sunnuntai 9. huhtikuuta 2017

Toimiiko se Proactiv?


Lyhyesti ja ytimekkäästi; Todellakin!

Sain täällä vihdoin käsiini alkuperäisen Proactiv-tuotesarjan, siis sen joka me muistetaan tv-shop-mainoksista. Niissä amerikkalaiset julkkikset kehuivat tuotetta maasta taivaaseen. Eurooppaan saatiin ihan erilainen versio, koska vaikuttava aine on meillä luokiteltu lääkeaineeksi ja se korvattiin salisyylihapolla. Koska noita salisyylihappotuotteita on meillä pilvin pimein, en koskaan kiinnostunut siitä Suomessa myytävästä versiosta. Niitä salisyylihappoa sisältäviä tuotteita kun on tullut kokeiltua ja ne eivät ole mun iholleni olleet mitenkään poikkeuksellisen erikoisia.

Kun tulin tänne mun ihoni tuntui räjähtäneeltä. Muutamassa päivässä pahimmat röpelöt hävisivät. Suurin vaikutus oli kuitenkin ehdottomasti se, että mun kasvojeni iho ei varmaan ole koskaan tuntunut niin sileältä ja pehmeältä. Tietenkään tällainen tuote ei vaikuta huokosten ulkonäköön tai aknearpiin, joten kuvissa ero ei ole niin selvä. Sen sijaan eron todellakin tunsi.

Minulla oli myös muutamien viikkojen tauko Proactiv-tuotteista. Silloin ihmettelin miten ihoni tuntuu taas niin röpelöiseltä eikä yhtään niin pehmeältä. Eron huomasi, vaikka asiaa ei aluksi edes huomannut ajatella.

Tuotteet on merkitty numeroilla 1-3 tarkoittaen järjestystä, jossa niitä on tarkoitus käyttää. 1 on cleanse, 2 tone, 3 repair, lisäksi omassa testipakkauksessani tuli mukana neljäs tuote, deep cleansing was. Itse olen aika orjallisesti käyttänyt näitä tuotteita iltaisin. Ensin pesu ykköstuotteella, kasvovesi ja kolmostuote vielä hoitovoiteeksi. Tämän lisäksi on pitänyt monesti vielä lisätä kosteusvoide, vaikka mun ihoni onkin rasvainen ja kolmostuotteen pitäisi siis riittää. Kuivuuttaa ei tunne, mutta huomasin asian kun poskille alkoi nousta jokunen miliumi. Tuota nelostuotetta en ole ymmärtänyt yhtään. Se on jonkinlainen syväpuhdistava tuote, mutta tykkään enemmän tuosta toisesta putsarista.

Hintaa näillä tuotteilla on aika reilusti, mutta kyllä rahalleen saa silti vastinetta. Putsari ja kasvovesi on kooltaan 60 ml, repair 30 ml ja nää ei kuitenkaan ole mitään kokeilukokoja. Yllä näkyvä setti maksoi 49,90 aud eli melkein 40 euroa.

Kyllä, näistä hankkia tuotteet 1-2 kotiin Suomeen.

16 kommenttia:

 1. Bentsoyyliperoksidipitoisia tuotteita saa apteekistakin ilman reseptiä, ja paljon edullisemmin. Kauppanimiä ovat esimerkiksi Brevoxyl tai Basiron.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oot oikeassa, näitä on tullut ilman reseptiä saataviksi tyyliin viimeisen kymmenen vuoden aikana! Mulla oli ainakin Basironia aikanaan ja se ei mulle sopinut. Siinä oli mukana jokin muu ainesosa, josta iho ei tykännyt yhtään. Ehdottomasti tietysti kokeilun arvoisia jos samasta ongelmasta kärsii.

   Poista
 2. Piti vielä sanomani, että näin kesän korvalla kannattaa suojata iho hyvin auringolta, sillä noita käyttäessä yhdessä auringonvalon kanssa tuloksena on vaikeita maksaläiskiä, joista ei pääse eroon sitten millään muuta kuin ajan kanssa.

  VastaaPoista
 3. Minkälaiselle ihotyypille Proactiv on tarkoitettu? Ei oikein avaudu minulle;) Saako niitä Suomessa vain tv-shopista tms.? Muistan mainokset hyvin takavuosilta, Jessica Simpson taisi olla yksi "onnellinen käyttäjä". :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärtääkseni tuotteet on tarkoitettu epäpuhtaalle ja erityisesti aknesta kärsivälle iholle. Kosteus- ja hoitotuotteita on sitten tarkemmin eri ihotyypeille.

   Suomessa tuotteita ainakin jossain vaiheessa sai myös Sokokselta. Musta tuntuu vaan vähän kurjalta, että samoilla mainoksilla myydään käytännössä ihan eri tuotteita.

   Poista
  2. Bentsoyyliperoksidia sisältävät tuotteet ovat lähinnä epäpuhtaalle akneiholle. Sitä en osaa sanoa, mistä Suomesta saa, mutta kuten Liisa jo kommentoi, Euroopassa myytäviin tuotteisiin on bentsoyyliperoksidi vaihdettu salisyylihappoon. Vaikkakin apteekkien OTC-tuotteissa (joita siis saa ilman reseptiä) on bantsoyyliperoksidia.

   Poista
  3. Kiitos nopeista vastauksista:)

   Poista
 4. Olin vähän odottanutkin tätä postausta. :) Sanoit yllä, että säkään et voinut käyttää Basironia, mäkään en voi. Mulla lehahtaa siitä iho ihan punaiseksi ja tulee pientä röpelöä ihan täyteen. Sitä joudun parantelamaan sitten parikin viikkoa, yhtä tuskaa.

  VastaaPoista
 5. No sopiiko Brevoxyl? Täytyypä hiukan kaivella asiaa. Bentsoyyliperoksidia sisältävät valmisteet kun ovat tällä(kin) hetkellä se dermatologien "golden standard" - hoito ensisijassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Brevoxylia en ole kokeillut tai ainakaan ei kuulosta tutulta. Ei tätä mun ihoa ole varmaan vuosiin voinut aknesta kärsiväksi kutsua, joten apteekkikamat ei varsinaisesti ole olleet ekana mielessä. Aikaan kyllä tuli testattua kaikki mahdolliset reseptilliset ja reseptittömät.

   Poista
 6. Mäkin ostin tuota amerikan versiota jenkeissä käydessäni, ja se tosiaan toimi! Ainut miinuspuoli siinä oli, että kaikista pyyhkeistä lähti väri niistä kohdin, joihin pyyhin kasvoni :/ Tujua kamaa siis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho! En toisaalta ihmettele, tujua on varmasti. Itse en täällä ole kiinnittänyt huomiota kun kloorivesi tuntuu tekevän läikkiä muutenkin kaikkeen. :D

   Poista
 7. Mitä kautta sait alkuperäisversiot? Olen koittanut etsiä mistä saisi tilattua...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asuin itse tuolloin Australiassa, joten tämä oli helppoa. Vaikuttava ainesosahan on kielletty Euroopassa muussa kuin reseptillä saatavissa tuotteissa, joten Euroopan alueen ulkopuolelta näitä täytyy lähteä hakemaan.

   Poista

Uusin

Perfektionismin loppu

  Pefektionismi sanana herättää monesti hyvin erilaisia tunteita. Joillekin se aiheuttaa vilunväristyksiä, sillä he kokevat, että kun ihmine...