torstai 18. helmikuuta 2010

Kuorrutetut popkornit


Eilisessä Myytinmurtajat-jaksossa yritettiin kovasti saada tehtyä popkorneja ties millä räjähdyksillä. Mun päähäni kuitenkin räjähti muisto lukioaikaisesta ihastuksestani Mr. Bobcornista. Mr. Bobcornista sai suolaisia ja makeita maustettuja popkorneja, ehdottomia suosikkejani olivat ne sokerikuorrutteiset. Jossain vaiheessa se, kuten kaikki muutkin pienet liikkeet, lopetti ja jäin ilman popkornejani. Tiedän että ainakin Helsingin Tennispalatsista saa hervottomia ämpäreitä noita ihania popkorneja, mutta valikoimissa ei taida olla kuin muutamaa makua. Oli miten oli, Helsinkin on vähän liian kaukana pelkästään popkorninhakureissulle.

Yritin etsiä saisiko noita popkorneja ostettua netistä tai olisiko lähellä jotain liikettä, joka myisi niitä. No eipä löytynyt. Pieni keittiökemisti minussa kuitenkin sai idean: Jospa saisin päällystettyä popkornini itse! Ja kyllähän se sokerin ja makusiirapin avustuksella onnistuikin.

Resepti on aika summittainen, koska olen aikamoinen Tee ensin, ajattele sitten -kokkaaja. Testisatsini oli myös aika pieni, mutta eiköhän jokainen osaa laskea nämä omiin tarpeisiinsa sopiviksi. :)


Kuorrutetut popkornit

valmiita popkorneja (itse tein omani puolesta desistä jyviä, jotta valmiiden suola ei olisi ongelma)

1dl sokeria

1/2dl vettä

2rkl makusiirappia


Valmista popkornit, asettele ne leivinpaperin päälle. Liuota sokeri kiehuvaan veteen, lisää makusiirappi, keitä niin kauan että seoksesta tulee paksua ja tahmeaa.

Kaada ja sekoita seos popkornien päälle. Anna seoksen jähmettyä.


Ja todellakin, anna jähmettyä! Itse erehdyin maistamaan jähmettymätöntä ja uskokaa pois, se lähmä tarttui hampaisiin niin pahasti, että hampaat tarttuivat kiinni toisiinsa. Tuo sokerimöhnä muuten riittäisi ihan varmasti ainakin tuplamäärään popkornia.

Yritin etsiä apua ohjeeseen myös netistä ja joitain ohjeita löysinkin, osassa ohjeista popkornit laitettiin seoksen lisäyksen jälkeen vielä noin 150 asteisessa uunissa muutamia minuutteja. Itse jätin tuon kohdan väliin, sillä olisin kuitenkin vain polttanut tekeleeni.

2 kommenttia:

  1. Uu, kuulostaa hyviltä poppareilta. Pitää joskus kokeilla ;)

    VastaaPoista
  2. Kannattaa ehdottomasti. Kannattaa myös varautua siihen, että niitä ei jää muille maisteltaviksi. ;>

    VastaaPoista