sunnuntai 9. syyskuuta 2018

Korealainen ihonhoitorutiini helpotettuna

Postaus sisältää pr-näytteitä - tuotteet merkitty tähdellä *

Kosmetiikkamaailmassa ei nykypäivänä tunnuta puhuttavan mistään muusta kuin korealaisesta kosmetiikasta ja hulluutta hipovista 11-vaiheisesta ihonhoitorutiineista. Ihan konkreettiseksi tämän korealaisten ja minun ihonhoitoni ero tuli selville viime vuonna kun vietin eräällä lentokentällä vuorokauden verran. Minä kun tyydyin pitkän vaihtoni aikana lähinnä nukkumaan, vaihtamaan sukkia ja pesemään hampaita, niin korealaiset leidit kulkivat vessan ja nukkumatilojen väliä yöpaidat päällä ja kangasnaamiot kasvoilla. Siinä tuli itselle olo että on todella laiska! :D

Ensimmäistä kertaa kun kuulin tuosta ihonhoitorutiinista, vähän järkytyin. 11+ tuotetta ja yksitoista vaihetta, kääk! Kun aloin asiaa miettimään pidemmälle, tajusin että onhan se meillä länsimaisillakin oikeastaan jo olemassa, ei vain niin korostetusti! Lisäksi maalaisjärki ja lompakon paksuus sanelevat, että jokaista 11 kohtaa ei missään nimessä tehdä joka ikinen päivä. Tai miten olisi 3-10 euron hintainen kangasnaamio joka päivä tai kuorinta joka ikinen ilta. Jooei. Tässä mun tulkintani ja hieman yksinkertaistettu korearutiini.

Vaihe 1: puhdistusöljy


Omani on vielä jemmoja australiantuonnista eli Shu Uemuran Ultim8 -puhdistusöljy. Öljy irrottaa sekä meikin, muun lian että mustapäät! Suosin puhdistusöljyissä sellaisia, jotka veteen kostutettuina saa hyvin helposti kasvoilta. Jotkin öljyt jäävät vähän kalvomaisesti iholle ja seuraava putsari ei meinaa enää riittää. Toinen suosikki on Sensain puhdistusöljy.

Vaihe 2: Vaahtoava puhdistustuote

Tonymolyn Timeless -puhditusvaahto*

Vaahtopuhdistusaine mulla on ollut vähän vaihtelevasti mitä sattuu. Pari viikkoa sitten sain testiin TonyMolyn "vanhemman" ihon hoitoon tarkoitetun Timeless-sarjan vaahtoavan etanatahmaa sisältävän puhdistustuotteen. Tämä tekee todella puhtaan ja jopa sellaisen ihon natisevaksi tekevän fiiliksen. Tämän jälkeen todella kaipaa niitä loppuja vaiheita! Mutta kyllä se siis putsaakin, todella hyvin siis.

(Vaihe 3: Kuorinta)


Yksi mun ehdottomista kuorintasuosikeistani on yhä edelleen V 10 Plus -kuorinta. Vesimäinen geeli ei raavi tai polta. Pyörittelemällä tuotetta iholla, ihosta irtoaa kaikki tarpeeton ja jälkeenpäin ainakaan oma ihoni ei juuri punota. Kuten aiemmin sanoin, eihän järki-ihminen kuori ihoaan kuin viikoittain, ei päivittäin. Tavallaan siis yhden vaiheen voi jättää päivältä pois.


Vaihe 4: Kasvovesi



En koskaan ole ollut mikään kasvovesityyppi, koska vaihe on tuntunut täysin turhalta. Nyt kun ikää on tullut niin monta, että ihossa alkaa näkyä, olen tykännyt suihkutella Jurliquen ruusuvettä. Uutena juttuna hankin Ritualsin Purity-kasvoveden. Kummatkin tuotteista muuten syystä tai toisesta sisältävät ruusua. Tämä on kyllä yhdessä yllä mainitun vaahtoputsarin kanssa ihan pakko, muuten iho näyttää ja tunruu pinkeältä ilmapallolta.

