keskiviikko 5. elokuuta 2015

Lisäkäyttöä puuterirasialle

Tyhjä irtopuuterirasia, ei oikein kehtaa heittää roskiin, mutta ei sen kummemmin kyllä keksi sille mitään virkaakaan. Onneksi mulla on näitä älynväläyksiä. Ehkä puuterirasioista tulee minulle jotain samaa kuin sukkahousut Niksi-Pirkalle.


NARSin Lihg reflecting -irtopuuteri osoittautui mulle ihan kauhuksi. Riisipuuteri tuoksui riisiltä. Vaikka hajusteettomista tuotteista pidänkin, riisin haju kasvoilal ei ollut kovin kiva, lisäksi ainakin minun ihollani puuteri jäi vähän turhan näkyväksi. Tämä päätyi lopulta hiuspuuteriksi.

Mutta takaisin siihen purkkiin! Juille's -blogin inspiroimana teroittelin kynämuotoisia huulipunia ja -kiiltoja siihen kuntoon, että pääsen taas käyttämään niitä, mielellään loppuun asti. Kynämäinen huulikiilto on itsessään tosi kiva tuote, mutta ongelmaksi muodostuu aina terottaminen, sillä kiilto on vaikea putsata terottimesta pois. Eihän nää teroittimet kalliita ole, mutta hippi minussa ei anna kuitenkaan heittää toimivaa poiskaan.

Terottelun jälkeen heitin terottimen tyhjään puuterirasiaan yhdessä alkoholipitoisen sivellinputsarin kanssa, annoin muhia yön yli ja tämä on lopputulos:


Suurin osa kiillosta on irronnut niistä pahimmista koloista.


Lopulta vielä suditaan ylimääräiset rasvaiset kiillot ei-niin-hyvällä-siveltimellä ja puhdistetaan saippualla. Viitseliäs irrottaisi vielä terät pienen ruuvimeisselin avustuksella, mutta eiköhän tämä tähän hätään toimi. Tämän käsittelyn jäljiltä rasia sai lähteä autuaammille maille, mutta olipahan hyödyksi tämän kerran.

8 kommenttia:

 1. Oikein hyvä vinkki, vaikka en olisi ikinä keksinytkään moista! Tosin, en tiedä mitä odottaa. Kai sitä ensimmäisenä itse keksii lähinnä vaan suolasirottimeksi ;) :D Ihanaa, että joillakin on mielikuvitusta keksiä jotain hyödyllistä ja ainakin meidän kosmetiikkanaisten (ja -miesten) muutenkin niin vaikeaa elämää helpottavia keksintöjä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä sitä kyllä itse miettii, että mistä näitä juttuja tulee. :D Mukava kuitenkin aina kuulla, että ihmiset on niissä innoissaan. :)

   Poista
 2. Mä pyyhin noi terät ihan topsypuikolla, mutta kiitos tuosta sivellinvinkistä, aion käyttää jos on jossain hankalemmassa paikassa kynää jumissa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pumpulipuikkoa minäkin yleensä käytän. Mulla vaan on noi yhdet kynät, jotka on niin tahmaisia, että tarvitaan jotain järeempää. :D

   Poista
 3. No niin, mun täytyykin ehdottomasti kokeilla kyseistä tekniikkaa omiin terottimiin! :) Tuntuu että ihan vaan sellainen vähänkään pehmeämpi kajal tarttuu terään kiinni kuin purkka tukkaan :'D

  VastaaPoista
 4. Oon käyttänyt tyhjiä puuterirasioita matkoilla korurasioina, mutta tämä ei ole tullut mieleenkään! Oon aina kironnut kun en tunnu koskaan saavan teroittimia täysin puhdistettua, tätä pitääkin testata :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä konstilla puhdistus oli kyllä huomattavan paljon helpompaa kuin mitenkään muuten!

   Poista

Uusin

Perfektionismin loppu

  Pefektionismi sanana herättää monesti hyvin erilaisia tunteita. Joillekin se aiheuttaa vilunväristyksiä, sillä he kokevat, että kun ihmine...