keskiviikko 19. helmikuuta 2014

Sivellinhamsteri

Kaikilla on paheensa ja keräilykohteensa. Joidenkin paheita ei voi laskea kuin tiliotteesta, mutta minun omani on vähän helpommin näkyvillä.

Tässä on kaikki tämänhetkiset siveltimeni yhtä lukuun ottamatta. Sen yhdenkin saatan huomenna joutua julistamaan menetetyksi tapaukseksi jos sitä ei työpaikalta löydy. Kuvassa on näkyvillä kaikki henkilökohtaisessa- ja työkäytössä olevat välineet. Enhän minä niitä kaikkia tarvitse, mutta loppujen lopuksi ihminen oikeasti tarvitsee aika vähän. Vastapainona esimerkiksi vaatekaappini vaikuttaisi sisältävän suunnilleen kolmasosan tavaraa verrattuna keskivertonaisen kaappiin. Väitän myös, että suurin osa näistä on työjuttuja, en ole ihan väärässäkään. Osa siveltimistä on päätynyt nykyiseen kotiinsa jo vuosia sitten, osa on uudempia tuttavuuksia.

Työvälineinä mulla on kolme tällaista perussettiä pienillä variaatioilla. Tämän kyseisen setin ostin koulun ehostustunneille, ettei tarvitsisi pelätä sitä, että joku lainaa sivellintä eikä se koskaan palaudu omaan pussiin. Tai siis ei harmittaisi niin kovasti jos joku hinnakkaampi tai harvinaisempi lähtisi kävelemään. Tämä oli myös suhteettoman edullinen verrattuna siihen, että olisin lähtenyt erikseen ostamaan muutamia puuttuvia siveltimiä.
Vasemmalta oikealle:
- Suurehko luomivärisivellin
- Pieni luomivärisivellin tarkkaan työskentelyyn
- Viuhkasivellin ripsivärille - et todella halua, että joku levittäisi maskaraa suoraan pakkauksesta
- Huulisivellin - sama kuin edellisessä, lisäksi levitys on paljon tarkempaa
- Poskipunasivellin
- Kulmaharja - tai ripsiharja, miten vaan, itse käytän vain kulmiin
- Metallinen ripsikampa
- Puuterisivellin
- Häivytyssivellin
- Kulmasivellin
- Rajaussivellin
- Vaahtomuoviapplikaattori vaihdettavalla päällä
- Peiteainesivellin

Ainoat, jotka puuttuvat seuraavasta kahdesta setistä on kulmaharja ja ripsikampa. Kulmaharja on helppo ja nopea putsata asiakkaiden välillä ja ripsikampaa tarvitsee viuhkasiveltimen kanssa aika harvoin.

Seuraava setti näyttää tältä:
Samat siveltimet siis vähän eri näköisinä. Oikeastaan sekoittelen keikalle sopivat setit mieluisimmista siveltimistä. Tosin on ollut myös tilanteita, jolloin kaikki kolme settiä on olleet kerralla käytössä ja enemmänkin olisi voinut olla! :D

Kolmas on valitettavasti vähän vajavainen. Huomasin, että paras käyttämistäni viuhkasiveltimistä on hävinnyt teille tietämättömille. Se on voinut tipahtaa laukusta jonnekin matkalle tai keikkapaikalle. On myös hyvin hyvin pieni mahdollisuus, että se on jäänyt työpaikalle tai että joku on yksinkertaisesti sen nyysinyt. Sivellin oli Make Up For Everin 45N, jota ei enää valmisteta tai myydä, joten tämä on sivellinihmiselle aika kova paikka.

Perussetteihin lisäilen tarpeen mukaan meikkivoidesiveltimen tai pari. Tykkään levittää pohjameikin siveltimillä sienien sijaan. Tässä kuvassa tosin ainakin kolme sivellintä on vain omassa käytössäni, Urban Decayn sivellin (toinen vasemmalta), Shiseidon unelmasivellin oikealla ja MACin skunkki ovat vain minun. Joskus saatan jokusen muunkin lainata työvälineistäni.

Lisäksi tietysti korostus- ja varjostustuotteille muutama. Tosin tuo Tigin ihmesuti on kyllä aika hämmentävä ja olen väärinkäyttänyt sitä myös muilla tavoin. Oikeastaan kaikkia siveltimiä voi halutessaan jollain tapaa käyttää "väärin".

Seuraavaksi tärkeimmät perussetin ulkopuolelta. Viisto rajaussivellin, joka on superpehmeä. Sitten on neljä kappaletta samantyyppisiä siveltimiä, joilla yleensä teen ainakin osan varjostuksista. NARSin #14 (neljäs vasemmalta) on sellainen, jota ilman en lähde mihinkään. Sitten on rajaussiveltimet, löytynee push eyeliner brushina jos lähtee netistä etsimään. Ensi-ihastukseni koski NARSin sivellintä (toinen oikealta), joka on synteettinen sivellin, mutta toimii loistavasti myös puuterimaisten tuotteiden kanssa. Punaisen Smashboxin ostin laivan alennusmyynnistä, mutta se ei ole kyllä NARSin veroinen, tosin ihan ok hätävara. Sitten on vielä uusin ihastukseni   MAC 212, joka on hyvin pehmeää synteettistä materiaalia ja sivellinosa on hieman kaarrettu. Tällä saa näistä tarkimman ja "näkymättömimmän" rajauksen.

