sunnuntai 28. tammikuuta 2018

Varsin -ton ja äärettömän hyvä siemennäkkäriJoskus tekee mieli nimenomaan rouskutella jotain. Tässä on mun rouskuttelunäkkärini, joka on gluteeniton, maidoton ja sitä kautta laktoosin. Sopii siis melkein kaikille. En nyt ehkä tällaisenaan lähtisi tarjoamaan pähkinäallergikolle, mutta onneksi voi aina tehdä muutoksia.

Olen siitä vähän kumma ruokailija, että tykkään sellaisista kouluruoka-asioista, joista kaikki muut aina valittivat. Tykkään perunoista kaikissa muodoissaan ja olen aina jostain syystä tykännyt näkkäreistä. Himo siemennäkkäriin syntyi joitain vuosia sitten kun äiti oli ostanut jotain himokallista tekelettä. Nokkelana ihmisenä katsoin niitä kaikkia siemeniä ruokakaapissa ja aloin touhuta.
Resepti ei ole millään tasolla tarkka ja sitä voi muokata aina oman kaapin ja mieltymysten mukaan. Kutakuinkin näin homma toimii:


 • Noin 4 dl erilaisia siemeniä
  • omassa sekoituksena pääosa siemenistä on pellavan- ja auringonkukansiemeniä, yleensä mukana on sekä lisäki valkoisia, kuorellisia ja mustia seesaminsiemeniä. Joskus heitän sekaan myös kurpitsansiemeniä, mutta ne turhan usein maistuvat homeisilta.
 • Noin 2 dl vettä
 • Vähän suolaa
 1. Sekoitetaan siemenet keskenään.
 2. Kuumennetaan vesi kiehuvaksi.
 3. Sekoitetaan vesi siemeniin.
 4. Annetaan siemenien turvota "limaisiksi", tähän menee noin 5-10 minuuttia.
 5. Levitetään noin puolen sentin paksuiseksi kerrokseksi pellille.
 6. Koko hoitoa paistetaan muutama minuutti 150-asteisessa uunissa.
 7. Otetaan komeus hetkeksi ulos, tehdään muutama viilto, jotta näkkäri on helpompi paloitella.
 8. Pelti takaisin kuumaan uuniin ja annetaan kuivua puolisen tuntia.
 9. Otetaan uunista ja ripotellaan vähän suolaa päälle.
 10. Omnom!Kuvia tässä postauksessa on valmiista tuotoksesta ehkä tarpeettoman paljon. Niitä nyt sattuu kuitenkin olemaan, kun sommittelin erilaisia ajatuksia kuvissa näkyviin by Saarinen -tuotteisiin. Varsinkin tuo pisaranmuotoinen tarjotin on ihan nerokas! Kahden syvennyksensä ansiosta muki ja lautanet eivät automaattisesti liu'u lattialle vähän pienemmältäkään käyttäjältä.


4 kommenttia:

 1. Aah, mä rakastan näkkileipää ja varsinkin, jos siinä on erilaisia siemeniä runsaasti. Kiitos mahtavasta reseptistä. Kokeilen:)

  VastaaPoista
 2. Näyttää hyvältä :) Pitääkin kokeilla tällä ohjeella joskus! Olen tehnyt siemennäkkäriä yhdellä toisella ohjeella usein, mutta siitä ei tule tarpeeksi rapeaa mun makuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä tulee kyllä rapea, kunhan ei tee liian paksua pellillistä ja paistaa riittävästi. Olen pitänyt hyvänä paistomääränä sitä, että levy irtoaa alustastaan helposti eikä ole yhtään kostean näköinen pohjastakaan. :)

   Poista

Uusin

Perfektionismin loppu

  Pefektionismi sanana herättää monesti hyvin erilaisia tunteita. Joillekin se aiheuttaa vilunväristyksiä, sillä he kokevat, että kun ihmine...