sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Kuinka käyttää kolminumeroinen summa kosmetiikkaan


Aina aika ajoin joku ulkopuolinen henkilö tulee arvostelemaan bloggaajien rahankäyttöä, kauhistellaan käytettyjä summia ja "syytetään" siitä, että isi maksaa. Mihin se johtaa? No ei yhtään mihinkään! Myönnän avoimesti, että olen kateellinen ns. pappa betalar -tyypeille, mutta kateuteni ei muuta sitä kuinka paljon tai vähän rahaa minulla on käytössä pappa betalar inte -tyyppinä. Tehdäkseni asiasta vieläkin käsittämättömämmän, silloin kun vanhempani oikeasti avustavat minua vaikkapa pyykkikoneen ostossa, tunnen huonoa omatuntoa siitä. Haluaisin itse kyetä saamaan ne asiat, joita saan isin avustuksella.

Viimeisimpänä kauhisteltiin kuukauden aikana tehtyjä jopa 300 euron kosmetiikkahankintoja. Kuinkahan moni oikeasti laskee omia menojaan niin tarkasti kuin vaikkapa kauneusbloggaajat? Ystäväni, joka elää muuten pihiä elämää, omistaa koiran ja joutui käyttämään tätä eläinlääkärissä, yhden käynnin hintalapuksi tuli 350 euroa. Jos omistautuu yhdelle asialle, niin miksi siihen ei voisi käyttää sitä rahaa, jota ei käytä muuhun? Yhdelle eläimet on se harrastus, toiselle kalliit ratsastustunnit ja kolmannelle vaikka se kosmetiikka.

Minulla on kuukaudessa käytössä tällä hetkellä kolminumeroinen summa rahaa. Kävin kääntymässä Tallinnassa. En matkustele paljon, viimeksi olen käynyt Suomen rajojen ulkopuolella 2013. Jyväskylä-Tallinna-Jyväskylä -matkat maksoivat tällä kertaa 35 euroa hengeltä. En polta tupakkaa, en juo alkoholia, minulla ei ole muita kalliita harrastuksia ja teen keikkaluontoisia töitä. Muutenkin olen ollut tämän vuoden kosmetiikkalaihiksella. Käytin matkani aikana melkein 200 euroa kosmetiikkaan. Suomen lainsäädännön mukaan kosmetiikkaa on muuten myös päivittäiset hygieniatuotteet! Tässä omat ostokseni:


Ajattelin antaa InvisiBobbleille uuden mahdollisuuden. Olen ilmeisesti käyttänyt bobblejani ihan väärin. Pakkauksessa on kuulemma kolme lenkkiä siksi, että yhtä lenkkiä käytetään vain kerran kolmessa päivässä. Toki olen antanut omilleni hengähdyspäiviä, mutta en ole kyllä pysynyt kärryillä noin tarkasti. :D Setti kampausohjeineen ja valkkeineen maksoi 14 euroa.


Osastoa "näitä olen kaivannut", mutta ei olleet mitenkään pakkohankintoja. Hammasharjan näköinen meikkivoidesivellin taas oli ihan pakko päästä kokeilemaan. Tässä on varmaan reissun kalleimmat yksittäiset ostokset.


Pieni lasinen kynsiviila ja lasinen jalkaviila.


Misshan mustapäälaput. Naureskelin, että menin Viroon ostamaan korealaista kosmetiikkaa. Misshaa oli paljon, sitä oli ripoteltu eri puolille kosmetiikkaosastoa ja aina tartuin Misshoihin vaikkei nimeä näkynytkään!


Moxie-tuotteet on ostettu puhtaasti söpöyden takia, mutta miksei pakolliset asiat voisi olla samalla söpöjäkin? Jep, nämäkin virallisesti kosmetiikkaa.


Mineraalidödöjä, toinen kotikäyttöön ja nestemäistä laitan pienempiin suihkepulloihin kun olen kodin ulkopuolella.


Girlz only -kuivashampoo. En viitsinyt raahata kuivashampoota kotoa, joten ostin paikan päältä. Girlz onlya myydään muuten Suomessakin ainakin Hairlekiineissa.


Joik on ehkä mun suosikkini virolaisesta kosmetiikasta. Tällä kertaa ostin vain tutun kaakaovoita ja sheavoita sisältävän puikon. Tästä ei voi enää luopua! Joikit on muuten ihan edullisia lahden tälläkin puolella, mutta nappasin tämän mukaani välttääkseni postikuluja.


Japanilaisia ja korealaisia kangasnaamioita. Hinnat olivat pääsääntöisesti alle kaksi euroa kappaleelta. Reipas osa näistä tosin menee pieniksi lahjoiksi muille kuin itselleni.


Misshan huulinaamio oli niin outo asia, että onhan se kokeiltava.


Vielä viimeinen eli taas pussinaamio, tällä kertaa silmänympärysiholle.

Kasa sisälsi jokusen heräteostoksen, mutta merkittävä osa on sellaisia tuotteita, joita käytän kuitenkin omasta halustani tai käytännön syistä. Kuinka nopeasti tulisi ajatelleeksi, että ne hiuslenkit, dödöt, tampoonit ja kuivashampoot olisi sitä kosmetiikkaa?

#jopa300 Liiallisuuksia-blogin "Mitä harrastus saa maksaa?"

8 kommenttia:

 1. Olipas oivaltava teksti, en tosiaan tiennyt että nää muutkin härpäkkeet kuten kuukautissuojat ja hiusjutut ovat kosmetiikkaa. Tosiaan helposti saa hurahtamaan kolminumeroisen summan. En olekaan itse koskaan laskenut, että miten paljon kuukaudessa kulutan kosmetiikaan. Ehkä pitäis kokeilla päiväkirjan pitämistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Minä olen pitänyt aika tarkkaakin kirjaa, varsinkin tämän vuoden kun en ole tähän mennessä juuri ostanut mitään.

   Poista
 2. Just katsoin yhdestä youtube-videosta tota huulinaamiota, kiinnostuin. Kiva tietää, että Misshalta löytyy tuo tuote. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin tän Tallinnassa käynnin perusteella tuntuu, että Misshalla on ihan kaikkea. :D

   Poista
 3. Mistä nuo kangasnaamiot on ostettu??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinkin eksoottisesta paikasta kuin Kaubamaja. :D Niillä oli ihan valtavasti erilaisia vaihtoehtoja!

   Poista
 4. Mulla on sama, että ihmiset miettii, miksi tuhlaan niin paljon rahaa kosmetiikkaan. Mulla ei ole muita harrastuksia enkä juo alkoholia ja ole aina juhlimassa, joten mä käytän ne rahat kosmeen eli siihen mihin itse haluan :) Työkaverit just kauhisteli, kun ostin kalliin puhelimen (12 kk osamaksulla), ne ei ymmärrä sitä, että mulla ei ole lapsia tai lemmikkejä mihin menisi rahaa, joten voin joskus hemmotella itseäni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just näin! Jokainen kuitenkin päättää itse mikä on juuri sillä hetkellä ja elämäntilanteessa tärkeää. :)

   Poista

Uusin

Perfektionismin loppu

  Pefektionismi sanana herättää monesti hyvin erilaisia tunteita. Joillekin se aiheuttaa vilunväristyksiä, sillä he kokevat, että kun ihmine...