tiistai 9. elokuuta 2011

UuttaEi niin että olisin ollut aiemminkaan mikään säännöllisin bloggaaja, mutta jopa itse totesin että onpa siitä kauan kun olen tänne viimeksi kirjoitellut. Tässä vain on "tapahtunut kaikenlaista". Mm. erosin viimein ammattikorkeasta, olen nyt ikuisesti vain puolikas vestonomi. Tosin toi viime vuosi ammattikorkeassa oli hyvin valaiseva sen suhteen että mitä haluan ja mihin minusta on.

Siihen liittyen, hain keväällä ikään kuin varasuunnitelmana kuvaamiselle kouluihin joista tulee parturi-kampaajia. Haut menivät odotetusti vähän huonosti sillä paikkoihin haettiin lukiotodistuksella ja ei se mun todistukseni rehellisesti ollut mikään loistava. Kesän tein vähän mitä sattuu ja olin jo hetkeä vaille laittamassa starttirahahakemusta ja tehnyt kannattavuuslaskelmia, kaikkea yrityksen perustamiseen liittyvää. Kaikki tuntuu tapahtuvan silloin kun sitä vähiten odottaa, heinäkuun loppupuolella sain ilmoituksen, että pääsen varasijalta opiskelemaan ja eilen oli ensimmäinen koulupäivä.

Vaikka ala on aina kiinnostanut ja odotan jo kovasti käytäntöä, eka päivä sai mut jotenkin vähän tyrmistyneeksi. Pääasiassa siksi että opiskelun kustannukset kyllä löivät aika rajusti vasten kasvoja. Välineitä on ostettava oikeasti isolla rahalla. Vanhempani saavat kiittää onneaan että päädyin tuonne kouluun nyt kun maksan itse enkä vaikka suoraan peruskoulusta.

Ensimmäinen rahanreikä oli 175 euron tarvikepaketti.


Ok, suurimmat yksittäiset asiat tuossa paketissa olivat kuitenkin peloittavat harjoituspäät (n. 40 euroa kappaleelta), mutta meni mihin meni, kyllä 175 euroa koulutarvikkeisiin on kerralla (ja aika puskan takaa) ihan suuri erä. Varsinkin kun on elänyt kesän käytännössä ilman rahaa. Kerranhan se (toivottavasti) vain kirpaisee.

Söpön kassin sisältö oli pääasiassa kaikenlaista pikkusälää kuten kampoja, harjoja, klipsejä ja muuta vastaavaa. Vielä on hommattava ainakin työvaatteet, työkengät ja jossain vaiheessa sakset. Asiaan liittyen epäilemättä vielä juttuja. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti