maanantai 29. marraskuuta 2010

Voi vääryys

En tiedä miksi jaksan aina hämmentyä kaikesta niin paljon, mutta hämmennyin taas. Meillä oli yrityksen laskentatoimen kurssi, jossa käytiin aika pintapuolisesti esim. hinnoittelua, budjetointia, kirjanpitoa ja kaikkea läheltä liippaavaa. Tentti oli ja meni, tänään opettaja ilmoitti että ne on nyt tarkastettu ja kävi sitä hieman läpi meidän pyynnöstämme. Tarkastettuja tenttejä ei ilmeisesti meille edes viitsitä näyttää, mutta käytiinpähän pikaisesti kuitenkin opettajan kanssa kysymykset läpi.

Se mikä mua tänään hämmentää on opettajien arvostelukyvyttömyys ja itsekritiikin puute. Yhtenä tehtävä oli tehdä tase ilman numeroita, eli käytännössä laittaa sanoja kahdelle eri sarakkeelle. 19 hengen ryhmästä kuulemma ainoastaan kaksi oli saanut tehtävän oikein. Aika huono prosentti ettenkö sanoisi. Taseen tekeminen käytiin hyvin pintapuolisesti läpi, joten ei ihmekään että se ei mennyt ihan nappiin. Ennen tenttiä kaikki olivat ihan hukassa koko taseen kanssa. Opettaja ei kuitenkaan viitsinyt kyseenalaistaa omaa opettamistaan vaan oli sitä mieltä että asiaa oli käyty ihan tarpeeksi läpi.

Virheitä mulla oli taseessa tasan kaksi. Kuvittelin että sillä virhemäärällä voisi kuitenkin saada kakdenkymmenen pisteen tehtävästä ainakin puolet. Mitä vielä, sehän olisi jo suunnilleen hyväntekeväisyyttä. Opettajan pisteytys kyseisessä tehtävässä meni kuulemma niin, että pisteitä saa joko 0, 6 tai 20, välimuotoja ei ole. Ei sitten.

Eihän tää mun maailmaani kaada, mutta aina sitä saa hämmästellä. Huomenna on taas uudet murheet kun pitäisi ymmärtää miesten etikettipukeutumista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusin

Perfektionismin loppu

  Pefektionismi sanana herättää monesti hyvin erilaisia tunteita. Joillekin se aiheuttaa vilunväristyksiä, sillä he kokevat, että kun ihmine...