sunnuntai 11. helmikuuta 2018

Mitä tapahtuu kaikelle silikonille?
Maailmanparannus-/maailmantuskafiiliksissä tässä moi! Juttelin hetki sitten veljeni kanssa muovittomuudesta ja esittelin lahjaksi ostamaani silikonista, kokoontaittuvaa kahvimukia. Kestojutut on aina lähtökohtaisesti parempi kuin kertakäyttöjuttu. Veljeni kuitenkin esitti kysymyksen, joka sai miettimään asioita ihan uudelta kantilta. 

"Mitäs se silikoni sitten on?"
"Muovia", vastasin.
Ei varmaan ole mikään yllätys, että silikoni on pohjimmiltaan ihan samaa tavaraa kuin muovi muutenkin. Aloin kuitenkin miettimään niitä lukuisia (kauneus)tuotteita, jotka sisältävät nestemäistä silikonia. Mitä tapahtuu sille kaikelle silikonille, joka me heitetään - kirjaimellisesti - viemäristä alas kun pesemme hiuksiamme, itseämme tai rasvailemme ihoamme? Kai se saadaan moderneissa vedenpuhdistamoissa aika hyvin suodatettua, mutta mitä sille tehdään? Tai jos kaikkia muovipartikkeleita ei kuitenkaan saada suodatettua, meneekö silikonit samaan sarjaan?

Tällä(kään) kertaa en osaa tarjota vastauksia, mutta ainakin ajattelemisen aihetta. Jos osaat sanoa asiasta enemmän, olisin kiinnostunut kuulemaan!

4 kommenttia:

 1. Silikonit eivät ole suoranaisesti muovia, vaan jonkinlainen hybridi synteettisten polymeerien ja kumien välillä. Vaikkakin siinä on myös luonnosta löytyvää silicaa, se on kuitenkin keinotekoinen polymeeri (näin yksinkertaistaen sanottuna), joka on suhteellisen stabiili, mutta ei täysin inertti. Turvallisuudestakaan ei osata oikein pitkällä juoksulla mitään sanoa.

  Luonnossa ne eivät todellakaan hajoa pitkään aikaan, joten sikäli minäkin soisin, että asia olsii enemmän esillä, moni kun näkyy todellakin sekoittavan sen luonnossa ilmenevään silicaan - jota se ei todellakaan käytännössä ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä asiasta löytyi mun mielestäni aika vähän yhtään mitään, ehkä pitäisi olla kemisti ja osata löytää oikeat lähteet. Erikoinen tapaus kuitenkin, josta mielellään oppisin lisääkin. Ehkä kun näistä mikromuoveista päästään eteenpäin, niin osataan taas katsoa seuraavia asioita, jonain päivänä toivottavasti myös tätä silikoniasiaa. Kiitos kommentista! :)

   Poista
 2. Hei, katsopa kommentit: http://blogit.kauneusjaterveys.fi/ostolakossa/silikoneja-ei-kannata-valtella/#comments

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tuhannesti linkistä! En olis ehkä itse bongannut noita kommentteja ilman tätä. :)

   Poista

Uusin

Perfektionismin loppu

  Pefektionismi sanana herättää monesti hyvin erilaisia tunteita. Joillekin se aiheuttaa vilunväristyksiä, sillä he kokevat, että kun ihmine...