Vaihe 5: Essence



Tässä kohtaa päästään ehkä siihen, että länsimainen kosmetiikka tulee aasialaisen perässä. Jos ei muuten, niin ainakin sen suhteen ettei meillä ole suomenkielistä vastinetta aiheelle. Essencen voisi ehkä tässä kohtaa suomentaa jonkinlaiseksi tiivisteeksi. Lähinnä tätä ajatusta minulle tulee erilaiset kosteusseerumit ja muut vesimäiset kosteutukseen tarkoitettavat tuotteet. Esimerkiksi Lumenen lähde-seerumi ja kesällä löytämäni Shiseidon Waso-sarjan kosteutusgeeli. Tuo waso-geeli on ihan mieletön kosteuttaja ja tuntuu hyvässä mielessä ei-miltään iholla. Aion kyllä hankkia täysikokoisen putelin kunhan tämä itsessään riittoisa pikkupakkaus on saatu tyhjäksi.

Vaihe 6 ja 7: Seerumia


Sanoinhan tekeväni aiheesta yksinkertaisempaa! Ampullilla tässä tietysti tarkoitetaan jotain ihan mielettömän kosteuttavaa ja "ravitsevaa" tuotetta, joka toisaalta mun nähdäkseni ei juuri eroa seerumista. Korealainen leidi ajattelee tosin seerumia myös muunlaisena hoitotuotteena tietylle alueelle. Omassa käytössäni on australialaisen Alpha-H:n liquid gold mahdollisille epäpuhtauksille ja kosteuttavat tai ihon sävyyn ainakin väitetysti vaikuttavat saman sarjan vitamiiniseerumit.

(Vaihe 8: Kangasnaamio)

Kangasnaamiot Tonymoly*


Kangasnaamiot on ihan hauskoja lisiä silloin tällöin käytettäväksi ihon kosteutukseen ja muuhun hoitoon. Omalta osaltani suurin osa kangasnaamioiden käytöstä jäi kun tajusin kuinka paljon roskaa yhdestä naamiopakkauksesta syntyy ja toisaalta siksi että kuulin naamioiden taittelun olevan korealaisten kotiäitien puuhastelua omassa keittiössä. Tai siis hienoa jos joku saa tästä lisäansioita ja työtä, mutta haluan tietää että kosmetiikkani on kuitenkin tehty valvotuissa ja hygieenisissä tehdasolosuhteissa. Ongelma vain on siinä, että en voi koskaan tietää mitkä naamiot on taiteltu jonkun kotona ja mitkä oikeissa olosuhteissa tehtaalla. Uskoni ja toiveeni kuitenkin on, että isommat nimet käyttäisivät näihin tehtaita. Esim. pr-tapahtumasta saatu TonyMolyn Lab-naamio on sellainen, jota uskallan käyttääkin. 

Pyrin kuitenkin siihen että en säännöllisesti osta yksittäispakattuja naamioita, vaan käytän isommissa pakkauksissa olevia tuotteita hygieenisesti spaattelilla. Näin vältän ne suurimmat roskat. Tykästyin kovasti jälleen Lumenen lähde-sarjan kosteusnaamioon. Liikaa käytettynä tämä alkaa rullaantua iholla, mutta sopivan pientä määrää käyttäessä tuote on huikean kosteuttava ja tekee ihosta oikein pehmeän.

Vaihe 9: Silmänympärystuote 



Silmänympäryksillä käytän australialaisen Kora Organicsin silmänympärysöljyä ja/tai Lumenen lähde-sarjan silmänympärysgeeliä. Geeli, toisin kuin muut sarjan tuotteet, on hajusteeton ja se on ehdottoman iso plussa!

Vaihe 10: Kosteusvoide



Kosteusvoide ei varmaan helposti unohdu matkan varrelta muutenkaan, mutta tottahan se tässä kosteutuksen paljoudessa tuntuu taas yhdeltä kerrokselta. Toki mikään kosteusvoide ei voi imeytyä kovin syvälle ihoon, mutta länsimaisen ja aasialaisen suurimpina eroina tuntuu olevan ainakin se käyttöfiilis siitä miten kosteutustuotteet tuntuvat imeytyvän. Lähes aina kun käytän perinteisten länsimaisten merkkien kosteusvoiteita, tuntuu että ne tekevät kalvon iholle, kun taas käytän aasialaisia tuotteita, tuntuu kuin tuote aidosti imeytyisi ihoon. Samanlaisen fiiliseron olen huomannut myös luonnonkosmetiikan kanssa. Tämähän on toki varmasti enemmän tunne kuin mitään muuta, mutta yleensä ero on tuntunut huomattavalta.

