torstai 15. syyskuuta 2011

Cloud Nine vs ghd

Oon ollut yksi niistä ghd-rautojen hehkuttajista, sillä ero ghd:lla ja millä tahansa minun kokeilemallani halvemmalla raudalla on ollut ihan mieletön. Ennen kuin ostin oman ghd-rautani olin kokeillut monia ja verrannut lopputulosta kampaajan tekemään jälkeen - kaikilla kampaajillani on ollut yhden ja saman merkin rauta, arvaa itse mikä - ja todennut että ei kyse nyt enää voi olla vaan käyttäjän taidoista ja tottapuhuen ei se ollutkaan. Itse raudalla oli suuri merkitys myös lopputulokseen, ero ei ollut vain korvien välissä.



Mini-ghd:ni lisäksi sain vuosi sitten ystäviltäni syntymäpäivälahjaksi toisen ghd-raudan, koska olin halunnut myös leveämmän muiden ihmisten hiusten laittoon, sillä kavereiden pitkillä hiuksilla se mini-ghd ei ole paras mahdollinen. Olin huomaavinani jotain laatueroa sen aiemmin ostetun miniraudan ja uuden raudan kanssa. Uskon edelleen että näissä on muutakin eroa kuin valmistusmaa (miniraudassa Korea, mediumissa Kiina). Vähän tän jälkeen kuulin että omistaja on jossain vaiheessa siirtynyt kiinaan. Kuulostinpa jotenkin ennakkoluuloiselta tai en, mutta koska Kiinasta tulee niin paljon roskaa ja huonosti tehtyä elektroniikkaa niin uskon siihen, että valmistusmaalla on tässä kohtaa väliä.

Tämän pienen pettymyksen jälkeen kuulin Cloud Nine -raudasta, joka olisi alkuperäisen ghd-rautojen kehittelijöiden uusi rauta ja jopa paljon parempi kuin ghd. Omistin jo kaksi rautaa, joista toinen oli loistava ja toinen ihan hyvä, joten en nyt kuitenkaan ollut pistämässä rahojani enää kolmanteen, mutta tietysti tulin uteliaaksi.

Huomasin että koulussa meillä on Cloud Nine -rautoja minikokoisina ja normaalilevyisinä. Tottakai otin raudat testaukseen heti ensimmäiseen pikakampaukseen ja sitä seuraavaan ja sitä seuraavaan jne. Nyt minulla on siis jonkinlaista vertailukelpoista kokemusta.

Kun ensimmäisen kerran kokeilin Cloud Ninea odotin jotain mieletöntä, sillä olihan sen sanottu olevan parempi kuin ghd:n ja eka kokeilu ghd:lla sai mut tyrmistymään. Mitään maata järisyttävää ei tapahtunutkaan. Sanoisin tylysti että käytössä Cloud Nine on ihan samanlainen kun mun medium-ghd, eli hyvä, mutta ei mitenkään loistava. Sen sijaan taidan tietää mikä Cloud Ninesta tekee "paremman" kuin ghd: ulkoiset pikkujutut. Cloud Ninessahan lämpötilaa voi säädellä välillä 100-200 astetta, löytyypä raudasta myös asetus "high". Onhan se ihan kiva että mahdollisuuksia annetaan, mutta itselle on ainakin osunut asiakkaiksi ne henkilöt, jotka tarvitsevat kaikki lähemmäs 200 astetta, että lopputulos näyttäisi suoralta tai kiharalta. Kaikilla näillä on kuitenkin ollut ihan normaalit(, värjätyt) hiukset. Plussaa myös lämpösuojatörpöstä, vaikka onhan ghd:lla myös jos jonkinlaista lämpösuojapussia ja mattoa. Tykkään kovasti myös Cloud Ninen johdosta, joka pyörii 360 astetta, niin se tekee ghd:ssakin, mutta Cloud Nine voittaa sen verran, että johto lähtee laitteesta lähes suoraan kun ghd:ssa se tekee 90 asteen kulman ja näin ollen kääntyy käyttäjäänsä päin, uskokaa pois, se meinaa välillä tulla tielle. Viimeinen asia jota en varsinaisesti voi verrata, mutta josta tykkään Cloud Ninessa on levyjen pinnoite. Meidän käytössä olevien harjoituspäidenhän sanotaan olevan täysin ihmisen hiusta, joten sitä voi käsitellä samoin kuin omia hiuksiaan. Harjoituspäähän rautaa käyttäessäni huomasin, että seassa oli jotain muutakin, sillä osa "hiuksista" oli sulanut lämpölevyyn kiinni. Säikähdin ihan kauheasti, mutta mitään hätää ei ollut, sillä sulaneet muovikököt sai siististi irti levyistä eivätkä ne siis olleet palaneet itse rautaan kiinni.

Käytin erään toimettoman aamupäivän hyödykseni testaamalla Cloud Nine micro-rautaa. Täysi pettymys. Pienessä raudassa oli pienten rautojen ongelmat. Toisin kuin isoveljessään, microssa ei ole ollenkaan erillistä lämmönsäätöä ja koska rauta on pieni, se alkaa lämmetä vähän turhan kuumaksi ulkopinnoilta eikä sitä voi kauaa pitää kädessä. Vaikka raudan ulkokuori lämpenikin ei se tarkoittanut että rauta itse olisi mitenkään tehokkaampi kuin vaikkapa kahdenkymmenen euron rauta, joka on samaa kokoluokkaa. Mun mielestä näissä pienissä raudoissa ongelmana on myös se, että niistä saa huonon otteen ja niitä ei edes jaksa käyttää kovin pitkää aikaa kerraallaan. Vaikka minikokoinen rauta olisi mainio matkarauta niin tämä ei sitä ole. Kun ghd-raudoissa tai isossa Cloud Ninessa on kolmipinninen UK-adapteri, jolloin rautaa voisi käyttää myös matkalla, tässä sitä ei ole ja tähän sellaista ei edes saa - jos edes on valmis kuljettamaan mukanaan rautaa, jonka johdon päässä möllöttää muuntaja joka on kooltaan ainakin kolmasosan koko raudasta. Yksi aika hieno puoli tässä kuitenkin on, verkkokauppa.com myy tätä "kohtuulliseen" 60 euron hintaan. Kohtuullinen siinä mielessä, että edes se brittiversio ei netistä ostettuna lähde tuohon hintaan. En silti maksaisi tästä raudasta edes kolmea kymppiä. Jos minulla ei minirautaa olisi ja sellaisen haluaisin niin saattaisin kääntyä ghd:n puoleen tai jos selkeää matkarautaa havittelisin niin ostaisin vaikka sellaisen halpisraudan.

Näiden kokemusten perusteella voisin sanoa, että Cloud Nine on ihan kiva. En kuitenkaan vaihtaisi nykyisiä rautojani pois, mutta sitten kun medium-rautani joskus lakkaa toimimasta niin Cloud Nine on todennäköisesti ensimmäinen vaihtoehto. Sen sijaan sitten kun minirautani lakkaa toimimasta niin otan kyllä mielelläni uuden mini-ghd:n.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusin

Perfektionismin loppu

  Pefektionismi sanana herättää monesti hyvin erilaisia tunteita. Joillekin se aiheuttaa vilunväristyksiä, sillä he kokevat, että kun ihmine...