sunnuntai 13. tammikuuta 2013

DIY silverstar

90-luvulla ostos-tv tarjosi Silverstar-puhdistuslevyjä, vieläkö joku muistaa?
Jonkinlainen taikalevy asetettiin jonkin astian pohjalle, mukaan laitettiin lämmintä vettä ja ruokasuolaa. Soppaan laitettiin kaikki tummuneet hopeaesineet ja muutamassa sekunnissa esineet olivat kuin uusia.

Ilmeisesti nuo levyt olivat alumiinia ja joskus jonkin kemistin kanssa asiasta puhuin ja homma ilmeisesti toimii, sillä se perustuu ionisaatioon. 

Kaivelin viikonloppuna korujani ja huomasin pesulappukoruni tummuneen. En muuten löytänyt tekstiä, jonka olen kyseisestä korusta kirjoittanut. Rähmäkäpälänä olen tainnut sen vahingossa poistaa.
 Muistin Silverstarit ja ei kun tuumasta toimeen: Pieni pala alumiinifoliota, suolaa, lämmintä vettä hanasta ja muovikippo. Laitoin ainekset kipon pohjaan ja koru päälle. Mainoksessahan kaikki tapahtui silmänräpäyksessä, mutta mitään ei tapahnut, joten ajattelin joutuvani odottelemaan muutamia minuutteja. Jotain tapahtui, mutta ei oikeastaan mitään suurta. Lisäsin päälle vähän suolaa ja parissa sekunnissa koru näytti tältä: 
Ei muuta sanottavaa. o_O

2 kommenttia:

  1. Mä puhuin työkavereiden kanssa tästä tekniikasta pari päivää sitten, pitää kokeilla kun mulla on hopealusikoita ja -koruja mitkä ovat tummenneet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen. Jos ei muuten niin ainakin se hämmennys tän toimivuudesta pitää kokea itse. :D Itse tosiaan huomasin, että tummentumat lähtivät vasta siinä vaiheessa kun suola osui itse koruun. Olinkohan sitten laittanut alunperinkin liian vähän sitä.

      Poista

Uusin

Perfektionismin loppu

  Pefektionismi sanana herättää monesti hyvin erilaisia tunteita. Joillekin se aiheuttaa vilunväristyksiä, sillä he kokevat, että kun ihmine...