torstai 30. lokakuuta 2014

Tukka vaaleammaksi c-vitamiinilla

C-vitamiinivaalennus on blogeissa vilahdellut siellä täällä ja aina vähän eri tuloksin. Itsehän muutuin blondista punapääksi syksyllä ja nyt kun tyvikasvoi alkoi häiritä piti jotain tehdä. Minähän päätin kokeilla mitä c-vitamiini tekee tukalle, jota ei voi enää muulla vaalentaa.

Muutama ajatus c-vitamiinivaalennuksesta:
  • Poistaa hiuksesta keinopigmenttiä eli ei missään tapauksessa vaalenna hiuksen luonnollista väriä esim. tyvikasvua.
  • Mitä vähemmän hiusta on värjätty, sen helpommin se vaaleenee (myös perinteisen vaalennusaineen kanssa). Jos olet vaikka vuosia värjännyt hiuksesi kauttaaltaan mustalla niin sitä väriä on hiuksessa aika paljon, joten ei välttämättä kannata odottaa ihmeitä.
  • Suoravärit eli esim. värinaamiot lähtevät hiuksesta helpommin kuin hapettuvat väripigmentit.
  • Rankimmin käsitellyistä kohdista, kuten raidat, värit haalistuvat yleensä muuta tukkaa helpommin.

Hommaan tarvitaan apteekista c-vitamiinia eli askorbiinihappoa, halpaa shampoota ja jonkinlainen sekoituskulho + sivellin. Valitsin shampooksi omenalta tuoksuvan lastenshampoon. Valintaan oli kaksi syytä. 1) Tuoksu jää kuitenkin leijumaan hiuksiin 2) Aine muhii päässä niin pitkään, että on ihan hyvä jos siinä on mukana hoitavia ainesosia. Sekoituspurkiksi käy oikeastaan mikä vaan puhdas purkki ja sivellinkään ei ole välttämätön.

Sitten vaan sekoitetaan c-vitamiini ja shampoo koostumukseltaan levitettäväksi mönjäksi. Sullotaan aine hiuksiin ja laitetaan kelmu tai suihkumyssy päähän. Seuraava vaihe onkin odottelu. Vaalennusaine saattaisi tehdä saman tuloksen jo ihan muutamissa minuuteissa kuin mitä tämä tekee kokonaisuudessaan. Itse pidin ensimmäisellä kerralla ainetta päässä melkein 2 tuntia.

Lähtötilanne oli tämä:
Haalistuneen, kevytvärillä tehdyn punaisen alla on hyvin raidoitettu tukka, jossa on omaa tyveä kertynyt ihan riittävä määrä.

Kahden tunnin jälkeen tukka näytti tältä:
Reilusti vaalentunut persikkainen tukka, mutta c-vitamiinivaalennuksen jälkeen tukka ei ole ihan samaa luokkaa kuin ennen punaiseksi värjättyä. Päänahkaa kiristele tämän jälkeen. Ihoa kannattaa kostuttaa vaikka kosteuttavaa hiusvettä.

Tein käsittelyn uudestaan vielä seuraavana päivänä, mutta väriä ei enää lähtenyt, joten eiköhän tämä kokeilu ollut tässä. Punaiset on muutenkin vaikeimpia ja sinnikkäimpiä pysymään päässä, joten tulos oli ihan kohtuullinen. Varsinkin sillä ajatuksella, että vaalennusainetta tähän tukkaan ei voi enää laittaa jos haluaa pitää hiukset vielä päässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusin

Perfektionismin loppu

  Pefektionismi sanana herättää monesti hyvin erilaisia tunteita. Joillekin se aiheuttaa vilunväristyksiä, sillä he kokevat, että kun ihmine...