tiistai 7. tammikuuta 2020

Elämää smykkinä kymmenen vuotta

Kuvan tuotteet saatu pr-näytteinä

1.1.2010 tässä blogissa on julkaistu ensimmäinen postaus. Osa jutuista tuolta alkuvaiheilta on vielä tallella, osan olen nolouksissani poistanut, osan olen noloudesta huolimatta jättänyt. Blogi haki hetken muotoaan, mutta kauneus- ja kosmetiikkamaailma tuli matkaan aika pikaisesti. Ei varmaan vähiten siksi, että syksyllä 2011 aloitin opinnot parturi-kampaajaksi. En myöskään osannut ja uskaltanut lähteä täysillä lifestyle-maailmaan, enkä varmasti ainakaan julkaista kasvojani! Olipa jännittävää elämää kun blogista ei uskaltanut eikä kehdannut kertoa kellekään.

Ensimmäisissä postauksissani on myös mm. oma akvarellimaalaus ja valokuvausopintojen alkuaikoina sen näköistä kuvaa, että vasta myöhemmin olen tajunnut kuinka "kuvien lainauksen" kulta-aikaan lukijat ovat saattaneet ajatella minun tylysti varastaneeni postausten kuvitukset.


 


Ei niin, että yllä olevissa kuvissa olisi edes mitään visuaalisesti erikoista ja mieleenpainuvaa. 2010 blogien kuvat olivat kuitenkin ihan eri tasolla kuin näin vuosikymmen myöhemmin, joten tulin hetki sitten tulokseen että kuvani olivat vääränlaisia tuon ajan blogeihin nähden. Blogimaailma ammattimaistuikin kaiken kaikkiaan jotenkin tosi vauhdilla. Kävin muuten ennen joulua Indiedaysin 10-vuotisjuhlissa. Indiedays lienee se ensimmäinen askel ja tuuppaus, joka muutti suomalaisia blogeja aika isosti.

Viime vuosina juttu on mun nähdäkseni ollut se, että joko ryhdyt tekemään blogia täysipäiväisesti tai kiinnostus bloggaamisen lopahtaa. Moni aiemmin suosittu "harrastaja" onkin tehnyt lopetuspäätöksen ihan muutaman viime vuoden aikana. Ne jotka haluavat jatkaa, ovat motivoituneita itsensä brändäämisessä, kirjoittavat tosi säännöllisesti ja parhaimmillaan muuttavat ison mediatalon alle.

Enää kaksikymppiset eivät tunnu juuri seuraavan blogeja, nykyisin kaikenlainen video- ja kuvavaikuttaminen on ehdottomasti isompi juttu. Sekin valtavan ammattimaistunutta ja ihan erilaista. Blogeilla kuitenkin on vielä aikansa ja paikkansa - ainakin meidän keskuudessa, jotka oltiin parikymppisiä kymmenen vuotta sitten. On kuitenkin aika silmiinpistävää nähdä tuo muutos. Samaan aikaan kymmenen vuotta tuntuu äärettömän pitkältä ja toisaalta käsittämättömän lyhyeltä ajalta. Vai olenko vain tulossa vanhaksi?

Itse tein blogini suhteen päätöksen pari vuotta sitten: kirjoitan silloin kun kiinnostaa ja painotan kirjoituksiani jokseenkin pohdiskelevaan suuntaan enkä pakota kirjoittamista. Pohdiskelevammat jutut ovat olleet suosituimpia juttujani (jos ei lasketa niitä satunnaisia asujuttuja!) ja teillä lukijoillani on ilmeisesti kiinnostusta kuulla myös välillä vähän ravistelua tai oivalluksia. Kuulostaa aika voittavalta tilanteelta!

Mitä vuosi 2020 tuo tullessaan tähän blogiin? Tein vuoden 2019 aikana päätöksen, että en enää osta esim. shampoota tai hoitoainetta ulkomailta, koska tuntuu jopa vähän typerältä rahdata lähinnä vettä ympäri maailmaa, kun samaan aikaan Suomessa tehdään todella hyviä hiustuotteita ja saatavuus on loistava. Ensimmäisessä kuvassa on suomalaista kosmetiikkaa, haluaisin lähteä tutkimaan suomalaista kosmetiikkamaailmaa vähän syvemmin. Sitä uskoisin, että nähdään myös täällä.

Onko sulla suosikkimuistoja tästä blogista? Tai blogimaailmasta viimeisen 10 vuoden aikana?

2 kommenttia:

 1. Suosikkimuistoni on edelleen se, kun annoit vinkin miten kylppäriin saa luonnonvalon. (postaus muuten jonka voisit nostaa joskus ylös, toivon, että mahdollisimman moni löytää sen)

  Sen jälkeen olen tilannut lamppuni kylppäriin netistä (piti etsiä uusi paikka, kun se vinkkaamasi muistaakseni lopetti) ja valon suojamuovikin on tullut vaihdettua aina, kun se kellastuu. Tälläkin hetkellä kylppäri onainoa paikka kodissa, jossa voin meikata niin, että tiedän näyttäväni hyvältä, missä valossa vain. :D Edelleen ihmettelen miksi ihmeessä kaupoissa myydään vaan niitä lämminsävyisiä lamppuja suurimmaksi osaksi. Kuulen usein myös vierailta, et vau, kun ne astuu meidän kylppäriin. No kait se on erilaista kuin istua sellaisessa pissan kellertävässä valossa. :D Mies sanoo, et varsinkin talvella todella hyvä. Menee aamulla kulma aina eka vessaan niin herää, koska siellä saa päivänvalohoitoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana! :D Täytyykin päivittää ja muulla tavoin nostaa juttua, kiitos vinkistä! :)

   Poista

Uusin

Perfektionismin loppu

  Pefektionismi sanana herättää monesti hyvin erilaisia tunteita. Joillekin se aiheuttaa vilunväristyksiä, sillä he kokevat, että kun ihmine...