torstai 12. toukokuuta 2016

Kosmetiikallakin on kilohinta


Ruokakaupassa on helppo vertailla tuotteiden kilohintoja. On jopa ihan hyvä asia seurailla millä kilohinnalla tomaattejaan ostaa. Kosmetiikkaostoksilla tuo ajatus kuitenkin unohtuu todella nopeasti. On helppo kauhistella 40 euron tuotteen hintaa ja napata 10 euron tuote ihan hinnan perusteella.
Mutta oletko ihan oikeasti koskaan katsonut mikä on sen 10 euron tuotteen kilohinta? Kosmetiikassa kilohinnasta puhuminen on aika absurdia, mutta ajatusta voi muuttaa vaikka grammahinnaksi tai litrahinnaksi. Saman totuuden ne silti kertovat.

Eräs suomalainen kosmetiikka-alan ammattilainen vinkkasi jokunen aika sitten tosi edullisesta "hyaluronihapposeerumista" eli Bepanthen eye -silmätipoista. Koska nuo tipat eivät sisällä lääkeaineita, vaan tarkoituksena on ainoastaan kosteuttaa silmiä, niksi oli ihan hauska. Jäin kuitenkin hihittelemään itsekseni, että halpaahan tuo hupi ei oikeasti ole. 40ml pakkaus Bepanthen eye -tippoja maksaa 23,30 euroa. Millilitralle tulee hintaa 0,58 euroa, 10 millilitran pakkauksessa millilitrahinta on 1,09 euroa.

Jos vertaa hintaa vaikka V10-seerumiin, niin on selvää, että 79 euroa 30ml pullosta on paljon ja millilitrahinnaksikin tulee 2,64 euroa. Viime aikoina ihmiset ovat kuitenkin intoilleet Lumenen Bright Now -hyaluronihapposeerumista. Ilmeisesti siis ihan hyvä tuote, hintaa on tällä hetkellä 15,90 euroa, pakkaus 30ml. Millilitrahinta on siis 0,53 euroa! Nämä on pieniä juttuja, mutta pienistä puroista jne.

Mun henkilökohtaiset puuterivarastot on tyhjentyneet ja kaipaan uutta irtopuuteria. Oma ehdoton suosikkini on Sensain irtopuuteri. Se on hyvin kevyt eikä koskaan saa liian puuteroitua ilmettä. Hintaa pakkauksella on kuitenkin 44,70 euroa. Se tuntuu tosi isolta summalta. Kyselin suosituksia ja paljon ääniä sai Lumenen irtopuuteri. Marssin iloisena kauppaan, valmiina ostamaan Lumenen puuterin. Puuteri jäi kauppaan.

Tajusin, että olen täysin vieraantunut Lumenen hinnoista, puuteri maksoi 18,90! Luulin pääseväni alle 15 euron. Käännyin takaisin miettimään vaihtoehtoja. Samalla tajusin, että tuo Lumenen puuteri on määrältään 8 grammaa ja Sensai on 20 grammaa!

Lumenen grammahinta on 2,36 euroa ja kalliiksi ajattelemani Sensain 2,23 euroa! Näissä hintaero ei ole selvä, mutta on kuitenkin. Samalla tietysmi mietin miksi lähtisin kokeilemaan lopulta kalliimpaa puuteria, kun tiedän jo toisen olevan täydellinen. Mieluummin olen hetken ilman ja säästän tuohon Sensaihin.

Oletko koskaan ajatellut asiaa tai onko näin tarkalla hinnalla edes väliä?

16 kommenttia:

 1. Lumene on kyllä markettimeikkien kalleimmasta päästä ja itse ostelen sitä vain tarjouksista (paras on Cittarin -40 %). Täydellä hinnalla ripsaritkin tosi kalliita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se varmaan on, mielikuva vaan jostain syystä oli toinen.

   Poista
 2. Olen ajatellut, mutta en ole laskenut. Olen usein aika huoleton, mutta jatkossa täytyy opetella katsomaan myös kilohintoja. Toi Sensain irtopuuteri oli loistava esimerkki, se on muuten tosi hyvää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään yleensä ihan niin pihi ole, että tulisi näin tarkasti laskettua. Nyt tuon puuterin kautta päätin ihan oikeasti laskea missä mennään.

   Poista
 3. Hyvä vertailu! Itse tosiaan mielummin ostan pienempiä pakkauksia tuotteissa, jotka vanhentuvat vuoden sisällä tai tuotteissa, joiden ahkerasta käytöstä en voi olla varma. Vaikka tuote olisi isossa purkissa edullisempi, vaikuttaa jämien poisheittäminen käytetyn osuuden litrahintaan. On kuitenkin hyvä, että tätä tietoisuutta pidetään yllä! Esim. juurikin tuo irtopuuteri on tuote, jossa suosin itsekin isompaa pakkauskokoa ja Sensai on vaan parasta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet ihan asian ytimessä! Minäkin yleensä ostan ihan tuntemattomia tuotteita pienemmissä pakkauksissa.

   Poista
 4. Mä vertailen just etenkin irtopuutereiden hintoja. Ostin vasta Laveran ja Vichyn puuterit. Laverassa 8 g ja Vichyssä 28 g, vaikka molempien hinta on about saman verran eli 20 €.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasin tätä puuteriasiaa tutkiessani, että noissa määrissä saattaa olla tosi hurjia eroja. Noissa sunkin mainitsemissa ero on huomattava!

   Poista
 5. Mulla myös puuteriesimerkki tuoreena muistissa. Mietin tuossa, tilaisinko Lily Lolon viimeistelypuuterin, 4,5g / 21,70€ vai By Terryn Hyaluronihappopuuterin 10g/ 43,20€

  Päädyin By Terryyn, vaikka tuo LL on kyllä myös hyvin riittoisa.

  -Tiltu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa näissä puuteripakkauksissa eroja! By Terryn puuteri on muuten kans todella hyvä! :)

   Poista
 6. Asia, jota ei kyllä kieltämättä itsellä ole tullut edes ajateltua.. O.o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän tämäkään toki ole ihan näin mustavalkoista, mutta on hyvä välillä vähän seurata asiaa. :)

   Poista
 7. Johtuiskohan tää kokoero siitä, että Sensai on Lumenea useammin ns. työsarja meikkaajille ja siksi pitää olla isoja, riittoisia kokoja tarjolla? Sitten on vain päätetty myydä samankokoista pakkausta kaikille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syitähän voi varmasti olla monia! Vau, enpä ole kyllä ajatellut Sensaita yhtään mitenkään työsarjana, tai siis muuten kuin myyntipisteillä. Tämä voi tietysti olla yksi syy. :)

   Poista
 8. Ihan järjetöntä, onko Lumenen irtopuuterissa noin vähän tavaraa?!? En oo ikinä tajunnut. Sensaihan riittää ikuisuuden ja syykin selvis nyt. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Sensain puuteri on kyllä kaikilla mittareilla hyvä diili.

   Poista

Uusin

Perfektionismin loppu

  Pefektionismi sanana herättää monesti hyvin erilaisia tunteita. Joillekin se aiheuttaa vilunväristyksiä, sillä he kokevat, että kun ihmine...