maanantai 2. heinäkuuta 2012

Crystal vs Cristalliste osa 4

Mielenkiinnosta lähdin vertailemaan kahta erilaista (tai ainakin eri hintaista) L´Oréalin tuotesarjaa, joiden lupaukset ja mainokset ovat lähes identtisiä. Kummatkin tuotesarjat on siis tarkoitettu nuorille(?!) pitkille hiuksille, mutta en todellakaan näe mitään syytä miksi jokin asia olisi tarkoitettu vain pitkähiuksisille. Ensimmäisenä tulee kai mieleen että pidempi hius tarvitsee enemmän hoitoa ja sitä kautta myös kiiltoa.

Peruserohan näissä tuotteissa on ainakin hinta. Crystalilla on hintaa myyntipaikasta riippuen 2,99-4,20 euroa. Jyväskylän Palokan Citymarket ja Palokan Prisma 2,99e/kpl, Jyväskylän Sokos 4,20e/kpl.
Cristallistella puolestaan hinta on varsinkin Suomessa reippaasti korkeampi. Ei varmaan ole mikään salaisuus, että näitä tuotteita myydään nimenomaan valmistajan suositushinnoilla, jotka huitelevat shampoossa noin 23 eurossa ja hoitoaineessa noin 28 eurossa. Piheilijät löytävät nämä tuotteet esim. Briteistä tilaamalla, jossa hintaa on suunnilleen 15 euroa shampoolla ja 19 hoitoaineella.

Shampoot tuntuivat pesuteholtaan hyvin samanlaisilta, mutta siitä syystä, että Crystalissa on ärsyttävää käsiin ja kasvoihin jäävää glitteriä, mun oma valintani olisi mieluummin Cristalliste. Ei minulla kuitenkaan glitteriä lukuun ottamatta olisi mitään ongelmaa käyttää markettishampoota.

Hoitoaineissa taas oli selkeä ero. Kummatkin huuhtoutuivat mukavasti pois, mutta näiden lopputulos oli täysin erilainen: Crystal teki hiukset todella kiiltäviksi ja sileiksi, mutta hiukset tuntuivat kuivilta kun taas Cristallistella sain pehmeämmän, mutta mattaisemman lopputuloksen. Tässä varmaan on kyse siitä mitä itse haluaa, mutta omaan makuun pehmeämpi on parempi kuin kuiva, joka suhisee niin, että tuntuu kuin hiukset voisi katkaista vaikka käsin. Rehellisesti sanottuna kumpaakaan en pidempiä aikoja käyttäisi yksinään, mutta näiden käyttäminen  esim. vuorotellen kuulostaa jo paremmalta ajatukselta. Kummastakaan ei siis tullut mitään mun suosikkiani, mutta onpahan kokeiltu. :D

Crystal tuoksui ihan perinteiseltä L´Oréalin markettituotteilta, Crystalliste ehkä hieman ruusuiselta(?) ja kerastasemaiselta. Tuoksuna oikeastaan täysin erilaisia, mutta kummatkin ihan siedettäviä. Tosin tuoksuasioissa olen ollut pääsääntöisesti eri mieltä kuin moni muu esim. Klippoteket-kuivashampoo tuoksuu mukavan raikkaalta ja omenaiselta kun taas Got2Be-kuivashampoo haisee mielestäni lähinnä tunkkaiselta vessanraikastimelta.

Vertailunhaluisille vielä tuotteiden INCIt.
Vasemmalla Cristalliste-hoitoaine, oikeialla Crystal-hoitoaine:


Vasemmalla Cristalliste-shampoo ja oikealla Crystal-shampoo:


Tähän päättyy tämänkertainen seikkailu L´Oréalin maailmassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusin

Perfektionismin loppu

  Pefektionismi sanana herättää monesti hyvin erilaisia tunteita. Joillekin se aiheuttaa vilunväristyksiä, sillä he kokevat, että kun ihmine...