sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

Näitä ilman en pärjää - hiustuotteet

En ole koskaan pitänyt mitään varsinaista HG-listaa tuotteista.
Nonnulaa lainatakseni: "Me kosmebloggaajat puhumme parhaista tuotteista nimellä HG-tuote. HG tarkoittaa Holy Grail eli Pyhää Graalia. Se on tuote joka on täysin ylitse muiden. Parhaiden paras."
On kuitenkin olemassa tuotteita, joita en enää halua vaihtaa. Se voi tarkoittaa jotain yksittäistä tuotetta tai tuotetyyppiä. Tässä on oma listani hiustuotteista, joita ilman on vaikea olla.


Shampoo
Shampoo on shampoo. Tai sampoo, shamppoo, samppoo, hiuskylpy - valitse ihan minkä sanan haluat. Tarkoitus on kuitenkin, että shampoo pesee hiukset. Itse valitsen shampooni sen mukaan, että saan hiukseni puhtaiksi. Minun mielestäni on ihan turha käyttää kovin hoitavaa, hiusta pinnoittavaa shampoota kun halutaan tukka ja päänahka puhtaaksi. En siis ole kovin kranttu tämän suhteen. Suosin kuitenkin hajusteherkkänä hajusteettomia ja itse asiassa suomalaisia tuotteita. Tiesittekö, että täällä tehdään tosi paljon hiustuotteita? Esimerkiksi Simillä on oma tehdas Ylöjärvellä ja he valmistavat monen muunkin merkin tuotteita. Cutrin valmistaa tuotteensa Etelä-Suomessa, Espoossa? KC:n tuotteet tehdään Vantaalla. Näin muutamia mainitakseni.

On kuitenkin yksi shampoo, jota en todellakaan vaihda niin kauan kun tukkani on vaalea. Tuo tuote on Fudgen Clean Blonde.  Mikäli haluaa vaalean tukkansa viileäksi, tämä on se ensimmäinen tuote johon kannattaa tarttua. Vahvapigmenttinen shampoo on siniviolettia ja vaikutusaikaa ei tarvitse olla edes minuutteja ennen kuin tukka on taas viileä. Sinisyyden ansiosta pidemmällä vaikutusajalla tämä toimii myös hieman tummemmissa vaalean sävyissä viilentäjänä, violetti taas takaa ettei tällä voi saada vaaleimmastakaan vihreää.

Hoitoaine
Hoitoaine on mun makuuni tärkemäpi kuin shampoo. Jokainen haluaa hoitotuotteiltaan tiettyä fiilistä, mutta se fiilis ei ole aina kaikilla sama. Minäkin toivon hoitoaineilta tiettyjä ominaisuuksia ja lopputulosta, niistä olen kertonut aiemmin täällä. Sileys ja pehmeys on ne tärkeimmät asiat.


Mitään superhyvää päivittäiseksi tarkoitettua hoitoainetta on ole vielä ihan löytänyt, mutta hiusmaskeista on  yksi ylitse muiden. Redkenin All Soft Heavy cream. Tarpeeksi mieto tuoksu minulle, hoitaa, silottaa ja jättää pehmeän fiiliksen hiuksiin. Ei näytä rasvaiselta myöskään tyvessä, jossa minulla usein on omaa liukasta hiusta jopa useita senttejä. Tämä ei ole kuitenkaan mikään volyymituote, vaan nimensä mukaisesti aika raskasta tavaraa.

Jos tavallisena hoitoaineena käytän paljon hoitonaamioita, niin on mulla erikoistuotekin satunnaisempaan käyttöön. Kérastasen Aqua-oléum on tuote, joka on lähestulkoon samanlainen kuin kampaamoiden Kérastase-hoitokäsittely. Vastaava käsittely kampaamossa on ihan huippua! Tuotteen vaikutusajalla saa pitkän päähieronnan ja hoidon vaikutus kestää useita pesuja. Ei mulla kuitenkaan ole varaa käydä hiushoidoissa parin viikon välein, joten tämä on mukava lisä kampaamokäyntien välillä.



Hiusöljy
Oma kuontaloni on niin käsitelty, että usein (ilman naamiomaista hoitoainetta) hiukseni saattavat tuntua "korsimaisilta" eli todella kuivalta ja karkealta, vähän kuin oljenkorsia silittelisi. Hoitoaineen lisäksi jonkin jätettävän tuotteen, joka siloittaa ja pehmentää hiusta. Nyt kun olen kosmetiikkalaihiksella, olen päättänyt etten osta uusia tuotteita niin kauan kuin varastoistani löytyy jotain vastaava. Suosikkituotteeni on siis pitkään ollut vain kaupan hyllyllä ja olen kokeillut montaa muuta vaihtoehtoa. Onneksi ne muut on nyt loppu!


