näyttäisi muuten olevan Korresilla aika kelpoon 15,55 euron hintaan. Eihän tämä nyt ole mikään valikoimista poistuva tuote?


Korresilta on muuten tosi kiva saada lähetyksensä. Kaikki on pakattu nätisti ja mukana tulee yleensä reilu kasa näytteitä. Parhaimmillaan paketit on vielä tulleet seuraavana päivänä tilauksesta!

sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Syyllinen

Vuoden lopussa kosmetiikkabloggaajien keskuudessa kyseltiin onko jotain suunnitelmia vuodelle 2015. Mukana vilahti jos jonkinmoista kosmetiikkaan ja blogiin liittyvää ajatusta ja yksi niistä tuli Sinistä pintaa -blogin Helliniltä. Innostuin ajatuksesta, että voisin kokeilla kuinka pitkälle vuotta pääsen jo kaapissa olevilla kosmetiikkatuotteilla. Näin päätinkin kokeilla, mutta sehän meni pieleen heti tammikuun alusta kun ihoni päätti ryhtyä entistäkin hankalammaksi.


Tai en minä oikeastaan tiedä menikö homma pieleen, mutta ainakin se koki pienen takaiskun. Yleensä talvisin rutikuiva kasvojeni iho päätti kokeilla jotain finniryhelmää. Olen kärsinyt monen muun tavoin aknesta, siitä on selvitty vaikka sitä sileää ihoa en ole koskaan päässyt nauttimaan. Nyt kuitenkin ollaan aika karuissa fiiliksissä tän asian kanssa. Otsa on röyhähtänyt ihan kokonaan ja posketkin yrittävät esitellä vanhoja kunnon paiseita ihon alla. Ei enää riittänyt teepuuöljy, joten muutaman viikon tuskailun jälkeen ajattelin kokeilla jotain kokonaisvaltaisempaa ihonhoidon puolelta. Hommasinkin ensialkuun Muradin kokeilusetin. Toivon tietysti, että asia saadaan alta pois ilman tämän kummempia tököttejä.

Muita sortuneita tai ihon kanssa kamppailevia?

sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Meikkilipaston sisältö

Syksyllä iloitsin siitä, että olin saanut kosmetiikkakaaokseni ainakin siedettävän näköiseksi. Aiemmin kamat olivat erilaisissa pikkulaatikoissa ja pusseissa, mutta nyt niillä on oma lipasto. Ajattelin vähän näyttää, mitä se on syönyt. Jos näet jotain erityisen kiinnostavaa niin hihkaise, pyrin kertomaan niistä lisää.

Lipasto itsessään valittiin paikkaan sopivaksi (ai niinkö?), joten otettiin se, mitä oli ja se oli ihan hirveä koota! Lipastossa on kuitenkin kuusi laatikkoa ja se on tarkoitukseensa hyvin sopiva.

Laatikko 1: Ensimmäinen laatikko on ihan mun henkilökohtaisille tavaroille. Sisällä on tuotteita, joita en käytä päivittäin tai joita en ole vielä ottanut käyttöön, puhtaat omat siveltimeni ja sen sellaista. Päivittäin käytössä olevat tuotteet on muualla, joten tässä ei ole kaikki oma kosmetiikkani, vaikka koko ajan yritänkin vähentää.

Laatikko 2: Puhdistusaineet, sälä kuten puuterivipat, pumpulipuikot yms. Nämä on työkamoja kaikki. Iso MUFE-laatikko sisältää luomiväri- ja poskipunanappeja, jonka sisällöstä kokoan sitten pienempiä paletteja tarpeen mukaan. Sigma-purkki ei suinkaan sisällä kameran objektiivia (tai mitään Sigman meikkikamaa ;D) vaan pitää sisällään lisää sälää mm. metallisia pikkukuppeja.

Laatikko 3: Lähes kaikki kynsikamat ja kynäruiskutarpeet. Kynsitarpeet on enemmänkin omiani, mutta kyllä niitä samoja usein eksyy työkeikoillekin.

Laatikko 4: Nää on taas rehellisesti vain työkamoja. Laatikossa erilaisia irtoripsiä, luomivärejä, meikkipohjatuotteita ja satunnaista rekvisiittaa. :D

Laatikko 5: Lisää paletteja, huulimeikkikamoja, kyniä ja siveltimet. Mukana myös siveltimien kuivauspyyhe ja erilaisia pusseja. Esim. kirkkaisiin pusseihin heitän likaiset siveltimet keikan päätteeksi. Työjuttuja siis tämäkin laatikko.

Laatikko 6: Viimeinen laatikko, mutta ehkä tärkein. Sisältönä on peruskeikkakamat eli erinäisiä tuotteita pienissä ja isoissa pusseissa. Tää on sellainen laatikko, että voin kasata kimpsuni vaikka puolessa minuutissa ja kassissani on tarpeet perusjuttuihin. Musta blöppä keskellä kuvaa on sivellinpussi, joka sisältää yhden perussetin siveltimiä. Mukana näköjään myös kuittivihko, vaikka pääsääntöisesti rahat menee suoraan kassaan (liikkeessä) tai liikkuu laskun avustuksella.

sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Vinkki vessameikkaajille

Postauksesta on julkaistu päivitetty versio 23.8.2020. Pääset lukemaan sen täältä.

Kuva-arvoitus: Mitä tässä on?


