sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Pyykkipäivä


Siveltimien pesu tuntuu olevan toisille hirveintä maailmassa kun taas joillekin se on ihan miellyttävää puuhaa. Itse olen pääsääntöisesti ollut aika ahkera sivellinten pesijä, mutta joskus se pesuväli saattaa vierähtää pitkäksikin. Onneksi on paljon siveltimiä! :D

Kaikessa yksinkertaisuudessaan pesu hoituu näin:

1. Kostuta sivellin
2. Pyöräytä sivellin valitsemassasi pesuaineessa
3. Hiero sivellintä kevyesti kämmenellä (vaahtomuoviapplikaattoreita kannattaa puristella)
4. Huuhtele haalealla vedellä
5. Toista kunnes huuhteluvesi on kirkasta
6. Aseta siveltimet kuivamaan lappeelleen pyyhkeen päälle. Kylpyhuone ei välttämättä ole se paras kuivatuspaikka, koska siellä on enemmän tai vähemmän kosteaa. Itse kuivatan makuuhuoneen pöydällä.Näiden kanssa lähden sivellinten kimppuun:

Tärkeimpänä on ehdottomasti sivellinsaippua. Itselläni on kaksi vaihtoehtoa. Toinen on marseille-saippua. Se pesee hyvin, mutta sisältää rasvaa, joten on aika hellävarainen erityisesti luonnonkarvaisille siveltimille, sillä se ei poista kaikkea karvassa olevaa rasvaa. Iso Le chat -saippuapala maksoi Anttilassa keväällä kaksi euroa. Itse vielä leikkasin käyttöpalan (keskellä) erikseen ihan kätevyyden vuoksi. 

Pyöreässä purkissa on Beauty Blenderin Blender cleanser. Saippua, joka ei ole niin rasvainen kuin marseille-saippua, joten se pesee Beauty Blenderin vähän paremmin. Pesen oman Beauty Blenderini päivittäin, joten tahrat lähtevät hyvin tällä. Jos kuitenkin sieneen jää likaa niin otan avuksi Make up for everin Sponge shampoon. Sillä lähtee kaikki! Sponge shampoo vaahtoaa aika lempeästi ja irrottaa lian ihan uskomattoman hyvin. Vaahtoa ei synny niin paljon, että sen huuhtelu kävisi inhottavaksi. Mukava ja yllättävä tuote. En itsekään enää muista mitä kautta tämän löysin, mutta en suostu enää luopumaan!


Sitten on Fairy (tai joku muu astianpesuaine). Tällä pesen spaattelit, paletit ja kaikki muut pesua hyvin kestävät tarvikkeet. Tarvittaessa käytän tätä myös synteettisten siveltimien kanssa mutta luonnonkarvaiset siveltimet eivät Fairya näe. Astianpesuaine on tarkoitettu rasvan pesemiseen, joten se todellakin pesee kaiken rasvan karvoista. Näin siveltimistä saa kovia, raapivia, kuivia ja muutenkin hösöttäviä, lyhentää siis siveltimen käyttöikää. Ihan kuin pesisi hiuksiaan Fairylla joka kerta, pesee kyllä, mutta ei tee hyvää. Toki tällaisen käsittelyn jälkeen siveltimille voi käyttää myös hoitoainetta, mutta se saattaa liukastuttaa karvaa ja vaikuttaa siveltimen ominaisuuksiin. Astianpesuaine myös vaahtoaa niin reilusti, että huuhtelusta tulee tuskaa. Huomaatteko etten ihan tykkää? :D

Vaikka kuvassa sitä ei näykään, likaiset varret pyyhin yleensä kostealla liinalla tai jopa desinfiointiaineella jos niihin on tarttunut vaikka vahamaista peitevoidetta tai huulipunaa.Yllä kerroin jo miten peruspesu tapahtuu. Astianpesuaineen kanssa toimin kahdella tavalla riippuen likaisuudesta ja käytetyistä tuotteista. Vaihtoehto 1 on vähän kevyempi käsittely: Laitan muutaman tipan astianpesuainetta pieneen kuppiin, täytän kupin vedellä. Dippaan siveltimen saippuaveteen ja loppu onkin samaa kuin saippuankin kanssa.
Vaihtoehto 2: Oikein likaisille siveltimille, joilla on käytetty esim. vahamaisia aineita, ripsivärejä tms. saatan käyttää astinapesuainetta vähemmän laimennettuna. Tippa pesuainetta kostealle kämmenelle ja  siitä vaan siivoamaan.


Hyvän huuhtelun jälkeen ylimääräiset vedet puristellaan kevyesti pois, muotoillaan sivellin omaan muotoonsa ja laitetaan lappeelleen kuivamaan. Vanha tieto, mutta lappeellaan kuivaessa vesi ei pääse valumaan siveltimen sisään eikä liimaukset lähde haurastumaan. Isot siveltimet (puuteri- ja poskipunasiveltimet) kopautan vielä varrestaan kyynärtaipeeseeni ennen muotoilua, näin sivellin saa reilusti paremmin oman muotonsa takaisin kuin vain muotoilemalla.

En ole koskaan ihan ymmärtänyt pienenpieniä pyyhkeitä, jotka on kai tarkoitettu kasvojen kuivaamiseen. Niitä on kuitenkin kaappini eksynyt, joten käytän niitä mielelläni siveltimien kuivausalustana.

4 kommenttia:

 1. Hah sama, mulla ne minipyyhkeet on kanssa siveltimien kuivausalustana. :p

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla myös! :) Sellainen on (taitettuna) myös meikkipöydällä peilin edessä. Pyyhin meikkailun ohessa siihen niin sormeni kuin siveltimet.

   Poista
  2. Kyllähän niille näköjään käyttöä löytyy. :)

   Poista

Uusin

Perfektionismin loppu

  Pefektionismi sanana herättää monesti hyvin erilaisia tunteita. Joillekin se aiheuttaa vilunväristyksiä, sillä he kokevat, että kun ihmine...