Oma suosikkini tässä kategoriassa on Paul Mitchellin Super Skinny Serum. Joku saattaisi sanoa, että tämä tuote ei ole öljy, koska sisältö on varsin silikoninen, mutta todellisuudessa harva hiusöljy sisältää oikeasti mainittavia määriä öljyjä, joten öljy kuvaa tätäkin tuotetta parhaiten. Super Skinny Serum on tuote, johon olen tutustunut ensimmäistä kertaa lukioaikana eli kymmenisen vuotta sitten! Vaikka kuvan pullo onkin maahantuojalta saatu pr-näyte, olen tätä samaa tuotetta käyttänyt ihan omalla rahallani lukuisia pulloja vuosien varrella. Muutama pumppaus hieman kosteisiin hiuksiin saa tukkani tuntumaan pehmeältä ja sileältä. Tuoksu on kevyt eikä jää leijailemaan hiuksiin. Mikä parasta, tuote on levityksen jälkeen helppo pestä käsistä pois! Tämä ominaisuus ei ole mikään itsestäänselvyys.

Hiuslakka
Suomalaiset ostavat hiuslakkoja hullun lailla. Yleensä mitä vahvempi, sen parempi. Tästä kategoriasta minulla ei ole ehdotonta suosikkia, mutta kuten kaikissa tuotteissa, tuoksuttomuus on minulle etu.


KC Professionalin No Nothing Very Sensitive & Strong -hiuslakka on mun arkilakkani, valkokorkkinen siis. Tällä saa lentelevät huitulat pysymään paikoillaan ja sopivalla annostuksella lakka ei näy eli mitään turvakypärää tällä ei saa. Mustakorkkinen eli Super Strong -lakka on tullut goodiebagin matkassa ja on mun makuuni vähän liiankin pitävä. Tämä toimii kuitenkin viimeistelylakkana juhlakampauksissa, joissa yksikään hius ei saa lähteä liikkeelle.

Bonustuote blondeille
Jokaisen blondin ongelma on se, että tukka näyttää aina keltaiselta. En kyennyt ymmärtämään tätä ongelmaa ennen kun minusta tuli vaalea. Minun värini saa olla vähän lämminkin, sekin sopii minulle. Kuitenkin se keltaisuus on jotain ihan kamalaa, se on oikeasti sanoin kuvaamattoman tunne enkä uskonut hätkähtäväni keltaisesta tukasta. Hätkähdin.


Goldwellin Soft Color -vaahtosävyte on jotain, mitä jokainen keltaisuutta valittava tarvitsee. Vaahtomainen sävyte lykätään pestyyn, kosteaan tukkaan ja annetaan muhia, huuhdotaan pois. Tuote ihan oikeasti hoitaa ja selvittää hiusta ja samaan aikaan vaalea pääsee lämpimästään. 10V on sävy, joka saa pahimmankin keltaisen viileäksi. 10V on violetti, joka vastavärinä muuttaa keltaiset viileäksi harmaaksi - joskus kylmyyden saa kyllä ylikin, kyllä tällä saa varomattomasti käytettynä violetin tukan oikein vaaleasta hiuksesta. Koska itse haluan olla tällä hetkellä sävyltäni ennemminkin neutraali kuin superkylmä, valitsin 10BS-sävyn, joka on beige silver eli beigepohjainen violetti. Tällä ei saa väriä yhtä kylmäksi kuin edellisellä, mutta vahinkojakin on vaikea tehdä, jos siis pelkäät violettia, kokeile tätä.


Pitkään elämässäni (siis ihan pikkulapsesta asti) unelmoin aineesta, joka puhdistaisi hiukset ilman kastumista. Minä tykkään kyllä vedestä, joten en tiedä mistä tämä ajatus tuli. Kaikesta huolimatta nykyisin hiuspohjani rasvoittuu niin nopeasti, että kuivashampoo on ihan pakko olla olemassa. Vaikka olisin illalla pessyt hiukset, aamulla tukka voi jo näyttää rasvaiselta - ihan viimeistään se näyttää siltä seuraavana iltapäivänä. Kuivashampoo siis yleisesti on asia, josta en enää luovu.
Suosikkini vaihtelee aina sen mukaan missä kunnossa hius on. Oma liukas hiukseni tykkää kovasti muotoilevasta ja edullisesta Klippoteketistä, mutta liian vaalennettu hius vaatii jonkun ihan vain "puhdistavan". Tällaisista suosikkeja on mm. Girlz Onlyn shampoot. Herbinan hajusteeton kuivashampoo on edullinen ja hyvä perustuote, hajusteettomuus on aiheuttanut myös sen, ettei minulle enää aamulla valiteta "myrkyttämisestä".

Tässä on mun suosikit, löytyykö samoja?

6 kommenttia:

 1. Skinny Serum on parhautta <3 Varsinkin pitkän, paksun ja karhean tukan kanssa ihan pelastus.

  VastaaPoista
 2. Suomalaiset varmaan käyttävät hiuslakkoja aika paljon, sillä hiuslaatu on hieno ja helposti lätsähtävä. Luulen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti! Harmillisesti samalla moni yrittää korvata muut muotoilutuotteet ostamalla mahdollisimman tujun lakan.

   Poista
 3. Kerastaset ja All Soft sydämiä täältäkin. <3

  VastaaPoista

Uusin

Perfektionismin loppu

  Pefektionismi sanana herättää monesti hyvin erilaisia tunteita. Joillekin se aiheuttaa vilunväristyksiä, sillä he kokevat, että kun ihmine...