Vastauksena omaan kysymykseeni: Keltainen on vanha ja kellastunut (ja taipunut) vessan peilikaapin loisteputkisuojus, valkoinen puolestaan on uusi. Mitä sillä sitten on merkitystä? Kellertynyt muuttaa valon värin ihan keltaoranssiksi. Jos meikkaat vessassa, niin kuin minä yleensä teen, saattaa asia kiinnostaa. Meikin värit nimittäin toistuvat täysin väärinä. Valo näyttää ainakin tuolla kuvulla tältä.


Kun taas uudella suojuksella homma on tämä:

Eli kellastuneet suojakuvut kannattaa välillä vaihtaa, oma suojus maksoi rautakaupassa alle kuusi euroa. Itse havahduin keltaisuuteen aikanaan kun olin viikon verran kulkenut väärän värisellä meikkivoiteella koska en päässyt tarkastamaan sen väriä päivänvalossa.

Jotta saisin vielä tarkemman kuvan siitä, miltä meikkini näyttää, minulla on vessassa täysspektrinen päivänvaloloisteputki. Omani on Philipsin TL-D 90 ja hintaa on noin kahdeksan euroa, mutta ei todennäköisesti ole minkään marketin hyllyssä, omani ostin täältä.
Vessameikkaamisen ongelmathan on nimenomaan valon väri ja sen toistokyky. Tällä yhdistelmällä vessassa meikkaamisesta tulee ihan hyvä juttu!

keskiviikko 7. tammikuuta 2015

Talvivaloja

Mussa on pientä hamstraajan vikaa. Tiedättehän ne kosmetiikan mukana tulevat pienet samettipussukat? Eihän niitä nyt poiskaan voi heittää, mutta ei niillä kyllä mitään teekään. Aika vähän se puuterirasia kaipaa samettipussia käytössä ollessaan.

Olen joulun aikaan laittanut meille erilaisia valoja. Tykkään valoista kovasti ja inhoan sitä ajatusta, että kunhan joulut on juhlittu niin keskellä pimeintä vuotta "jouluvalot" täytyy ottaa pois. Kutsunkin "jouluvaloja" äitini tapaan talvivaloiksi.

Miten nämä nyt sitten liittyy toisiinsa? Kas näin: Ladattavilla pattereilla toimiva valosarja sai Clarinsin samettipussin itseään kaunistamaan.

Nyt valot voi ihan hyvin laittaa purkkiin ilman, että tarvitsee katsoa värikkäitä pattereita.

Muita talven valokeksintöjä on valopuu. En koskaan osta kukkia vaikka niistä tykkäänkin, olen vain sillä saralla pihi. Piheyteeni keksin ainakin väliaikaisen vastauksen. Risut vanhempien puusta, valot joulun alelaareista.

sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Iltapalaa herkunnälkään

Joskus pitää vähän poiketa tästä kosmetiikkamailmasta. En tiedä mistä tää lähti, mutta aloin nähdä ohjeita amerikkalaisista pannukakuista ja kaikenmaailman fitness-lettusista, joten olihan se kokeiltava. Fitness-lätyt maistuivat vaan banaanilta, onhan niissä sisältönä vain kananmunaa ja banaania. Tässä kuitenkin oma ohjeeni:

2 munaa
2 dl rahkaa
1 rkl fariinisokeria (tavallinenkin käy, mutta vaikuttaa vähän makuun)
1,5 tl leivinjauhetta
vaniljaa
ripaus suolaa
jauhoja 1-2 desiä, kunhan taikina on sopivan paksua

Ainekset vatkataan keskenään ja paistetaan pannulla lettujen tapaan.


Maistuu vaikka sellaisenaan, mutta esimerkiksi marjat on aika mukava lisä. Jos oikeen herkkuhammasta kolottaa niin ei se vaahterasiirappikaan pahalta maistu. ;)

torstai 1. tammikuuta 2015

Mitä smykki tarkoittaa

Olen aloittanut tämän blogini 1.1.2010. Blogi on vähän muuttanut muotoaan silloin tällöin ja tekstejä on poistettu, piilotettu ja kirjoitettu lisää. Nimi on kuitenkin aina säilynyt.
Sain Sephora Box -postaukseen kysymyksen siitä mitä smykki tarkoittaa. En ole asiasta koskaan tainnut täällä puhua. Vuosi 2015 on aika mones vuosi blogille, joten on varmaan ihan perusteltua tässä vaiheessa kertoa mistä on kyse. :D

CMYK (eli suomalaisittain smykki), on värijärjestelmä, jossa kaikki sävyt muodostuvat kolmesta eri väristä, tätä käytetään yleensä painomaailmassa. C tulee sanasta cyan eli suomeksi syaani, M magentasta ja Y on yellow eli keltainen. Täydellisessä maailmassa nämä kolme väriä muodostavat myös mustan (K), joten siksi CMYK eikä CMY. CMY-värien vastavärit on muuten sininen, punainen ja vihreä eli melkein ne meidän "päävärit". Yleensä painotuotteet tehdään juuri näillä väreillä, mutta koska maailma ei ole täydellinen, varsinaisia musteita on neljä kappaletta eli CMYK.

Elämää smykkinä on siis tavallaan elämää väreissä. Smykkityttö puolestaan tulee siitä, että jossain vaiheessa kuljin varsin värikkäissä vaatteissa ja mies alkoi kutsua minua smykkitytöksi.

Oliko omia arvauksia? Olisi kiva kuulla!

Uusin

Perfektionismin loppu

  Pefektionismi sanana herättää monesti hyvin erilaisia tunteita. Joillekin se aiheuttaa vilunväristyksiä, sillä he kokevat, että kun ihmine...