torstai 5. joulukuuta 2013

2 x kuorinta

Totuushan on, että kaikki kosmetiikkatuotteet loppuvat samaan aikaan. Muutama viikko sitten multa loppui kasvojen kuorinta-aine, putsari ja kosteusvoide. Kaikista löytyy jos jonkinlaista näytepakkausta, mutta varsinaiset täyskokoiset tuotteet on loppuneet kerralla.

Syksystä ja edellä mainituista syistä johtuen mun kasvoissani on hilseileviä kohtia, vaikka yleensä mun iho on ollut enemmän rasvainen, nyt on vaan asiat muuttuneet. Koska V10 plus -kuorintaa en siihen hätään saanut, kokeilin kosmetiikkabloggaajien miitissä jaettua Clean scene by Murad Gaga for Glow -kuorintaa. Kerrankin kun olin oikeassa paikassa oikeaan aikaan kun miitistä kiinnostuneita etsittiin, sairastuin ennen miittipäivää enkä päässytkään paikalle. Sain kuitenkin muutaman ylijääneen goodiebag-tuotteen Sonialta, tattis vaan! 
Clean Scene by Murad vaikuttaa hämmästyttävän samanhenkiseltä kuin Dermalogican Clean Start, mutta ei se mitään, tykkään kummankin värimaailmasta ja tyylistä. Tosin Clean startista mulla on enemmän kokemusta.Gaga for Glow on hämmentävä tuote. Kuorinta se on, mutta käyttöohjeita ei oikein ole, englanninkielisissä ohjeissa kehoitetaan vain käyttämään kolme kertaa viikossa. Suomenkieliset ohjeet sanovat lisäksi näin: "Hellävarainen kasvokuorinta nuorelle iholle 12-17 vuotiaille. Puhdistaa hellävaraisesti." Öh, ok. Pääasiallisesti kemiallisia kuorintoja käyttäneenä kokeilin tuotetta suoraan iholleni, koska en tuntenut minkäänlaisia rakeita. Koostumuksensa vuoksi tuotetta ei voinut oikein hieroa ihollekaan, lisäsin vettä. Tottakai voide notkistui vedestä ja silloin huomasin, että onhan tässä pieni rakeisuus. Totesin, että omalle iholleni tuote tuntuu lähinnä putsarilta enkä oikein huomannut kuorivaa vaikutusta.

Halusin vielä selvittää, mitä tuote on syönyt. INCIhaun ja Eur-lexin INCIhaun avulla sain vähän avattua tuotteen sisältöä. Oma INCIlukutaitoni on niin lähtöruudussa, etten varmasti kaikkea saanut irti, mutta tällä miniskuulisella kokemuksella sisällön avaaminen vahvisti mun ajatuksiani siitä, että mun iholleni tämä on ensisijaisesti putsari, toissijaisesti hyyyvin hellävarainen kuorinta. Muutaman raaka-aineen kohdalla on jokunen huomio esim. Paula Begoun sanoin ja ne on suoraan tuolta INCihausta.


Clean scene by Murad
Gaga for Glow

Water
Sodium c14-16 Olefin sulfonate - puhdistava ainevaahtoava ainepinta-aktiivinen aine
Cocamidopropyl betaine - hiuksia hoitava aineantistaattinen ainepuhdistava ainevaahdonvahvistajapinta-aktiivinen aineviskositeetinsäätäjä Incihaun lainaus: "Eräs hellävaraisemmista kosmetiikassa käytetyistä pinta-aktiivisista aineista. -Paula Begoun 2009"
Acrylates copolymer - kalvonmuodostajaantistaattinen ainesideaine
Myrica rubra fruit extract - ihoa hoitava aine
Tocopheryl acetate - ihoa hoitava aineantioksidantti
Butylene glycol - Humektantti/liuotin
Zinc gluconate - Deodoroiva aine/ihoa hoitava aine
Glutamic acid - Antistaattinen aine/humektantti/hiuksia hoitava aine
Polyquaternium-4 - kalvonmuodostajaantistaattinen aine
Propyl gallate - hajusteantioksidantti
Sodium hydroxide - puskuroiva ainedenaturoiva aine
-> säätää pH:ta ja puhdistaa. Lipeä.
Trisodium ethylenediamine disuccinate - kelatoiva aine
Phenoxyethanol - säilöntäaine
Caprylyl glycol - Pehmentävä aine/humektantti/hiuksia hoitava aine
Fragrance
Ultramarines (CI 77007) - väriaine
Red 30 (CI 73360) - väriaine


