tiistai 3. joulukuuta 2013

Hyviä ja huonoja uutisia - Benefit-joulukalenteri


En voinut vastustaa Benefitin joulukalenterin kutsua. Sain oman kalenterini tänään, sillä se käväisi pienen reissun tullissa. Iloa varsinaisesta kalenterista vähän latisti se, että mukana tilaamani näytteet (osa sellaisia, joista maksoin ja josta tein myös tulliselvityksen) ovat jääneet jonnekin matkanvarrelle.

Sain kuitenkin avata kolme luukkua kerralla. Benefitin sivuillahan on ollut koko ajan selvillä mitä tuotteita kalenteri sisältää, mutta en ole katsonut listaa kovin tarkasti. Kalenteri kuitenkin sisältää minikokoisia Benefitin tuotteita.

Ensimmäinen luukku sisälsi Coralista-poskipunan.
Toisesta luukusta paljastui luomenpohjustaja Stay don't stray.
Kolmannesta luukusta kuoriutui It's potent -silmänympärysvoide, joka itse asiassa oli jo vanha tuttu.

Benefitiin tutustuin merkkinä muutamia vuosia sitten kun ghd-rautani mukana tuli pieni kosmetiikkapakkaus ja tuotteet itsessään vakuuttivat mut täysin. Ensi-ihastukseni oli mulle silloin ihan uusi juttu eli Benetint lipstain. Huuliväri. joka pysyy vaikka mitä tekisi, mikä voisi olla hienompaa?

Mun ja Benefitin ystävyyteen tuli kuitenkin pieni särö. Se liittyy eläinkokeisiin. Ensiksi täytyy sanoa, että en voisi olla töissä tällä alalla jos täysin välittäisin siitä, miten tuotteita on testattu. Palkkapussi jäisi aika pieneksi ja tuotearsenaali hyvin laihaksi jos menettäisin yöuneni eläinkokeista. Elämä on asioiden priositointia ja eläinkokeeton kosmetiikka ei ainkaan toistaiseksi voi työni takia olla mun elämässäni kauhean korkealla tärkeysjärjestyksessä. Vaikka kuinka käyttäisin eläinkokeettomia tuotteita, en todella voi olla varma onko samalla omistajalla myös muita brändejä, jotka käyttävät eläinkokeita. Olen siis kauhea ihminen. Pyrin tosin tekemään maailmasta parempaa paikkaa monin muin tavoin. Esimerkkinä se, että kunnioitan ihmiselämää ja terveyttä, joten huomioin asian esimerkiksi vaatevalinnoissa. Tästä voisin jaaritella enemmänkin, mutta se ei ehkä ole tämän jutun aihe. 

Benefit sanoo olevansa eläinkokeeton. FAQ-sivulta löytyy monta kysymystä tästä aiheesta ja yksi niistä tärkeimmistä on kysymys "Does Benefit Cosmetics test on animals?" Lyhyt vastaus on: "Benefit does not test our cosmetic products on animals" Pidempi vastaus täällä. Benefit näyttää siis oikein mainiolta ja  mun nähdäkseni sanoutuu irti eläinkokeista.

Huomasin kuitenkin, että Benefitillä on myös sivut kiinaksi ja myyntiä Kiinassa. Hetkinen, firma sanoo olevansa eläinokeeton, mutta myy tuotteitaan myös Kiinassa, jossa kosmetiikalle ainakaan toistaiseksi myyntilupaa ei tule ilman näyttöä siitä, että tuotteista ei ole haittaa ihmiselle ja siellä ehtona on eläinkokeet. Tämä jos mikä on hämmentävää. 

Yön pimeinä tunteina asiaa tutkiessani törmäsin Jurliquen sivuihin ja sieltä löytyi muun muassa tällainen lause koskien Kiinan myyntiä: "The process involves samples being sent to a third party laboratory where toxicological tests are carried out on animals." Eli jos aletaan pilkkua hiomaan niin firma ei itse käytä eläinkokeita, vaikka tuotteita eläimillä testataankin.  Benefit puhuu siis ihan totta, mutta on silti mun silmissäni hyvin epärehellinen. Oikea tapa olisi sanoa, että haluamme myydä hienoja tuotteita myös Kiinassa, joten niitä joudutaan testaamaan myös eläimillä. Eläinkokeettomuutta tärkeämpää ainakin minulle on rehellisyys.

Heihei Benefit, tavataan taas kun alatte rehellisiksi.

6 kommenttia:

 1. Voi ei, tuo eläinkoejuttu tuli minullekin yllätyksenä. Olen siis ollut siinä uskossa, ettei eläinkokeita käytetä ollenkaan, mutta tosiaan jos Benefitin tuotteita myydään Kiinassa, pakkohan ne on jossain vaiheessa testata.. Ja hei, mä tilasin Hoolan plus näytteitä kalenterin mukana ja olin jo aikeissa kirjottaa valituksen kun Sara sanoi, että lapussa lukee tilauksen tulevan kahdessa osassa! No niinpä luki minullakin, en vaan huomannut :) Toivottavasti saadaan siis loputkin tuotteet perille pian, tän kalenterin odottaminen oli tuskallista :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä muuten lukee mullakin, että lähetetään kahdessa osassa. Puusilmä kun on...:D Ei ois malttanu odottaa kalenteriakaan ja nyt pitää vielä odotella lisää. :D

   Poista
 2. Olen kanssasi samoilla linjoilla, mutta kun pilkkua viilataan, niin Benefitin sanamuotohan antaa tilaa myös raaka-aineiden testaamiseen eläimillä. Tarkka sanamuoto kun sanoo että 'tuotteita' ei testata - raaka-aineista ei mainitaa. Mutta jo yksistään tuo Kiinanmyynti on kyllä selvä indikaattori, että täysin eläinkokeettomasta firmasta ei ole kyse. Hyvin jenkkiläinen tapa ilmaista asioita kiertoteiden kautta.

  Ps. Olen pohjattoman kateellinen kalenteristasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä tuo raaka-aineasia on aika väljästi sanottu! Toisaalta tuotteessa voi olla vaikka kymmenesosa raaka-aineita joita on joskus testattu eläimillä eikä siis silloin voi sanoa kaikkien raaka-aineiden olevan eläinkokeettomia. Vai olenko ihan hakoteillä?

   Onhan tuo kieltämättä pähein joulukalenteri ikuisuuksiin. Minäkin ostin omani siitä lisäerästä.

   Poista
 3. Mistä tilasit tän benefit calenterin?mahtaakohan näitä olla tänä vuonna...en oo kuin muutamaa tuotetta päässyt kokeilemaan :( mutta vaikka on testattu eläinkokeilla enkä yleensä sellasia meikkejä käytä niin olis silti kiva kokeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tilasin suoraan Benefitiltä jenkeistä. Hinta oli toki aika korkea ja entisestään sitä korotti alvit kun paketti matkasi Suomeen. Tykkäsin silti, ei siinä mitään. Edelleen Benefit tekee kalentereita, mutta viime jouluna ja tänä vuonna luukkuja on vain 12 ja ainakin viime vuoden kalenterista löytyi mm. paperiklipsejä ja muuta ei-kosmetiikkaa ehkä turhan paljon. Tän vuodn kalenterin löydät tästä linkistä https://www.benefitcosmetics.com/uk/en-gb/product/girl-oclock-rock-2016-advent-calendar

   Poista

Uusin

Perfektionismin loppu

  Pefektionismi sanana herättää monesti hyvin erilaisia tunteita. Joillekin se aiheuttaa vilunväristyksiä, sillä he kokevat, että kun ihmine...