sunnuntai 29. tammikuuta 2017

Pokemon GO: seikkailu Piilaaksoon ja takaisin

En tiedä onko Pokemon GO enää kiinnostava peli muuten kuin kouluikäisten ja minun mielestäni. Raportoin silti siitä, mitä on matkustaa tuon pelin kanssa. Peli kerkesi jo välillä menettää otteensa, mutta halloween-aikaan tehdyt muutokset tekivät pelistä taas mielenkiintoisemman ja olihan se Pohjois-Amerikan oma Pokemon napattava kun sinne kuitenkin oli menossa.

Olin tuudittautunut siihen ajatukseen, että mannerspesifejä Pokemoneja voisi saada hyvällä tuurilla myös munista. Päivää ennen lähtöä kuulin, että tämä pätee vain ja ainostaan tuolta kyseiseltä mantereelta saaduissa munissa. En voi siis kotoa saada Taurosta tai Kangaskhania mitenkään. Olin juuri laittanut uuden 10 kilometrin munan hautumaan, joten nyt oli saatava muna haudottua, että olisi edes teoreettinen mahdollisuus saada tuo harvinainen muna. Perillä kun minulla ei olisi mobiilidataa käytettävissäni.

Aloitetaan Helsinki-Vantaalta. Lentokenttä kuhisi kaikenlaisia monstereita. Onneksi kentällä tulee käveltyä, niin sain jokusen metrin munastani haudottua vielä lähtöä edeltävänä iltana. Viimeiset metrit sain kasaan lentokoneessa istuessani kun odottelimme viimeisiä matkustajia. Ilmeisesti maassa oleva kone sai pelin niin sekaisin, että ukko liikkui sata metriä, vaikka istuin jo paikallani. Voitto!




Mutta seikkailu oikeasti alkaa vasta siitä kun pääsin San Franciscossa kun pääsin hotellille ja sain wifin toimimaan. Ai miten niin ollaan pelin alkulähteillä?! Pokestoppeja stopin perään. Tosin yksikään niistä ei ylettänyt meidän hotelliin.




Olin kuullut, että Kalifornian alueella pelissä testattiin uutta nearby-toimintoa. Pokemon GO tuntui sen ansiosta ihan eri peliltä! Peli näyttää pokemonia lähimmän stopin ja kuvaketta painamalla peli näyttää missä tuo stoppi on. Ihan uskomattoman helppoa! Tosin kotiin palatessani huomasin, että sama nearby toimii myös Suomessa. Saattaa olla, että se oli toiminut jo ennen reissuanikin. Tosin vielä tammikuussa kuulin, että kaikki eivät ole tajunneet uudistunutta ominaisuutta. Siksi päätin hehkuttaa sitä vieläkin.





Siellä se Tauros on! Vaan ei ole sitä mobiilidataa...




Onneksi niitä Tauroksia oli aika paljon, joten seuraavana aamuna kerkesin napata ensimmäiseni ennen kuin lähdettiin hotellilta. Kerron vaan, että hamstrasin näitä niin paljon kun löysin. Jos ja kun se huhuttu vaihto-ominaisuus tulee, olen valmiina! ;)




Seuraava kuva taitaa olla jo San Josén puolelta. Mulla oli tosi ihana amerikkalainen huonekaveri. Suunnilleen 40+ nainen, joka oli jonkin verran pelannut peliä, mutta ei mitenkään hirveän aktiivisesti. Hän kyseli vinkkejä ja pelasimme yhdessä. Viimeisenä iltana nainen ehdotti Pokemon-kävelyä niin, että voisimme käyttää hänen kännykkäänsä hotspottina. Parasta! Sain evolvoitua ihan uskomattoman monta pokemonia reissun aikana sillä, että luppoaikana laitoin pelin päälle hotellihuoneessa ja nappasin kaikki jyväskyläläisittäin erikoiset otukset. Kävely oli silti hauskaa ja tosi mielenkiintoista.

Tiesin että mobiilidata on Suomessa halpaa, mutta täytyy myöntää, että jäin aika sanattomaksi kun kysyin huonekaveriltani kuinka paljon hän maksaa puhelimensa käytöstä. Nainen on yrittäjä, joten hänellä on kaksi puhelinta. Kahden puhelimen puheluista ja rajoitetusta mobiilidatan käytöstä hän maksaa 160 dollaria kuussa! Joskus täytyy vielä maksaa ekstraa jos nettiä on tullut käytettyä rajoitusten yli. Samoja hintoja kuulin myös toiselta tutultani, tosin nykyisin Suomessa asuvalta sellaiselta. Hän sanoi maksaneensa puheluista ja netistä 88 dollaria kuussa. Olin vähän nolona kertomassa, että minä maksan alle 20 euroa rajoittamattomasta netistä ja riittävästä määrästä puheaikaa. Vaan joku kommentoi, että sehän olisi pitänyt sanoa ylpeästi. No, nyt olen ylpeä, Suomessa on tää asia erityisen hyvin! Vaikka niitä pokestoppeja onkin vähän vähemmän tuohon Kaliforniaan nähden, niin ainakin voin kerätä kilometreja aika halvalla! ;)




Koko matka oli ihan mahtava, mutta myös Pokemon-näkökulmasta varsin onnistunut! Onkohan Singaporen kentällä yhtä paljon spesiaalimonsuja kuin Helsinki-Vantaalla Mr. Mimeja? ;)



4 kommenttia:

 1. Mä en ole nyt talvella pelannut, mutta keväällä ajattelin taas aloittaa. Ärsyttää, tälläisten pienten kaupunkien stopit ovat kaikki keskustassa, meillä on kaksi tossa lähellä, mutta kaikki muut on 2,7 km:n päässä. Lisäksi tästä jos lähtee kävelemään toiseen suuntaan kuin keskustaan, ei siellä suunnalla ole stopin stopia (alue, jossa on kaikista mukavin kävellä), joten peli vähän menettää merkityksenä, kun pallot on tuon vuoksi vähän väliä loppu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tää on harmittavasti kyllä ihan selkee kaupunkipeli. Tokihan sillä on tarkoitus saada pelaajat ostamaan jotain. Oon kyllä jokusen pallon ostanutkin, mutta joka tapauksesssa joku raja täytyy pitää siinäkin, mitä pelistä/pelille maksaa.

   Poista
 2. Mulla on talvella peli jäänyt pauselle (jostain kumman syystä pakkassäällä ei huvita sormiaan tai puhelintaan kylmättää), mutta katsotaan innostuuko sitä uudelleen keväällä.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kumma juttu tosiaan. :D Meillä on Jyväskylässä Kirkkopuistossa neljä stoppia ihan vierekkäin, jos asettuu hyvään paikkaan, niin ylttää niihin kaikkiin kerralla. Kesällä siinä olikin luret aamusta iltaan. Alkutalvesta kun satoi ekat lumet ja tuli pakkasta, niin kyllä siellä silti joku hc-pelaaja istui kuusen alla ja luret vieressä. :D Ei mustakaan ihan siihen ole!

   Poista

Uusin

Perfektionismin loppu

  Pefektionismi sanana herättää monesti hyvin erilaisia tunteita. Joillekin se aiheuttaa vilunväristyksiä, sillä he kokevat, että kun ihmine...