TonyMolyn geelimäisen kosteusvoiteen kävin ostamassa viime viikolla silkasta kiinnostuksesta. Olen myyty! Käyttöfiilis on huikea ja iho tuntuu äärimmäisen hyvältä.

(Vaihe 11: Aurinkosuojakerroin)

Aurinkosuojakertoimellinen tuote pitäisi olla ihan ehdottoman automaattinen juttu. Se että tarvitaanko sitä automaatiota yöllä, on ihan toinen juttu. Mun on taas vaikea nähdä että tällaista tuotearsenaalia käyttäisi aamuisin. Sitä paitsi, eikö korealaisilla ole erikseen aamurutiini, joka on paljon lyhyempi?

Siinä se! Kun katsoo kokonaisuutta tuotteina, ei lukuina, tämähän on oikeastaan jo jotain mitä monella on jo käytössään, ilman sen korealaisuuden korostamista. 

Hauskaa sinällään että suuri osa omista tuotteistani on joko japanilaisia tai korealaisia. Hyvänä lisänä on suunnilleen samasta suunnasta australialaiset tuotteet ja vielä päälle suomalaiset Lumenet. 


Kuinka monta vaihetta tulee tehtyä päivittäin?

4 kommenttia:

  1. Kiinnostava postaus<3 Mun rutiinissa on ainakin tuo 11 vaihetta, mutta koko rutiini koostuu vähän eri palasista. Käytän useampaa eri seerumia ja paria eri kasvovettä, mutta en naamioita, enkä kuorintoja kuin silloin tällöin. Ja silmänympärysvoiteita pitää olla ainakin pari, koska vanhan naisen korppusilmäni tarvitsevat kunnon kosteutuksen.
    Mulle oli ihan uusi tieto, että kangasnaamioita taitellaan kotihommina. Käytän itse kangasnaamioita äärimmäisen harvoin, koska en ole koskaan ymmärtänyt niiden "ihanuutta". Onpa hyvä tietää, ettei ehkä kannatakaan, jos niitä värkätään jonkun himassa;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä kuulla että oli kiinnostava! <3 Joo kyllä tää on sellainen juttu, että saattaa luvut kauhistuttaa vaikka tuotteiden määrää ei sinällään tule ajateltua. Myönnän muuten itsekin käyttäväni noita kahta silmänympärystuotetta samalla. :D

      Olin tosi ihastunut taiwanilaisiin My Beauty Diary -kangasnaamioihin. Ne oli se eka tuote tätä laatua, ja ehkä niissä oli se uutuudenviehätys. Muuten olen tykännyt siitä että itse kosmeettinen tuote siinä on niin vesimäinen ja hyvin imeytyvä. Kuitenkin kun ekan kerran kuulin tuosta kotitaittelusta ja selvitin asiaa enemmän, niin maskien käyttö on vähentynyt aika radikaalisti.

      Poista
  2. Mielenkiintoista. .oon kans käyttänyt monia vaiheita ihonhoidossa....viime aikoina enemmän kyllä alkanu kiinnostaa minimalismi ennemmin kuin purkkimeri. Ihan siis jo sen takii, että paljonko tulee muovijätettä ja haluaisin sijoittaa rahani ennemmin matkoihin ja laatuvaatteisiin. Kangasnaamioita päätin kans olla enää hankkimatta. Koreasta toin niitä kasan ja olihan ne kosteuttavia...mutta se roskamäärä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ymmärrän kyllä tämänkin puolen enemmän kuin hyvin! Suurin osa kuitenkin pakataan muovipakkauksiin tai lasipakkauksiin, joita ei voi kierrättää. Eipä tuo muovin kierrätyskään ole ihan ongelmatonta loppujärteensä takia. Erityisen hyvä musta olis jos jokainen kuluttaja vaikka aloittaisi siitä että vähentäisi - jos nyt ei luovu kokonaan - tuollaisen selkeän kertakäyttötuotteiden käyttöä.

      Poista

Uusin

Perfektionismin loppu

  Pefektionismi sanana herättää monesti hyvin erilaisia tunteita. Joillekin se aiheuttaa vilunväristyksiä, sillä he kokevat, että kun ihmine...