maanantai 23. syyskuuta 2013

Hintahuijaus

Ostin keväällä jostain Sokoksen poistopöydästä Make Up Storen Cleansing powderin. Tuote on vähän samaa sarjaa suosikkini Dermalogican Daily microfoliantin kanssa, joten nappasin pakkauksen pois pyörimästä.

Tuote itsessään on uudistunut, joten en siitä sen kummemmin sano mitään. Juttu tässä kuitenkin oli se, että tänään siivoillessani löysin kaapin periltä tuon Cleansing powderin pakkauslaatikon. Hintalaput olivat paikallaan. Laatikossa oli kaksi samanlaista hintalappua, jossa lähtöhinta oli 33 euroa ja alennusta tulisi reilusti -50%.


Yhdessä nurkassa hintalappu oli toisen, alkuperäisen hintalapun päällä ja sopivan pitkään kylpyhuoneen vesihöyryissä majailtuaan alennushintalappu rapsahti pois ja alta paljstui alkuperäinen hinta.

Alkuperäinen hinta 24 euroa, alennushinta sen sijaan lasketaan 33 eurosta. Mitä ihmettä? Ei tämä nyt vahinkokaan voinut olla kun alennuslappu on lätkäisty alkuperäisen hinnan päälle. Tehdäänkö tätä usein?

10 kommenttia:

 1. uskoisin tässä käyneen niin, että tuote on ollut alkujaan myynnissä 24 eurolla, jonka jälkeen on tullut hinnankorotus 33 euroon (ketjujen pitää myydä siihen hintaan kuin pääkonttori sanoo). lopulta tuote on päätynyt aleen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin mahdollista! Tosin edelleen hämmennystä aiheuttaa se, että kumpikin 33 euron hintalapuista oli tuolla alemerkillä varustettua. Mun silmiini homma siis todellakin näytti siltä, että alennuksen yhteydessä tuote on saanut myös uuden lähtöhinnan. :)

   Poista
 2. Entä, jos alkuperäinen hinta (ehkä ilman tarralappua) on ollut 33e, sitten alennettu suurpiirteisesti tasalukuun 30 aleprossan liepeillä, sitten myöhemmin prossa-alennettu tuo 50 siitä alkuperäisestä hinnasta?

  Välillähän Sokos tuntuu käyttävän noita prossa-aleja, välillä tasalukualeja.

  Kysy ihmeessä Sokokselta asiasta, on kyllä kiinnostava juttu.

  VastaaPoista
 3. Sokos on toiminut väärin tässä.

  "Kuluttajansuojalain mukaan kulutushyödykkeen hintaa ei saa ilmoittaa alennetuksi enempää kuin se tosiasiallisesti alittaa aikaisemmin perityn hinnan."

  "Alennus on laskettava siitä hinnasta, jota sama elinkeinonharjoittaja on perinyt samassa kauppapaikassa tuotteesta välittömästi aikaisemmin. Hintoja ei saa keinotekoisesti korottaa välittömästi ennen alennusmyynnin alkua."

  "Jos tuotteen hintaa alennusmyynnin aikana edelleen alennetaan, lisäalennuksen suuruus lasketaan jo alennetusta hinnasta."

  http://www.kuluttajavirasto.fi/fi-FI/yritykselle/markkinointi-ja-mainonta/alennus-ja-tarjousilmaisut/alennusmyynti/

  -kaupan täti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli tässä todellakin oli tapahtunut jotain epämääräistä. Kiitos infosta! :)

   Poista
 4. Voihan olla, että alempi hinta on liimattu laatikkoon vahingossa, ja päälle on lätkäisty heti oikea hinta. Hinnoittelen töissä paljon tuotteita, eikä ole harvinaista, että hinnoittelijaan unohtuu väärä hinta kun siirryn uuteen tuotteeseen/pidän tauon ja jatkan väärästä kohtaa. Ana väärää lappua ei kehtaa repiä irti, vaan on helpompaa liimata uusi päälle, ja toivoa ettei kukaan mokaa huomaa :)

  VastaaPoista
 5. Tää on ihan tavallista asiakkaan huijausta, olen törmännyt aika usein esim. urheilukaupoissa semmosen hinnoittelun poistotuotteissa tai muuten vaan alennetuissa tuotteissa. Kannatta aina tarkista monta hintalappua siellä on päällekäin laitettu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En muista aiemmin itse törmänneeni tällaiseen vaikka uteliaana ihmisenä yritän kyllä raottaa niitä uusia hintalappuja silloin kun niitä on paljon päällekäin. :D

   Poista

Uusin

Perfektionismin loppu

  Pefektionismi sanana herättää monesti hyvin erilaisia tunteita. Joillekin se aiheuttaa vilunväristyksiä, sillä he kokevat, että kun ihmine...