keskiviikko 19. lokakuuta 2016

"Pro Green"

Tarvitsin ”askarteluihini” hapetetta. Muistelin, että Biozell on fiksuksti myynyt kuluttajille pientä vaalennusainejauhepakkausta ja erillisiä hapetteita voimakkuuksiltaan 3-9%. Hapetepulloja ei löytynyt, mutta silmäni kiinnittyivät 3 euron väripakkaukseen. Siinä nyt luonnollisesti on hapetekin mukana, tuolla hinnalla saisi kelvata. Laimennan sitä kuitenkin varmuuden vuoksi, värin voi sitten hyödyntää myöhemmin.Kotona mies naureskeli ”Pro Green” -merkinnälle. Siis vitsinä heitti, että vihreäksikö meinasit hiuksesi värjätä. Naureskelin hetken samalle jutulle, mutta nauru loppui lyhyeen kun aloin lukemaan, mitä tuo teksti oikeasti yritti sanoa. Pro Green yrittää varmaan viestittää siitä, että värissä ei ole ammoniakkia, PPD:tä tai parabeenejä. En varsinaisesti ymmärrä miten tämä on jotenkin vihreämpää. Jutun tekee kuitenkin varsin irvokkaaksi koko hiusvärien markkinointi. Tämä ei siis koske vain tätä hiusväripakkausta, vaan samaa sontaa se on melkein kaikilla merkeillä. Nimittäin kun laatikon kääntää kyljelleen, tulee vastaan pakolliset varoitukset: ”Contains Phenylendiamines (toluenediamines)”.
Niin siis paketti sanoo, että väri ei sisällä PPD:tä, joka on lyhenne nimestä paraphenylendiamine ja värin sisältämä aine on käsittääkseni sen johdannainen eli jos käyttäjä on herkistynyt tai allergisoitunut aineelle, oireita on aika suurella todennäköisyydellä luvassa.

Toinen mikä minua aina huvittaa on tuo ammoniakkikauhu. Ammoniakki on tässä tuotteessa korvattu toisella aineella (incissä ethanolamine), joka on itse asiassa herkistävä aine, kun ammoniakki on ennemminkin vain ärsyttävä. Ojasta allikkoon, niin sanotusti.
En nyt ole sanomassa, että joku tietty aine on paha ja sitä ei pitäisi käyttää, halusin vain oikeasti ihmetellä mikä järki tässä hiusvärien markkinoinnissa on ja ”hyviä” vaihtoehtoja ei olekaan. Muutama vuosi sitten eräskin iso merkki sanoi, että nyt on hiusväri, jota PPD-allergisetkin voivat käyttää. No ei ollut, johdannaisia oli siinäkin. Välillä homma vaan tuntuu jotenkin tosi vastuuttomalta. Kyllä minäkin satunnaisesti värjään hiuksiani, mutta tiedostan samalla, että herkistyminen voi iskeä ihan millon tahansa ja silloin ei naurata.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusin

Perfektionismin loppu

  Pefektionismi sanana herättää monesti hyvin erilaisia tunteita. Joillekin se aiheuttaa vilunväristyksiä, sillä he kokevat, että kun ihmine...