torstai 22. syyskuuta 2011

Davines-kokemuksia

Mainitsin aiemmin että innostuin italialaisesta Davines-sarjasta. Kivaa siinä on se, että tuotteita myydään monessa koossa. On se jättimäinen liikepakkaus, kotioloihin sopiva n. 250ml pakkaus ja vielä pieniä kokeilu- tai matkakokoisia tuotteita alle 100ml pulloissa ja purkeissa.

Davines (essential haircare -sarja) on ilmeisesti jonkinsortin luonnonkosmetiikkaa. Tai ainakin mainosteksti puhuu paljon luonnon kanssa sovussa elämisestä, pakkausten uudelleenkäyttämisestä ja jossain tuotteessa ainakin näin 98% luonnon raaka-aineista tai muun vastaavan maininnan. Se mikä näissä tuotteissa on selkeä heikkous on niiden tuoksut. Kun näkee tällaisen pullon:

Sitä jotenkin kuvittelee että tuoksu olisi jotenkin raikas ja ehkä hedelmäinen. Tai mulle tuli ainakin sellainen mielikuva. Onneksi en kerralla ostanut sitä isoa pönikkää, sillä tää haisee ihan karmealta. Siinä on kyllä jonkinlainen hedelmäinen yritys kun oikein yrittää, mutta muuten tuoksu on jotenkin pistävän yrttinen, vaikea kuvailla, mutta ei siis mikään aisteja hellivä. Näissä tuotteissa kauttaaltaan on se ongelma, että raaka-aineiden kammottavaa hajua ei ole edes yritetty peitellä.

Tuon suihkugeelin/shampoon lisäksi olen kokeillut myös MELU-seerumia, jossa ongelma oli taas se haju. Seerumia kun ei edes ole tarkoitus huuhtoa pois joten kammottava haju jää hiuksiin. Lähti nopeasti multa pois, ei jäänyt kyllä omaan käyttöön.
Kokeilemani MOMO-hoitoaine sentään on ihan kiva, haju ei edelleenkään ole paras mahdollinen, mutta ei niin karmea ja voimakas kuin kahdessa aiemmin mainitussa. Pakkaus on hankala, muistuttaa vähän pakastepurkkia.

Tämän jälkeen lattia on runsaan silikonipitoisuuden takia varsin liukas ja vaatii välitöntä pesemistä, mutta hiukset ovat kyllä sileät ja pehmeät ja vaikka yleensä välttelen silikonipitoisia tuotteita pääasiassa sen takia että ne on hankalaa jos ei mahdotonta huuhdella pois niin tämä kuitenkin lähti hiuksista ihan kohtuukätevästi. En ehkä osta uudestaan, mutta ihan mukava tuttavuus kuitenkin.

Shampoot ovat tähän mennessä olleet ne oikeat hyvät ostokset. DEDE-shampoo, jota mainostetaan toistuvaan pesuun on todellakin ollut hintansa arvoinen. Tuoksuu sellaiselta hajusteettomalta ja ei ole ainakaan kuivattanut hiuksia ja hiuspohjaa eli toimii kuten on luvattu. Myös syväpuhdistava SOLU-shampoo on tullut tutuksi. Haju on taas jotenkin outo, mutta ei tämäkään mitenkään ylitsepääsemättömän kauhea ole. Jos pitäisi verrata näitten kaikkien tuoksujen miellyttävyyttä niin listä menisi näin, alkaen siitä kauheimmasta:
MELU-seerumi
Authentic cleansing nectar for hair&body
MOMO-hoitoaine
SOLU-shampoo
DEDE-shampoo

Näistä kokeilemistani tuotteista shampoita aion todennäköisesti ostaa vielä näitten loputtua, sen sijaan hoitoaineet ja seerumit saavat kyllä jäädä niille myyntihyllyille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusin

Perfektionismin loppu

  Pefektionismi sanana herättää monesti hyvin erilaisia tunteita. Joillekin se aiheuttaa vilunväristyksiä, sillä he kokevat, että kun ihmine...