maanantai 22. marraskuuta 2010

Kylmä!

Se on musta aina ollut jotenkin hämmentävää, että toisessa paikassa pakkanen tuntuu paljon kylmemmältä kuin toisessa. Olin viikonloppuna Joensuussa ja siellä -7 ei oikeistaan tuntunut miltää, mutta heti kun astui Tikkurilan asemalle -6 tuntui siltä, että jäätyy paikalleen. Tällä kertaa kuitenkin tiesin syyn.

Meillä on koulussa menossa vaatetusfysiologian kurssi ja yksi hienoimmista oivalluksista kurssilla on ollut selitys tuohon. Tämä kuva selittää mun mielestä aika paljon (en valitettavasti löytänyt yhtään isompaa)
Eli koska tänään Vantaalla oli tuulta n. 5m/s ja pakkasta -6, se siis tuntui kuin olisi ollut -15 astetta pakkasta, kun taas Joensuussa tuulta ei ollut oikeastaan ollenkaan niin pakkanen ei tuntunut yhtään pahalta.

Tällä viikolla muuten kannattaa (ainakin pääkaupunkiseutulaisten) pukeutua johonkin tuulenpitävään, sillä luvassa on n. 7-10m/s tuulta ja pakkasta -5- -10 astetta. Katsokaa taulukosta mitä se vastaa. Tämä vilukissa taitaa huomenna mennä bussipysäkille gore-texiin verhoutuneena. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusin

Perfektionismin loppu

  Pefektionismi sanana herättää monesti hyvin erilaisia tunteita. Joillekin se aiheuttaa vilunväristyksiä, sillä he kokevat, että kun ihmine...