perjantai 9. marraskuuta 2012

Rusettikampaus

Koulun asiakaspalvelussa oli hetki sitten luppoaikaa, joten tein kampausta harjoituspäälle. Koulun kampauspäät ovat tosi karvaisia koska paljon käytettyjen päiden hiukset ovat katkeilleet. Hius on myös todella karkeaa, joten oikeasti siistiä kampausta on mun mielestäni tosi vaikea tehdä eikä aikaakaan ollut tuhottomasti.

Päädyin tekemään rusettikampauksen ja sen näytti kauempaa katsottuna ihan kaksiulotteiselta sarjakuvapiirrokselta, joten oli pakko ikuistaa se. Kuvat on kyllä ihan luokattomia olosuhteiden takia ja siitä syystä ettei tämän tarvinnut mikään taideteos olla, ainoastaan muisto siitä, että olen kampauksen tehnyt.

Jotta voisin selittää kampausta paremmin, tein vielä laaduttomampaa havainnollistavaa materiaalia asiasta:
Pystylinjainen viiva yrittää kertoa, että kampaus ei ollut symmetrinen ja se kertoo laaduttomasta kuvasta suunnilleen pään keskikohdan. Rusettia varten pää jaotellaan kahteen kolmiomaiseen osioon ja niistä tehdään tiukka poninhäntä hieman ohi keskikohdan. Sivut kampauksesta siis jätetään jokseenkin sileiksi. Ponnarista altetaan muodostaa rusettia jakamalla se kolmeen osaan, joista kaksi on yhtä suuria ja kolmas pieni, josta tulee rusetin keskikohta.
Alahiukset kiharretaan ja osa kiinnitetään rusetin alle siisteiksi kiharoiksi, loppujen annetaan laskeutua vapaasti. Päälliosa tupeerataan ja kiinnitetään huolettoman oloisesti niin, että osa tupeerauksesta saa näkyä.

2 kommenttia:

  1. Onpa kiva idea! Täytyy itsekin yrittää näpertää tällainen :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos! :) Äkkiäkös näppärä tuollaisen teet. :)

    VastaaPoista

Uusin

Perfektionismin loppu

  Pefektionismi sanana herättää monesti hyvin erilaisia tunteita. Joillekin se aiheuttaa vilunväristyksiä, sillä he kokevat, että kun ihmine...