lauantai 29. marraskuuta 2014

PR-ihmettelyä

Kirjoitan tämän jutun ennemmin markkinoinnin opiskelijana kuin kauneusbloggaajana. Tarkoitukseni ei ole myöskään väheksyä saamiani blogilahjoja, ajatus vaan rehellisesti on ihmetellä asioita. Oikeastaan tämä juttu koskee muutakin kuin bloginäytteitä, tämä koskee ihan kaikkia näytteitä.


Juttu koskee nyt kaikenlaisia meikkivoiteta, peitevoiteita, BB-juttuja ja muita värivoiteita. Meillä on aika tarkasti tiedossa, että suurin osa suomalaisista käyttää kasvoillaan värivoiteita, jotka on enemmän tai vähemmän kalmaakin kalpeampia. Tiedossa on myös, että näytteet edistää myyntiä ja auttaa luomaan positiivista mielikuvaa. Miksi sitten suurin osa näytteistä on ihan väärän värisiä? Jos keskivertosuomalainen käyttää meikkivoidetta sävyssä kalma -2 ja kaikki näytteet ovat luokkaa espanjabeibe +3 niin on aika selvää, että se näyte lentää suoraan roskiin.

Eikö ole vain rahan haaskausta antaa sävyjä, jotka eivät sovi juuri kellekään? Jos nyt ajatellaan näitä lehtinäytteitä niin vääränvärisen tuotteen unohtaa samantien kun pettynyt liian tummaan sävyyn. Toisaalta jos puhutaan blogilahjoista niin todennäköisesti vääränvärisestä meikkivoiteesta ei edes kirjoiteta, koska ei siitä millään voi saada oikeaa kuvaa tuotteesta.  Ymmärrän tietysti, että on suuri houkutus antaa eteenpäin niitä tuotteita, jotka eivät muuten mene, mutta onko siitä oikeaa hyötyä?

P.s. Unohdin laittaa kuvaan vertailun vuoksi oman meikkivoiteeni. Kuvasta kun ei varsinaisesti selviä, että kaikki ovat vähintään asteen liian tummia enkä minä edes ole supervaalea. :)

12 kommenttia:

 1. Samaa ihmettelen! Jos naistenlehden välissä on meikkivoidenäyte, on se lähes aina tyyliin sävyä 3, joka kyllä ehkä on keskivertosävy vaikkapa Keski-Euroopassa, mutta Suomessa taas suurimmalle osalle kävisi sävy 1, tai korkeintaan 2 (ja sekin usein siksi että jostain käsittämättömästä syystä naisilla on usein tapana käyttää liian tummaa meikkivoidetta..). Mutta ehkäpä näytepussukoita ei sitten vaan yksinkertaisesti tehdä vaaleammista sävyistä ajatellen näitä pienempiä pohjoismaisia markkinoita?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, onhan tää pohjoismainen vaaleus kuitenkin aika pienen porukan juttu. Mutta tuliskohan se niin kauhean kalliiksi joskus pussittaa niitä täällä meneviä sävyjä? Jos niillä näytteillä vaikka sais myytyä jotain! :D

   Poista
 2. Mäkin oon pitkään ihmetellyt samaa! Meikkivoidenäytteet on aina niitä keskitummia ja vielä hurjan lämminsävyisiä.. Suurin osa suomalaisista saa ittensä niillä oranssiksi.

  VastaaPoista
 3. Oon muuten miettinyt tismalleen samaa! Harvoin niistä näytteistä on mitään iloa, kun sävyt ovat vaan niin väärät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Jos joskus sattuis olemaan edes oikeaa tummuutta niin saattais kokeillakin.

   Poista
 4. Haha, naurahdin espanjabeibe plus kolmoselle :D Mua ihmetytti pitkään, että Lumenenkaan valikoimista ei löytynyt kovin vaaleaa meikkivoidetta... Onneksi CC-voide toi siihen parannuksen, vaikka toki sekin on liian tumma joillekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Luulis, että nimenomaan suomalaisella Lumenella olis niitä kalpeitakin sävyjä!

   Poista
 5. Mä olen myös saanut ihan liian tummia meikkivoiteita... Itse en näe edes vaivaa kokeilla niitä kämmenselälle. Lehtien välissä olevat näytteet on järjestäin liian tummia, vaikka en ole edes se kaikista kalpeimman ihon omaava. Noistakin kuvaan laittamistasi sävyistä tuo vaalein saattaisi mennä mulle loppu kesällä, kun on rusketusta pinnasta, muut ei koskaan. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo vasemmanpuolimmaisin meni mulle melkein viime kesänä! En oo koskaan ollut niin ruskettunut. :D

   Poista
 6. Niinpä, näytepussukat ovat usein liian tummaa sävyä, koska kuvittelisin, että ne tehdään suuria markkinoita ajatellen. Suomi on niin piskuinen markkina-alue, että meitä varten ei kannata tehdä mitään. Kosmetiikkamyyjänä saan joskus tiettyjen merkkien meikkivoiteita koulutuslahjaksi, ja ne ovat aina samaa keskisävyä, koska lahjat lähetetään Suomeen valmiissa "lahjapakkauksissa" eikä myyntikappaleina. Ajattelisin näin myös näytteiden kohdalla. Ne tulevat esim. Ranskasta, jossa ihonsävy on tummempaa meihin verrattuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä niin. Kyllähän tuon sinällään ymmärtää, silti aina menee ihmettelyn puolelle.

   Poista

Uusin

Perfektionismin loppu

  Pefektionismi sanana herättää monesti hyvin erilaisia tunteita. Joillekin se aiheuttaa vilunväristyksiä, sillä he kokevat, että kun ihmine...