lauantai 26. lokakuuta 2013

Vaalean tukan pelastukset

Keväisistä hattaranvärisistä hiuksista jäljelle jäi blondi tukka. Tykästyin vaaleuteen. Olen aina näyttänyt ikäistäni vähän vanhemmalta ja vaaleilla hiuksilla jostain syystä näytän itseni ikäiseltä ja kuulemma näytän myös lempeämmältä. :D Olen toki muutenkin tykännyt olla oikeasti vaalea, tää on vaan omasta mielestä aika vaativa hoitaa. Tai ei lopulta sen kummempi kuin mikään muukaan, mutta näin reippaalla kädellä vaalennettu hius vaatii sen, että löytää oikeat hoitotuotteet. Uskoisin, että mulle sopivimmat tuotteet on löytyneet.

Shampoo:
Blondi tukka ja hopeashampoo on melkein välttämätön yhdistelmä. Jotkin hopeashampoot vaan tuntuvat pesevän liikaa ja kuivattavan tukkaa käsittämättömän paljon. Usein on niin, että niitä täytyy käyttää melkein joka pesukerralla. Oma suosikki on Fudgen Clean Blonde. Ei kuivata samaan tapaan kuin moni muu hopeashampoo, joten voi halutessaan käyttää vaikka joka pesussa. Pigmenttiä tosin on niin reilusti, että välttämättä jokaisella pesulla ei tätä voi edes käyttää ellei halua olla oikeasti harmaa.

Itse en niin välitä (sinisen)harmaista hiuksista ja käytänkin perusshamppoona jotain kosteuttavaa tai pehmentävää tuotetta vähän sen mukaan, mitä kaapista sattuu löytymään. :D Ei nyt kuitenkaan kannata mitään hirvittävän pesevää käyttää. Syväpuhdistavat ja tuuheuttavat jättäisin pääsääntöisesti väliin.

Hoitoaine:
Hopeashampoon kanssa kosteuttavia ja pehmentäviä poishuuhdeltavia aineita.

Yllärisuosikki erityisen karhealle hiukselle oli Keunen aurinkosarjan hoitoaine eli Sun Sublime Conditioner. Jos tätä läträä niin hiuksista saattaa tulla hyvinkin raskaat, mutta sileys on taattu! Olenkin käyttänyt tätä tuotetta tehohoidon tapaan silloin tällöin.

Sävyttäviä tuotteita käytän tarpeen mukaan. Käytössä mulla on vaihtelevasti  Redkenin Blonde Glam -sävytehoito Perfect platinum (Blonde glamissa on kolme erilaista hoitoainetta, joista yksi on tarkoitettu päivittäiseen käyttöön ja kaksi muuta, sävytehoitoa, silloin tällöin käytettäväksi) ja KC Color mask Vanilla. Blonde glamia silloin kun tuntuu, että tukka on tunkkainen ja vanillaa silloin kun hius vaikuttaa liian viileältä. Color maskia käytän useammin, sillä se on tosiaan lämpöisempää, mutta ei sentään keltaista haluavan valinta. Color mask pehmentää hiusta mukavan tuntuiseksi, mutta ei lässäytä.


Kannattaa muuten aina kuivata hiukset ennen hoitoaineen levittämistä! Hoitoteho on parempi kun vesi ei pääse tuotetta niin kovasti laimentamaan eikä tuotetta edes tarvitse kerralla käyttää paljon. Kuivaus tuntuu turhalta välivaiheelta, mutta vaikuttaa merkittävästi ainakin mulla hiusten kuntoon.

Hiuksiin jätettävät tuotteet:
Jätettävä hoitoaine tai seerumi/öljy on melkein pakko jos haluaa kiiltoa ja sileyttä hiuksiinsa. Yksi omista suosikeistani on Paul Mitchellin vanha tuttu Super skinny serum. Tuoksu on kivan pehmeä eikä jää leijailemaan hiukseen. Tuotetta  saa käyttää aika paljon ennen kuin hiuksista tulee lähmäisiä eli övereitä ei kannata pelätä, vaikka toki kannattaa aloittaa pienellä määrällä ja lisätä tarvittaessa. Muita hyväksi havaittuja tuotteita on muun muassa Redkenin All Soft -öljy ja Simin Argan care -tuotteet. Similtä erityisesti tykästyin kiharan hiuksen muotoiluvoiteeseen, joka teki hiuksista supersileät.

