sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Vinkki vessameikkaajille

Postauksesta on julkaistu päivitetty versio 23.8.2020. Pääset lukemaan sen täältä.

Kuva-arvoitus: Mitä tässä on?


Vastauksena omaan kysymykseeni: Keltainen on vanha ja kellastunut (ja taipunut) vessan peilikaapin loisteputkisuojus, valkoinen puolestaan on uusi. Mitä sillä sitten on merkitystä? Kellertynyt muuttaa valon värin ihan keltaoranssiksi. Jos meikkaat vessassa, niin kuin minä yleensä teen, saattaa asia kiinnostaa. Meikin värit nimittäin toistuvat täysin väärinä. Valo näyttää ainakin tuolla kuvulla tältä.


Kun taas uudella suojuksella homma on tämä:

Eli kellastuneet suojakuvut kannattaa välillä vaihtaa, oma suojus maksoi rautakaupassa alle kuusi euroa. Itse havahduin keltaisuuteen aikanaan kun olin viikon verran kulkenut väärän värisellä meikkivoiteella koska en päässyt tarkastamaan sen väriä päivänvalossa.

Jotta saisin vielä tarkemman kuvan siitä, miltä meikkini näyttää, minulla on vessassa täysspektrinen päivänvaloloisteputki. Omani on Philipsin TL-D 90 ja hintaa on noin kahdeksan euroa, mutta ei todennäköisesti ole minkään marketin hyllyssä, omani ostin täältä.
Vessameikkaamisen ongelmathan on nimenomaan valon väri ja sen toistokyky. Tällä yhdistelmällä vessassa meikkaamisesta tulee ihan hyvä juttu!

14 kommenttia:

 1. Awesome! :) Todella hyvä vinkki.

  VastaaPoista
 2. KIITOS! Vuosi sitten asia kävi mielessä ja unohtu :'D Meikkaan kylläkin yleensä makkarissa missä meikkipöytä sijaitsee, mutta olis siellä kylppärissäkin kiva nähdä naama sellasena kuin se on :) Kattovalaisimeen ostin päivänvalolampun mutta tuo loisteputkisuojus pilaa koko jutun jos molemmat valot läväyttää päälle... Sun postauksista saa kyllä aina hyviä vinkkejä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä itse asiassa tuo vessan lamppu on ollut öh, pitkään ilman tuota kupua. Tietysti värinsä takia, mutta myös siksi, ettei enää vääntyneenä pysynyt paikallaan. Viimein sai tuon suojuksenkin hommattua. :D Mukava jos on jotain hyötyä!

   Poista
 3. Khöm, taidanpa ostaa itsellekin uuden sitten kun kylppäriremppa on ohi. :D Tosin mä olen sitä mieltä, että meidän kamalilla vaaleanvihreillä kaakeleilla on myös osuutta asiaan, että valo näyttää osaksi oudolta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei oo ainakaan kallis hankinta jos sattuu olemaan tuollainen "perusmallinen". Kyllähän ne vihertävät kaakelit vaikuttaa tietysti siihen, että kaikki näyttää vihertävältä! :D

   Poista
 4. Rautakauppaan siis! Hassua etten oo tätä tullut ajatelleeksi. Vaihdoin kyllä loisteputken valkoiseen valoon ja manasin vaan ett ihan yhtä keltainen kun ennenkin. :D Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä! Tavallinenkin loisteputki muuttui yllättävästi kun otti kuvun pois. Ei olis mullekaan tullu mieleen ellen ois ihmetelly ton muovin väriä kun se ensimmäisen kerran tipahti paikaltaan.

   Poista
 5. Hyvä vinkki! Ei olisi tullut ajatelleeksi. Meikkaan tosin mieluummin muualla kuin kylppärissä, koska en jaksa seistä. :D Mutta tuo keltaisuus ärsyttää .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä ihan kauhea, vaikka valoa ei meikkaamiseen käyttäiskään! :)

   Poista
 6. Wow, vaikka onkin vanha postaus, niin vinkki on edelleen kullanarvoinen! Oon haaveillut koko peilikaapin vaihdattamisesta, mutta tää oli nyt aikapaljon kätsympi idea :D Ja siis tosiaan, olosuhteiden pakosta meikkailen vessassa siihen asti, kunnes oma meikkipiste joskus hamassa tulevaisuudessa valmistuu. Ei siinä muuta ongelmaa ole, kuin juuri tuo kamalan keltainen valo :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asia itsessään on onneksi aina ajankohtainen! :) Loppujen lopuksi näillä pienillä muutoksilla vessan valosta saa ihan kunnollisen. :)

   Poista

Uusin

Perfektionismin loppu

  Pefektionismi sanana herättää monesti hyvin erilaisia tunteita. Joillekin se aiheuttaa vilunväristyksiä, sillä he kokevat, että kun ihmine...