keskiviikko 16. helmikuuta 2011

Oletko miettinyt millä peset pyykkisi

Ootteko koskaan ajatelleet pesukonetta jolla pesette pyykkinne? Tiedän, kuulostaa aika mitättömältä asialta, mutta ei se nyt kuitenkaan ole. Ihan pelkästään sellainen yksityiskohta, että aina kun olen pessyt pyykkejäni tietynlaisissa pesukoneissa, vaatteisiin on alkanut tulla reikiä. Eikä kyse kuitenkaan ole siitä, että olisin laittaanut pyykkikoneeseen vetoketjuja tai hehkulamppuja. Oon vaan huomannu, että silloin kun pesen pyykkini kunnon koneilla, vaatteet pysyy ehjänä, mutta heti kun käyttää huonompia alkaa vaatteet näyttää kulahtaneilta oltermanneilta.

Mikä se "huonon" ja "hyvän" pesukoneen ero sitten mun mielestäni on?
- On ihan kivaa on jos koneeseen mahtuu enemmänkin tavaraa kuin yhdet sukat, ei kuitenkaan ole välttämätöntä.
- Sellaiset halvat ja pienet pesukoneet pesee ihan tuhottoman pitkään, tälläkin hetkellä käytössäni oleva pesukone pesee normaaliohjelmalla melkein kolme tuntia! a) Yritäpä pestä normipäivänä useampi koneellinen pyykkiä niin etteivät naapurit hermostu ja oma järki säilyisi. b) Mieti mikä mekaaninen rasitus vaatteeseen kohdistuu kolmen tunnin pyörityksen aikana. Ei ihme jos vaatteet nukkaantuu (ja menettää värinsä) hetkessä.
- Kolmantena asiana mun on tehtävä maksamatonta mainostusta ja iloittava kennorummusta. Ei ole tullut yhden yhtä reikää vaatteeseen silloin kun olen pessyt vaatteeni vain kennorumpuisilla koneilla, mutta heti kun ei ollutkaan sitä mahdollisuutta niin johan alkoi sukkahousut muuttua verkkosukkahousuiksi koneessa.

Ja mikä ihme siinä on, että ihmiset ei halua käyttää taloyhtiön pesukonetta/kuivaushuonetta ja on ihan pakko ostaa se oma pesukone (ja inistä asuntonäytöissä kun pesukone ei mahdukaan kylpyhuoneeseen)? Jos mulla olis mahdollisuus käyttää jotain muuta kuin tuota hidasta, reikiä nakertavaa muoviläjää niin käyttäisin, mutta koska kaikilla on aina niin kova tahto hankkia se oma halpa muoviläjä niin ei ole mitään syytä ostaa taloyhtiölle kunnollista konetta. Arvatkaa mitkä ne syyt on olleet sille että ei halua pestä vaatteitaan yhteisessä käytössä olevassa koneessa tai kuivata vaatteitaan kuivaushuoneessa? Koska joku ihan varmasti tulee pysäyttämään koneen kesken kaiken ja nuuhkii pikkuhousuja kuivaushuoneessa. Mun pyykit on aina saaneet peseytyä rauhassa, kukaan ei ole nuuhkinut alusvaatteitani eikä mitään ole viety ja minä sentään olen pessyt pyykkejäni myös hoasin pesukoneissa.

Jos edelleen haluat omistaa sen oman pesukoneen niin siitä vaan, mutta mieti nyt ainakin minkälaisen ostat. Ei se rikkinäinen henkkamaukka-paita varmaan haittaa, mutta laitapa sinne koneeseen yhtään kalliimpia asioita ja mieti sitten kuinka hyvä valinta se halvin mahdollinen pikkukone oli. :>

2 kommenttia:

 1. Ihmiset haluaa elää helppoa elämää, ja se ei tarkoita sitä että pitää rampata siellä pyykkituvassa useamman kerran, lataamassa kone, laittamassa pyykit kuivumaan ja lopuksi vielä hakemassa ne pois. Toinen juttu on se, että monet tuntuu olevan ihan sataprosenttisen varmoja siitä, että jos pyykit jättää kuivumaan taloyhtiön tiloihin, niin ne varastetaan samalla sekunnilla kun selkänsä kääntää.

  Itse olen kyllä käyttänyt menestyksekkäästi useampaakin talopesulaa, koskaan ei ole mitään hävinnyt tai mennyt pieleen. Kaltaiselleni stressipallolle on kuitenkin niin paljon helpompaa tunkea pyykit omaan koneeseen, ja ottaa ne kuivumaan sieltä silloin kun huvittaa. Talopesuloiden kanssa kun on aina vähän pelko perseesssä, että onko muistanut tehdä kaikki oikein ja joko seuraava pyykkäri hönkii niskaan ja mitä jos naapurin kyylämummo on jotenkin nokkaantunut käytöksestäni.

  Ihannetilanne olisi tietysti se, että saisi yhtä hyvän koneen itselle kuin mitä siellä talopesulassa melkein käyttämättömänä nököttää.

  VastaaPoista
 2. Kiva kun eksyit blogiini ja jätit jotain mietittävää. :)

  Ihan totta mitä sanoit. Itsekin viimeksi toissapäivänä mietin sitä kuinka laiska olenkaan kun en jaksaisi mennä hakemaan niitä pyykkejä kuivaushuoneesta.

  En minäkään tässä suhteessa mitenkään parempi ole, enkä yritäkään olla. Jos mulla olis päälle tonni ylimääräistä ja runsaasti tilaa pesukoneelle ja lisätilaa kuivata vaatteet niin kyllä munkin pyykit epäilemättä pyörisi omassa koneessa.

  Suurimpana ajatuksena mulla tässä oli se, mitä yritin rivien välissä sanoa, että en tykkää siitä ihmisten turhasta valituksesta kun ei ole tilaa kuivata pyykkiä ja voi kun se pesukone taas vaatisi korjausta kun oikeasti on se taloyhtiön pesukone ja/tai kuivaushuone käytössä. En mää nyt halua välttämättä väheksyä sitäkään mahdollisuutta että joku varastaisi niitä pyykkejä, mutta kuinka monelle oikeasti (itselleen, ei kaverin kaverille) on tapahtunut niin ja eikö niitä ei-niin kalliita juttuja voisi kuitenkin kuivata siellä yleisissä tiloissa. Vai onko kaikkien vaatekaapit täynnä jotain kahdensadan villapaitoja? :)

  VastaaPoista

Uusin

Perfektionismin loppu

  Pefektionismi sanana herättää monesti hyvin erilaisia tunteita. Joillekin se aiheuttaa vilunväristyksiä, sillä he kokevat, että kun ihmine...