torstai 2. toukokuuta 2013

Jogurttijäätelöä jyväskyläläisittäin

Tallinnassa käydessäni ihastuin jogurttijäätelöön. Perusjogurtit maustamattomia lukuun ottamatta ovat mun makuuni liian makeita. Eikä se sokerin korvaaminen makeutusaineella yhtään auta. Olen myös kyllästynyt perinteisiin jäätelöihin, koska nekin maistuu mun mielestäni turhan makealta. Tallinnasta kuitenkin löytyi jogurttijäätelöä myyvä pikkupaikka Yo! Liikkeitä oli ainakin kaksi, toinen kauppakeskus Virussa ja toinen Solariksessa. Söinkin sitä ihan huolella matkan aikana. :D

Huomasin, että myös eräs jyväskyläläinen kahvila on alkanut myydä tuota herkkua ja pari viikkoa sitten kävin sitä kokeilemassa. Ei olisi pitänyt. Annoksen hinta oli 3,90 euroa. Yo!:ssa vastaavan kipon hinta oli 1,99 euroa. Hintaeron toki ymmärrän, mutta kyllä se silti aina herkkuhammasta ärsyttää.

Innolla odotin kuppiin muodostuvaa pehmiskiehkuraa. Kippoon ei kuitenkaan näyttänyt tulevan pehmismäistä vuorta vaan enemmänkin jogurttinen mönjä. Kahvilan omistaja ilmoittaa meille, että laite ei osaa pitää tuotetta tarpeeksi kylmänä, koska massaa ei ollut enää kovin paljon koneessa jäljellä. Samalle meille kerrottiin, että koostumus ei ole ihan oikea, mutta saamme annokset alennettuun hintaan ja makuhan ei koostumuksen muutoksesta kärsi.

Alennettu hinta oli ihan mieletön 3,5 euroa annos ja annos kokonaisuudessaan oli täysi pettymys. Näin jälkikäteen mietittynä olisi vain pitänyt kieltäytyä sillä hetkellä kun sanotaan, että maku ei kärsi koostumuksen muutoksesta. Kyllähän kylmä jäätelökin maistuu erilaiselta kuin se sulanut mönjä. Jos nimittäin haluan jogurttia niin menen kyllä mieluusti kauppaan sitä ostamaan. Tässä tapauksessa emme silti saaneet edes jogurttia vaan ylimakeaa vaahtomaista litkua. En tajua miten en älynnyt mennä palauttamaan annosta. Nyt jäi ihan armottoman paha mieli. Olisi varmaan ollut kaikille mukavinta jos myyjä ei olisi myynyt "jäätelöä" kun tietää sen kuitenkin olevan jotain muuta kuin luvattua.

Haluisin kuitenkin, että tuota namia saisi myös tästä kaupungista, joten annoin paikalle ja jäätelölle toisen mahdollisuuden. Tältä jyväskyläläinen jogurttijäätelö näytti "hyvänä" päivänä:

Eipähän tarvitse enää kolmatta kertaa kokeilla. Kehoitan muitakin kiertämään tuon paikan kaukaa. Sen sijaan jos herkkuhammasta kolottaa niin kannattaa käydä kokeilemassa uuden Revolutionin  jälkkäreitä ja asiakaspalvelua. Ruoka oli ehkä liian "hienoa" mun makuuni, mutta ne jälkkärit. Omnom. Revolutionhan on paikka, josta kukaan ei tiedä yhtään mitään ja mainostavat itseään näemmä sillä, että niistä ei tiedä mitään ellei tule paikalle. Toimi mulle, heti piti mennä katsomaan. ;) Jään kyllä kaipaamaan Memphiksen burgereita. Olisivat voineet lopettaa sen ala-arvoisen Amarillon Memphiksen sijaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusin

Perfektionismin loppu

  Pefektionismi sanana herättää monesti hyvin erilaisia tunteita. Joillekin se aiheuttaa vilunväristyksiä, sillä he kokevat, että kun ihmine...