sunnuntai 18. helmikuuta 2018

Mitä kuuluu hiuksille nyt?Vuosi sitten olin ollut ensimmäiset viikot Australian kuumuudessa. Lähdin matkaan oikein hyväkuntoisella tukalla. Halusin ettei haperot latvat haittaa, joten leikkasin itselleni käytännössä polkan. Tukka oli osittain blondattu, mutta oikein pehmeä ja hyväkuntoinen.

Muutama kuukausi aurinkoa ja erityisesti sitä kloorilta löyhkäävää pesuvettä saivat tukan ihan hirveään kuntoon. Palattuani aloitin hiuksien kuntoutusprojektin, lähdin uudelleen Australiaan ja taas pesin tukkaani kloorivedellä.

Hoitoaine, jota ilman en olisi pärjännyt on Redkenin All Soft. Toiset sanoo, että tällä tukasta tulee "ylihoidettu" ja sitä kautta lötkö jatkuvassa käytössä. Minun tukkani ei pärjäisi ilman All Softia. Tämä tekee käsitellystä, vaaleasta hiuksesta pehmeät. Kaiken lisäksi jos hoitoainetta läträä kuiviin latvoihin ennen pesua, saattaa pesukin onnistua ilman pahempia takkupalloja.

Koska tyveni on värjäämätöntä, tarkoittaa se sitä että oma tukka on todella liukas. Pahimmillaan All Soft -käsittelyn jälkeen tyvi näyttää puhtaanakin likaiselta. Redkenin silikonittomat Glow Dry* -tuotteet taas auttoivat tässä ongelmassa. Tyvi pysyy puhtaana ja latvat sileinä. 

Kun hermot on meinanneet mennä, olen käyttänyt Kérastasen Reflection -tehohoitoa*. Tähän saisi myös lisättyä kynämäisestä ampullista violettia pigmenttiä, jotta tukka pysyy viileänsävyisenä. Minun blondini oli selvästi liian tumma tuolle tuotteelle eikä tehnyt mitään eroa.


Viileän vaaleana blondi on pysynyt hehkuttamallani Briten pastellishampoolla ja Fudgen shampoolla/hoitoaineella. 

Silloin kun latvat meinasivat hapsottaa liikaa, otin avuksi Redkenin Extreme Lenght Sealerin*. Tykkäsin suunnattomasti tämän tuotteen pakkauksesta! Tuubin päässä on sivellin, jolla tuotteen saa levitettyä erityisesti latvoille. Näin ne hyvässä kuosissa olevat pituudet ja tyvi pysyvät vähemmän "räkäisen" näköisinä.
Miten tässä nyt sitten kävi? Tuotteet olivat todella hyvä apu ja niillä selvisikin aika pitkälle. Kuten edellisestä kuvasta näkyy, huono latva on kuitenkin huono latva.

Päätin leikata 5-7 senttiä kauttaaltaan latvoista. Tämä tarkoittaa tietysti sitä, että tukan malli on kamala, sillä korvien niskassa tukkaa kasvaa alempana kuin korvien yläpuolella - luonnollisesti. Tästä johtuen malli on hyvin takapainoinen. En halunnut leikata tuota aiemmin mainittua polkkaa, koska tällöin en saisi hiuksia kunnolla kiinni. Pidänkin päivittäin hiukseni kiinni laitettuna, siitä syystä tukka saa rumalla mallillaan kasvaa, kunnes taas yllätyn pituudesta.

Joskus vain sakset on se ainoa ratkaisu. Kyllä näistä vielä joskus tulee pitkät. 
Miten saat pidettyä tukkasi hyvässä kunnossa?

2 kommenttia:

  1. Aloin miettimään, että mitähän tuhoja se vesi olisi tehnyt pidemmällä aikavälillä suomalaiselle hiuslaadulle, jos jo tuo aika riitti tohon. Varmaan pitäisi käyttää jotenkin ihan erilaisia tuotteita siellä kuin täällä Suomessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainakin suomalaiset on juuri puhuneet hiustenlähdöstä, joka voi olla hyvin myös katkeilua. Ilmeisesti paikalliset paljon käyttävät vedensuodattimia, jotka poistavat klooria. Ei tullut itsellä kyllä mieleenkään, mutta juuri äsken luin tällaisesta laitteesta suomalaisessa blogissa. Olisi kyllä jännä nähdä ero suodattamattoman ja suodatetun veden kanssa.

      Poista

Uusin

Perfektionismin loppu

  Pefektionismi sanana herättää monesti hyvin erilaisia tunteita. Joillekin se aiheuttaa vilunväristyksiä, sillä he kokevat, että kun ihmine...