keskiviikko 9. marraskuuta 2016

Ne pienet yksityiskohdat

En ole koskaan oikein matkustellut. Paitsi Suomessa on tullut liikuttua paljon. Sen kaiken liikkumisen peruteella olen huomannut, että hotelli on oikeasti minulle aika tärkeä. Tuntuisi inhottavalta käydä kavereiden luona vain nukkumassa kun kalenteri on jo muuten täynnä. Toisaalta hotelli on aina jonkinlainen elämys ja pakopaikka levähtää.

En minä suunnattomasti vaadi hotellihuoneelta. Huoneen pitää olla vähintään perussiisti, laseissa ei saa olla jo valmiiksi huulipunan jälkiä ja suihkun/vessan pitää olla sen verran siisti, että siellä uskaltaa käydä pelkäämättä jalkasientä tai jotain muuta ällöä. Ihan oikeasti olen ollut sellaisessa huoneessa, jossa perussiisti käsitettiin varsin leväperäisesti (ehkä kirjaimmellisestikin?) ja suihku oli niin karmean likainen, että päätin pestä itseni vasta seuraavana päivänä kun tiesin vaihtavani kaupunkia ja hotellia. Siihen suihkuun ei uskaltanut astua paljain varpain.Hotelliaamiainenkin on aina hyvä, vaikka siinä ei mitään kummallista olisikaan. Kuitenkin kaikki eksta on aina isompi osa sitä elämystä. Esimerkiksi edellisessä hotellissa aamiaisella paistettiin tuoreita munakkaita halutuilla täytteillä tai rapsakoita vohveleita tilauksesta. Olen minä toki nauranutkin joidenkin hotellien aamiaisille. Jos ei muuten, niin kyllä se lautaselle kasattu kolmen riisikakun pino "gluteeniton"-tekstillä huvittaa. Tosin ei varmaan huvittais jos olis keliaakikko.

Tietysti ne kiinnostavimmat yksityiskohdat yleensä liittyy sinne kylpyhuoneen puolelle. On kiva kun huoneessa on hiustenkuivain, joka oikeasti kuivaa (sen sijaan, että se vain pöhisee ja polttaa), se on siististi esillä tai tietysti ne pienet kosmetiikkapullot.


Monesti hotellikosmetiikka on jotain ihan perusjuttua. Perusjutuissa ja niiden tarjoamisessa ei ole mitään vikaa, mutta on hauska jos pöydällä nököttää tuotteita, joista ehkä uskaltaa jotain toivoakin. Radisson Blu tarjosi thisworksia ja joskus aikaisemmin muistan tutustuneeni Anne Semonin -tuotteisiin. Erityisen mukava oli, että setti sisälti myös hoitoaineen. Se tuntuu monessa hotellissa olevan turhien kuluerien listalla.

Thisworks on tuoksuiltaan voimakas ja hyvin yrttinen, perustuoksu on aika unisex. Hotellikosmetiikka jatkoi merkin peruslinjaa. Tuoksu oli kuitenkin pienen totuttelun jälkeen kiva, eikä jäänyt kummasti pyörimään hiuksiin ja iholle. Koostumukset oli "peruskosmetiikan" tapaan aika kevyitä, mutta kyllä mun takkutukkani ainakin selvisi tuolla hoitoaineella. Ihan jees siis. Saippuapalan jätin kokeilematta, koska hotellissa oli myös paljon kätevämmin pakattu nestesaippua.

Onko hotelilla väliä?

6 kommenttia:

 1. Todellakin on, itselleni ei tarvi olla viittä tähteä. Olet voi olla "karutkin" kunhan puhtaudesta pidetään huolta.

  VastaaPoista
 2. Minusta on iän myötä tullut hotellien suhteen paljon vaativampi, koska huonoissa olen ollut jo ihan riittämiin.
  Minulle hotelliaamiainen on kuitenkin se tärkein juttu ja valitsenkin hotellin nykyään aamiaisen perusteella. Normiarkena ruokavalioni on suppea ja karu, mutta hotellissa haluan revitellä, ainakin aamiaisen verran;) Tosin en ihan hirveän usein edes matkustele;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on oikeastaan aika sama, että arkena on ihan eri aamupalat kuin hotellissa ja hotellin aamiainen onkin kiva just siks.

   Poista
 3. Samaa mieltä, että hotellin ei tarvitse olla kummoinenkaan, kunhan se on siisti. Lomalle lähtiessä toivon mahdollisimman vähän säätöä, niin mieluusti otan hotellin, enkä esim. Airbnb-vaihtoehtoja. Olen myös todennut, että aamiainen kannattaa kuulua hotellin valikoimiin. Joskus säästettiin ja mentiin paikkaan, jossa ei ollu aamiaista. Tämä johti siihen, että joka aamu turhautui turhaan muutama tunti, kun etsittiin kahvilaa ja asioitiin siinä. Kuitenkaan vielä sellaista hotellia en kuitenkaan ole vielä löytänyt, jossa olisi hyvä meikkausvalo! Kylppäreissä on iänikuiset spotit ja muualla huoneessa aivan liian pimeää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Missähän hotellissa, siis Suomessa, oli oikeasti ihan mainio meikkausvalo. Oon sellaiseen törmännyt, tosin ei varmaan ollut ihan mielettömän paljon parempi kuin muut, kun ei tämän paremmin jäänyt mieleen. :D

   Poista

Uusin

Perfektionismin loppu

  Pefektionismi sanana herättää monesti hyvin erilaisia tunteita. Joillekin se aiheuttaa vilunväristyksiä, sillä he kokevat, että kun ihmine...