sunnuntai 22. toukokuuta 2016

Oikea tyyny kauneusunille

Ei ole mikään vitsi, että huonosti nukutun yön jäljiltä silmissä on kamalat pussit ja niskatkin saattaa huutaa jäykkyyttään. Tyyny on hyvin suuressa osassa hyviä yöunia. Oikean tyynyn löytäminen tuntuukin olevan ihan uskomatonta rakettitiedettä!

Selällään nukkuja tarvitsee ihan erilaisen tyynyn kuin minunkaltaiseni kyljellään nukkuja - mahallaan uinuvista puhumattakaan. Tärkeintä tyynyn valinnassa on ehdottomasti se, että niska ei taivu ylös tai alas, mutta tyyny tukee niskaa, olipa nukkuma-asento mikä tahansa.

Sleeping beauty eli tutummin prinsessa Ruusunen, mallina Tuulia N.

Minä olen kokeillut varmaan kaikki maailman tyynyt, monenlaista perustyynyä ja harmittavan monta erikoistyynyä. Aluksi Tempur tuntui todella hyvältä, sen suurin ongelma on kuitenkin ettei tuota hinnakasta tyynyä voi pestä. Tyynyliinasta ja tyynyn omasta suojapussista huolimatta ainakin minä hikoilen niin, että pari kangaspalaa ei estä hien imeytymistä tyynyyn. Pahimmillaan tyyny alkaa aika nopeasti haista, ei kiva. Se siitä tyynystä. Tai oikeastaan niistä, olen käyttänyt useampaa mallia, ei ne vain mulla toimi - muodon tai inhottavan hajun takia.

Haaveilin pitkään Supermoodin Anti-Wrinkle -tyynystä. Mua aina kiehtoo kaikki vähän outo, joten tämä kiinnosti kummallisuudessaan. Hintansa (ja käyttökokemusten puutteen) vuoksi  mietin tuota tyynyä todella pitkään. Lopulta ostin ihan ylihinnoitellun tyynyn. Tyynyssä on puolensa. Koska kasvot eivät muussaannu tyynyn pintaan, iho näyttää aidosti aamulla vähän vähemmän pöhöttyneeltä. Kuoppamaisen rakenteensa ja superlon-materiaalinsa takia en kuitenkaan usko, että tyynyä olisi suunniteltu pidempiaikaiseen käyttöön. Tyyny vaatii muutaman päivän totuttelun, sen jälkeen se tuntuu ihan kivalta, mutta valitettavasti huomasin parin viikon käytön jälkeen, että rakenteensa takia tyyny joustaa ihan väärällä tavalla eikä enää ainakaan minun päätäni tue tarpeeksi. Lopputuloksena niskakivut.

Seuraavaksi otin kokeiluun untuvatyynyn. Nukuin kaverini luona untuvatyynyllä ja se tuntui ihan uskomattoman hyvältä. Sain tyynyn lainaan, jotta pystyin sanomaan mielipiteeni pidemmällä käyttöajalla ja omalla patjallani nukkuessa. Totesin kyseisen tyynyn vähän liian kovaksi, mutta onneksi suomalainen Joutsen ilmoittaa tyynyjensä tuotelapuissa kaiken mahdollisen infon, joten pystyin hankkimaan itselleni saman, mutta vähän pehmeämmän mallin. Pehmeämpi tyyny on ollut sopiva, 60 asteen pesumahdollisuus ihan loistava juttu, mutta untuvatyynyä on muuten pakko pöyhiä joka päivä! Eihän tuo pöyhiminen ole iso asia, mutta huomaan että jos pöyhiminen on jostain syystä jäänyt tekemättä, tyyny tuntuu liian korkealta.

Untuvatyyny on näistä varmasti pitkäikäisin ja minulle ehkä paras vaihtoehto, mutta jostain syystä pääni alle on eksynyt aika yllättävä tyyny:


Erään pitkän työpäivän päätteeksi ostin itselleni junaan "matkatyynyn". Hintaa "miav miavilla" (tämä lukee tuotelapussa) oli Tigerissa n. 5 euroa. Styroksipallojensa ansiosta kasvot eivät muussaannu ja iho näyttää aamulla vähemmän turpealta kuin perustyynyllä ja sisus muotoutuu varsin hyvin. :D Pelkona tosin on, että jonain päivänä miav miav ratkeaa liitoksistaan ja siivoilen pieniä styroksipalloja seuraavan vuoden ajan. Sitä ennen, tämä on mun tyynyni!

Onko sielläkin tyynyn hankkiminen ollut yhtä vaikeaa?

13 kommenttia:

 1. Olen blogissani myös kirjoitellut hyvän tyynyn kriteereistä. Postauksia voi lukea näitten linkkien kautta (kopioi selaimelle):

  http://dzinninajatuksia.blogspot.fi/2013/08/tyynynliinan-pitsin-kuva-poskissa.html

  http://dzinninajatuksia.blogspot.fi/2013/05/silkkia-iholle-ja-hiuksille.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on pitkään ollut hankintalistalla kans silkkinen tyynyliina. Ovat kuitenkin sen verran hintavia, että aina on jäänyt "sitten kun" -osastolle. Millainen sisus tuossa tyynyssä on?

   Poista
 2. Mä vannon untuvatyynejen nimeen, en ole vuosiin käyttänyt muita, enkä käytä. <3

  VastaaPoista
 3. Mä oon ollut viimeiset 5 vuotta Tempurille uskollinen. Mulla on ollut tyynyn päällä asti Velfontin päällinen ja ite tyyny on yhä kuin uusi :)

  VastaaPoista
 4. Mä oon ollut viimeiset 5 vuotta Tempurille uskollinen. Mulla on ollut tyynyn päällä asti Velfontin päällinen ja ite tyyny on yhä kuin uusi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Velfont olikin ihan uusi juttu, täytyy tutustua paremmin. Kiitos vinkistä!

   Poista
 5. Juu, sopivan tyynyn ostaminen on ihan tuskaa :( Olen kokeillut jos jonkinmoista, matalaa, korkeaa, tempur-tyylistä materiaalia..vielä en ole löytänyt hyvää. Ehkä täytyy mennä Unikulmaan kysymään vinkkejä :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeile Tigeria! :D Toi pikkutyyny on oikeesti hyvä. :D

   Poista
 6. Tempur sopii mulle, kun en ole kova hikoilemaan. Saan sillä hyvän asennon ja niska rentoutuu. Nyt haaveilenkin kevyestä untuvapeitosta :)

  VastaaPoista
 7. Mulla on juurikin se Supermoodin kauneustyyny ja oon tykänny siitä niin paljon etten halua ikinä muuta tyynyä :-D Mun pää on sitten varmaan just eikä melkeen sopiva siihen.. se meinaan autto mun niska-hartiakipuihin ihan huomattavasti ja naamasta näkyy kyllä ero tavan tyynyyn verrattuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihossa huomaa kyllä eron ihan oikeasti! Olin iloinen ja hämmentynyt tajutessani asian. :) Mulla on varmaan väärän kokonen pää kun tuo tosiaan ei ihan tunnu pitävän jämäkkyyttään.

   Poista

Uusin

Perfektionismin loppu

  Pefektionismi sanana herättää monesti hyvin erilaisia tunteita. Joillekin se aiheuttaa vilunväristyksiä, sillä he kokevat, että kun ihmine...