perjantai 15. tammikuuta 2010

Voi luokkakuva minkä teit

Löysin sattumalta lukioaikaiset luokkakuvani ja päätin viimein laittaa ne kansioon, johon on liimattu joka ikinen - siis ihan oikeasti joka ikinen kuva, jokaisessa eri koossa - koulukuva ensimmäiseltä luokalta lähtien. Tietysti homman tehtyäni selasin loputkin kuvat ja järkytyin.

Useimmat tytöt järkyttyisivät tässä kohtaa sitä, että mitä sitä onkaan pistänyt päällensä, luokkakuvaan ja yleensäkin kuvan ottamisen aikoihin. Mua ei ole tähän mennessä ikinä harmittanut se, että olisin pitänyt jotain hölmöä tai tällä hetkellä mielestäni rumaa. Kaikkeen on kuitenkin selitys ja todennäköisesti muilla siinä luokkakuvassa on ihan yhtä törpöt kuteet.

Se mistä järkytyin liittyi kyllä johonkin ihan yhtä pinnalliseen asiaan nimittäin hiuksiini. Ei suinkaan siihen että olisin krepannut ne rumasti tai laittanut maailman oudoimmat saparot vaan siihen, että olin leikannut kuvanottoa ennen otsatukkani itse. Kaikki sen virheen joskus myöntävät tehneensä, mutta kuinka moni saa nirhittyä muutenkin keskeltä päätä lähtevän otsatukkansa muutaman sentin mittaiseksi juuri ennen luokkakuvaa. Asiaa ei tekisi paremmaksi edes se, että liimaisin kuvan päälle vaikka omia hiuksiani pidentämään otsatukkaa, sillä niillä kaikilla muulla kahdellakymmenellä luokkakaverilla nyt vaan sattuu olemaan se sama kuva siellä kaapinperällä. Lisäksi mun kansiostani löytyy myös kaverikuva ja olen täysin vakuuttunut, että pilaan koko kuvan hömötiaisen otsatukalla ja typerällä virneellä, anteeksi Pauliina.

Jos minusta ikinä tulee äiti teen sen mikä jokaisen äidin pitäisi kuvatunlaisessa tilanteessa tehdä: laitan peruukin lapsen päähän. Uskon että kuvan ottamatta jättäminen ei auta edellä mainitusta syystä tippaakaan, sitä paitsi kuitenkin myöhemmin jotain perheestä alkaisi jäytää ajatus siitä, että olisipa se kiva kun olisi tämäkin luokkakuva kansiossa. Vaikka sillä hetkellä parinkympin satsaaminen saattaisikin tuntua hukkaanheitetyltä rahalta, mutta yritäpä kymmenen tai kahdenkymmenen vuoden kuluttua saada se kyseinen kuva itsellesi.

Olenko kauhea sika jos väitän että ihmisillä ei ole mitään suhteellisuudentajua jos he jaksavat itkeä ja valittaa että noin 25 euron hintainen koulukuvapaketti (kerran vuodessa) on kallista? Tai toki 25 euroa saattaa joillekin olla suuri raha varsinkin jos perheessä on useampia lapsia, mutta yleensä inisijät tuntuvat olevan niitä, joilla on helposti varaa pitää kahta uutta Volvoa ja omakotitaloa.

EDIT: En mä siis missään nimessä sano että mun äitini olisi jotenkin tehnyt väärin kun ei laittanut mulle peruukkia päähän, mutta se ei vaan todennäköisesti tajunnut kuinka kamalaa tää mulle joskus tulis olemaan. :D Ja todennäköisestihän kiittämättömänä kakarana olisin itkenyt että miksi äiti laitoit silloin mun päähäni peruukin kun ei ne hiukset nyt niin kamalat ois ollu, aika tunnetusti ku(u)ltaa muistot!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusin

Perfektionismin loppu

  Pefektionismi sanana herättää monesti hyvin erilaisia tunteita. Joillekin se aiheuttaa vilunväristyksiä, sillä he kokevat, että kun ihmine...