Kun edellisestä tuotteestani ei minun ongelmaani ollut apua, ryntäsin Kicksiin ja sain käteeni Emma S. Ageless enzyme peelin, joka on myyjän mukaan suunnattu kuivalle iholle. Tuotetta levitetään iholle, annetaan vaikuttaa minuutti ja se huuhdellaan pois. Annoin vaikuttaa ja huomasin edelleen hilseilevän ihon olevan paikallaan, mutta reilusti pehmentyneenä. Pyyhin kasvoni pyyhkeeseen ja osa pehmentyneestä hilseestä jäi siihen. Fiilis oli siis se, että olin juuri pehmentänyt kuolleen ihosolukon ja repinyt sen pyyhkeellä pois. Hintaa tuotteella oli 32 euroa, joten odotin ehkä vähän enemmän. Tosin kantapäihin tämä oli jotain ihan parhautta. Käytin tuotetta ohjeen mukaan, mutta kantapäissä kasvojen sijaan. Vaikutusajan jälkeen vielä kevyt raspaus ja seisomatyöläisen jalat oli paremmassa kunnossa kuin koskaan! Pelkällä raspauksella en ole koskaan päässyt yhtä pehmeään ja sileään tulokseen.

Tuotteessa muuten käyttöohjeet olivat vain ruotsiksi ja englanniksi. Käsittääkseni Suomessa myytävissä tuotteissa pitäisi olla käyttöohjeet sekä suomeksi että ruotsiksi. Ei tämä nyt omalta osaltani mikään kauhea puute ole, sillä englanti sujuu kyllä, mutta ruotsi ei minun oppimishalustani huolimatta luonnistu kauhean hyvin.

Tässä vielä kuorinnan INCI avattuna, samat tiedot kuin edellisessä, eli INCIhakua ja EUR-lexiä käyttäen avattu.

Emma S.
Ageless enzyme peel

Aqua

Butyrospermum parkii butter - ihoa hoitava aine, viskositeetinsäätäjä
Glyceryl stearate - Pehmentävä aine/emulgaattori
PEG-100 stearate - pinta-aktiivinen aine (koostumusta paksuntava)
Hydroxyethyl acrylate/sodium acryloyldimethyl taurate copolymer - emulsiota stabiloiva aine, viskositeetinsäätäjä
Salix nigra bark ectract - ihoa suojaava aine
Potassium sorbate - säilöntäaine
Carica papaya fruit extract - ihoa hoitava aine
Mangifera indic a fruit extract - ihoa hoitava aine
Tocopheryl acetate - ihoa hoitava aine, antioksidanttiKumpikin jää toki käyttöön, mutta kasvoille tilasin kyllä sen tutun japanilaisen tuotteen.
Clean scenen puolustukseksi on kuitenkin sanotta, että olin aika kaukana sen kohderyhmästä.

3 kommenttia:

 1. Hassua miten erilaiseksi voi tuotteen kokea! Minun näpeissä Clean scene on ihan täynnä todella hienojakoista kuorintaraetta ja tuntuu hellävaraiselta versiolta mikrokuorinnasta. Käytän kostealle iholle, niin kuin muutkin rakeelliset kuorinnat aina.

  VastaaPoista
 2. Niinpä! Mulla taitaa vaan olla niin paksu nahka ettei mikään riitä. Oma suosikki rakeellisista ollut Dr. Brandtin mikrokuorinta (nykyään taitaa olla uudella koostumuksella), joka oli aika tujua tavaraa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen viimeaikoina käyttänyt vain kemiallisia kuorintoja, jolloin toi iholle suoraan levittäminen tais tulla automaattisesti sieltä! :)

   Poista

Uusin

Perfektionismin loppu

  Pefektionismi sanana herättää monesti hyvin erilaisia tunteita. Joillekin se aiheuttaa vilunväristyksiä, sillä he kokevat, että kun ihmine...