perjantai 17. helmikuuta 2012

Kahdeskymmenes kouluviikko

Normaalisti olen perjantaina kertonut viikon tekemisiä, mutta koska teemme nyt parin viikon ajan projektiopintoja niin en kummemmin asioita erittele.

Kaksi viikkoa työssäoppimisen jälkeen on siis varattu projektiopinnoille ja kuten tavallista, meitä on infottu asiasta ihan liian vähän ja ohjeistus on saattanut muuttua sellaisella vauhdilla ettei kukaan pysy perässä. Kaiken säätämisen jälkeen kuitenkin teemme projektimme pääasiassa erääseen "hyväntekeväisyystyöhön" liittyen. Harmi vaan että se ei ole missään määrin motivoivaa tai oikeastaan edes kauhean opettavaista meille opiskelijoille. Hyväntekeväisyyskin on ihan väärä sana meidän tapauksessamme. Eräs järjestö on kerännyt rahaa siihen, että palvelutaloissa asuville vanhuksille voidaan ostaa ajanvietetettä ja esimerkiksi juurikin kampaamopalveluja. Tässä tapauksessa järjestö siis maksaa koulullemme meidän palveluistamme ja meillä ei ole valinnanvaraa sen suhteen minkälaiset projektit meillä on vaan niiden täytyy käytännössä olla näitä. Se mitä Me opiskelijoina saamme tästä irti on projektiopintotunteja ja tietysti sitä iänikuista leikkauskokemusta. Täytyy kuitenkin sanoa, että kyllä minä mieluummin tekisin projekteinani erilaisia töitä joihin liittyisi niiden perusleikkausten lisäksi esimerkiksi värjäykset ja hoidot. Toivoisin kovasti että nämä projektit olisivat enemmän lähtöisin meistä kuin koulun rahantahkomisesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusin

Perfektionismin loppu

  Pefektionismi sanana herättää monesti hyvin erilaisia tunteita. Joillekin se aiheuttaa vilunväristyksiä, sillä he kokevat, että kun ihmine...