Puuterisiveltimet, jotka on omassa käytössä. MSCHICin ikivanha vaaleanpunapäinen "skunkki" on olemassa lähinnä armosta. Sivellinosan olen liimannut moneen kertaan paikalleen ja itse sivellin on mun makuuni aika lörppö. Onhan se tosin nätti. :D

Pari ylläriä. Make Up For Everin uusista siveltimistä taiteellisempi viuhkasivellin, jota olen ihan oikeasti käyttänytkin parissa asiakastyössä. Vähän erikoinen ja aika tiettyihin efekteihin, mutta kiva olla olemassa. Toinen on epämääräisen muotoinen kalligrafiasivellin, jota olen käyttänyt pääsääntöisesti fiftarihenkisiin  rajauksiin voidemaisten tuotteiden kanssa. Ihan loistava! Tää on niitä siveltimiä, jotka tekee työn tekijänsä puolesta. Kaksi huitaisua niin rajaus on valmis.

Sitten täysin omassa käytössäni olevat siveltimet, niitä muutamia aiemmin mainittuja lukuun ottamatta. Viimeisimpinä tulokkaina pari H&M-sivellintä, joihin en ole vielä kovin tarkasti pesua lukuun ottamatta kerinnyt tutustua.

Minisiveltimet. Osa on käytössä, osa ei. Minisiveltimistä parhaat on mulla matkakäytössä. Kuten aina, yritän matkustaa mahdollisimman vähillä matkatavaroilla ja siveltimillä saisi vietyä itseltään tilaa yllättävän paljon. Näistä sitä paitsi löytyy muutamia ihan päteviä. Suurin osa on tullut jonkun paletin tai tilauksen kaupanpäällisinä, mutta esimerkiksi Make Up Storen minisivellinsetin ostin ihan itse, sillä alennuksessa sille jäi hintaa 9 euroa, olihan se kokeiltava. Setistä löytyikin ihan hyviä tuttavuuksia. Osa taas on Chanelin minisetistä, jonka sain joululahjaksi ainoalta ihmiseltä, joka on tähän mennessä tiennyt tästä hulluudesta. Huomatkaa, tuo ihminen vielä kannustaa tähän ostamalla lahjoja. ;)

Sitten on vielä sekalainen setti sellaisia, jotka silloin tällöin ovat käytössä. Toisaalta esim. tuo YSL-sivellin on sellainen, jonka ostin epähuomiossa alennuksesta. Nappasin väärän laatikon, minun piti ostaa kulmasivellin, mutta ostin vahingossa tämän. Eipä oikein ole ollut käyttöä. Toisaalta noita YSL-siveltimiä myytiin hetki sitten niin pilkkahintaan, että ei tämäkään ollut kovin suuri rahallinen menetys.

Muutenkin jos puhutaan rahasta niin en muista maksaneeni yhdestäkään yli 10 euron hintaisesta siveltimestä täyttä hintaa. Kun muut alennusmyyntien aikaan ryntäävät vaatekaupoille, minä kirmaan kosmetiikkaosastojen alelaareille ja tutkin siveltimet. ;)

2 kommenttia:

 1. Olipa kiva päästä kurkkaamaan sun sivellinkokoelmaa kun siitä vähän tenttasinkin sua ; ) Mäkin olen alkanut innostua siveltimistä, mutta kovin paljon rahaa en niihin ole raaskinut laittaa. Minkä merkin siveltimiin sun mielestä kannattaa tuhlata vähän suurempiakin summia, vai onko merkkejä, jonka kaikkiin kokeilemiis olet rakastunut? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeastaan kaikilta merkeiltä on löytynyt hyviä ja superhyviä! Joiltain merkeiltä on sitten löytynyt omaan käyttööni myös sellaisia plaah-siveltimiä, mutta silloin on ollut vikaa ensisijaisesti käyttäjän mieltymyksissä. Oma luokkansa on sitten ne, jotka hajoilevat käsiin jo kättelyssä, mutta sellaisia mulla ei enää ole.

   Kaikista hintaluokistakin löytyy, esimerkiksi yksi mun suosikeista on Models Own, jonka hinta ei taida viittä euroa suurempi olla. NARSilta mulla on melkein koko setti jos se mitään kertoo. ;) Ei mulla kyllä ole suuresti ollut valittamista noista Duroyn siveltimistäkään. Osa niistä tiputti karvaansa jonkin verran, mutta ovat senkin jo lopettaneet. Kentin siveltimistä en ole niin innostunut lyhyehkön vartensa takia, mutta punainen kahva on aika hieno. :D

   Poista

Uusin

Perfektionismin loppu

  Pefektionismi sanana herättää monesti hyvin erilaisia tunteita. Joillekin se aiheuttaa vilunväristyksiä, sillä he kokevat, että kun ihmine...