torstai 10. toukokuuta 2018

I'm a Barbie girl!Ei, en ole Barbie-tyttö siinä mielessä, jota tuon rallatuksen sanat antaa ymmärtää, vaan ne nuket on olleet mulle aika tärkeitä. Kotoa löytyy varovaisen laskun mukaan noin 100 nukkea. Suurin osa toki leikittyjä. Toisaalta olen aina ollut vähän ääripääihminen - samaan aikaan leikin Barbie-nukeillani ja fanitin Formuloita enemmän kuin kukaan muu.

Kun kuulin että Kansallismuseoon on tulossa Barbie-näyttely, olin tietysti heti ryntäämässä avajaisiin! 450 Barbien seassa oli jokunen omastakin kaapistani löytyvä, mutta vielä vähän enemmän niitä, joita aikanaan ihastelin ja toivoin itselleni. Vaan miten pukeutua ja meikata tällaisen näyttelyn avajaisiin? Mulle Barbien meikki on aina ollut pinkki huulipuna ja sininen silmämeikki. Sininen ei vaan sovi mulle, joten piti tehdä tutkimustyötä.Ysärinukeista, joita suurin osa mun barbeistani on, tosiaan hyvin suurella osalla tuntui olevan sininen ainakin osana silmämeikkiä! Pinkki oli toinen erottuva väri. Tosin olihan mukana muun muassa punaruskealla tukalla varustettu Midge, jonka meikki on poikkeuksellisesti varsin lämmin ja punasävyinen.
Vielä 90-luvun lopun Millennium-nukella on silmissä siniseen taittavaa hopeaa.
Tosin eihän tämä nyt nukkea tuntevalle yllätyksenä pitäisi tulla. Onhan alkuperäisellä vuoden 59-nukella punaisten huulien ja "marilyn"-rajausten lisänä turkoosi silmämeikki. Oma nukkeni on tosin repro 30-vuotisnukesta, joka on tehty alkuperäisellä muotilla.
Barbie-nukkea pidetään aikansa ikonina ja muodin mukana kulkevana. Näitä meikkejä tutkiessa tulikin oikeastaan sellainen olo, että näinhän nämä meikkitrenditkin on kulkeneet.

Kasarilla värit on olleet aika hurjia, ysärillä vielä värikästä, mutta loppuvuosikymmentä kohden mennään enemmän ja enemmän nudeen meikkiin päin. 2000-luvun alkupuolen nuket ovat aika nudea, mutta aina huomattavana osana on huulipuna!
Erityisesti keräilyyn tarkoitetuilla nukeilla on aina äärimmäisen ajatellut ja upeat meikit.

Eikä tietysti tule unohtaa yksityiskohtia. Miten olisi punaisiksi lakatut varpaankynnet?
No kuinkas sen meikin kävikään? Varsinaisiin avajaisiin menin hyvin samantapaisella meikillä kuin tuolla punatukkaisella Midgellä, mutta huulipuna oli vähän vähemmän räiskyvää. Olihan se kuitenkin muuten vain kokeiltava sitä vaikeaa sinistä, joten yritin tätä: Perinteinen banaanivarjostus, sävynä hieman punertava ruskea ja liikkuvalle luomelle sinistä sävyä. Barbiemaiseen tyyliin pyöreähköt kulmakarvat ja sopivan pinkki huulipuna.
Jos haluaisin meikkibloggaajaksi, tulisi harjoitella aina vain enemmän ja enemmän. Lisäksi varmaan tarvitsisin hurjan määrän tuotteita, joilla pääsisin vielä lähemmäs oikeita sävyjä. Toki meikkiä piti muutenkin vähän soveltaa omille silmille enemmän tai vähemmän sopiviksi. Oli kuitenkin mielenkiintoista haastaa itsensä!


Onko Barbiet olleet sun juttu?

4 kommenttia:

 1. Mulla on ollut lapsena ja vielä teininäkin barbeja, joilla leikin paljon. Ihan teini-iässäkin vielä tein omille barbeilleni vaatteita, mikä oli oikeastaan koko barbi-innostuksen ydin; sai käyttää luovuuttaan ja ommella barbeille omasta mielestä upeita luomuksia. Sittemmin en ole enää ollut erityisemmin barbeista innostunut, mutta Kansallismuseon Barbie-näyttelyssä olisi kiva käydä ihastelemassa. Onhan Barbie ihan oikea tyyli-ikoni ja oma aikakautensa tulkki, mitä milloinkin tarkoittaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei mulle kans Barbien vaatteiden tekeminen on ollut tärkeä luovuuden osoitus! Minullakin on tullut aikamoinen tauko barbeissa sen jälkeen kun niistä alkoi tulla isompia, pidempijalkaisempia, isopäisempiä ja muutenkin sen hetken "lelumuodin" mukaista. Näyttelyssä kyllä huomasin että samalla tuo keräilynukkejen puoli on pysynyt aika upeana. Suosittelen näyttelyä. :)

   Poista
 2. Itsehän useita vuosia My little ponyjen ohella keräsin myös Barbieita. Keräsin juuri niitä, joita olin itse pienempänä haaveillut ja sitten myös tietysti niitä lapsuuden barbeja myöskin. Nyt olen myynyt pois jo osan kokoelmaa ja varmasti loputkin. Lapsuuden nuket on edelleen tallessa ja ovatkin jo seuraavan sukupolven leikeissä. :) Kyllä ne parhaat leikit pienenä oli nimenomaan Barbieleikkejä! Ja ihana Barbie meikki kuvissa! <3

  VastaaPoista
 3. Oho! Itse en ole raaskinut nukeistani luopua, ehkä juuri siksi että parhaat leikit oli nimenomaan Barbie-leikkeijä!

  Kiitos <3

  VastaaPoista

Uusin

Perfektionismin loppu

  Pefektionismi sanana herättää monesti hyvin erilaisia tunteita. Joillekin se aiheuttaa vilunväristyksiä, sillä he kokevat, että kun ihmine...