Pääsääntöisestihän nämä oljyt ja seerumit ovat silikonia, jotka tekevät hiuksen pintaan sileän kalvon. Silikonit kuitenkin saavat hiuksen näyttämään ja tuntumaan paremmalta ilman sitä rasvaista fiilistä. Redkeniltä löytyy myös kaksi Diamond oil -öljyä, jotka eivät sisällä silikonia vaan ihan "oikeita" öljyjä. Tuote on ihan kiva, mutta hiuksista saa helposti pienelläkin määrällä vähän likaisen näköiset. Toimii varmasti paremmin kuin hyvin pidemmässä hiuksessa, omassa lyhyessä tukassani on kuitenkin vähän vaikeampi kontrolloida sitä, meneekö tuote pelkkiin latvoihin vai ei.Erikoistilanteet:
Onpa tässä blondiaikanani käynyt hiuksille myös surkeiden sattumusten sarja, jossa osa tukasta meni purkkamaiseksi ja tippui koskiessa pois. Tämä siis todellakin oli surkeiden sattumusten sarjan lopputulos ja eniten kärsi luonnollisesti ne hennoimmat ohimoilla olevat hiukset ja ne, joita oli aiemmin jo raidoitettu ja muuten käsitelty paljon ennen blondiaikaani.

Saksiahan tuollainen tukka ensisijaisesti kaipaa, mutta sain avun joulualeista ostetusta Redkenin Extreme-sarjasta (olin utelias ja brittihinnat antoivat aihetta hamstraukseen). Extreme siis jäntevöittää sitä purkkamaista hiusta ja teki mulla oikeasti ihmeitä! Venyvä hius vähensi kosteana venymistä, jolloin tukkaa jäi enemmän päähän. Lopulta kyllä leikkuutin huonoja pois, mutta nämä tuotteet ihan oikeasti vähensivät katkeilua ja leikkauksen tarvetta. 

Tuotteet on siis tarkoitettu oikeasti rakennevaurioiselle hiukselle eikä esim. vähän karhealle vaalealle. Pääsäntöisesti vaalennettu hius tarvitsee vain kosteutta ja pehmeyttä, ei suinkaan lisäjäntevyyttä. Näillä tuotteilla et todennäköisesti saa perusvaaleaa hiusta sileäksi ja pehmeäksi, joten ei kannata verrata hoitotulosta ihan minkä tahansa tuotteen kanssa.


Paljon on tullut hoitotuotteita kotiin lisää tän blondiuden myötä, mutta kun omat tuotteet on löytyneet niin ei se niin kamalalta tunnu. Tai milloin kosmetiikka tuntuisi kamalalta? :D

Lopuksi vielä jotain, mitä en voi suositella:
En tosiaan suosittele vaalennussuihkeita eli nesteitä, jotka vaalentavat hiusta ilman värjäystä. Tuote on käytännössä laimennettua hapetetta eli samaa kamaa kuin se värin tai vaalennusaineen toinen osa. En ole itse käyttänyt, mutta olen asiakkaillani nähnyt tai heiltä kuullut miten suihke on vaikuttanut. Eräälläkin lyhythiuksisella asiakkaalla meinaa hiukset jäädä kammatessa käteen. Selviteltiin sitten asiaa ja kävi ilmi, että asiakas käyttää säännöllisesti kotona vaalentavaa suihketta muutenkin vaalennettuun hiukseen. Kunto parani kummasti ja hiukset on pysyneet päässä kun hän on jättänyt tuotteen kaappiin.
Kai tällainenkin vois hätätapauksessa olla ok kun haluaa vaikkapa pidentää tyvivärjäysten väliä, mutta silloin kannattaa todella kertoa kampaajalleen mitä hiukselle on värjäyskertojen välillä tehnyt.

Redken-painotteisuudesta huolimatta olen tuotteet ihan itse ostanut. Ihastuin vaan Redkeniin palavasti edellisessä työpaikassani.

2 kommenttia:

  1. Mä kirjoitin jossain vaiheessa postauksen siitä, mitä käytän hiuksiini, mutta se oli niin täynnä Redkeniä, että näytti mainokselta.. :D Jätin julkaisematta, mutta minkäs sille voi jos sarjaan ihastuu!

    VastaaPoista
  2. Ymmärrän täysin! Tähän nyt tuli yllättävän monta muutakin nimeä kuin Redken, mutta silti meinaa huvittaa itteäkin. :D

    VastaaPoista

Uusin

Perfektionismin loppu

  Pefektionismi sanana herättää monesti hyvin erilaisia tunteita. Joillekin se aiheuttaa vilunväristyksiä, sillä he kokevat, että kun ihmine...