sunnuntai 8. tammikuuta 2017

Uudelleenkäytä tuotepakkaukset

Tässä blogissa on aiemminkin käytetty tuotepakkauksia uudelleen, varmaan mieleenpainuvin juttu on ollut Sensain puuterirasian hyödyntäminen sivellinsaippuan säilytyksessä.

Nyt ei ole tarjolla mitään ihan yhtä innovatiivista, mutta mulla on taas yhdenlainen matkakosmetiikan pakkaus menossa ja olen säästänyt hyviä, pieniä purkkeja. Esimerkiksi eos-käsirasvassa on ihan superkätevän kokoinen pakkaus. Pakkaus vetää sisäänsä 44 millilitraa tuotetta ja koska muotoilu on vähän littana, se on helppo mahduttaa siihen litran muovipussiin. Kaiken lisäksi suuaukko on sen verran iso, että pakkaus on helppo pestä ja täyttää. Korkki on täyttämistä varten vähän hankala, mutta mitä tiiviimpi, sen parempi.


Ei-kierekorkilliset saa hyvin helposti irti. Kaulan alle ujutetaan esim kynsisaksien kärki ja vetämällä korkkia ulospäin sen saa irti. Tällaisen vähän joustavan muovipullon putsaaminen on ihan superhelppoa. Purkkiin laitetaan vähän saippuaa tai muuta nestemäistä pesuainetta, pullo esimerkiksi puolilleen vettä, puristetaan pulloa kevyesti, peitetään suuaukko peukalolla, joten sisälle muodostuu pieni alipaine. Ravistetaan ja huuhdotaan, valmista! Joskus tuntuu että pikkupurkkeihin jää muutama pisara nestettä, joka ei meinaa millään kuivaa. Silloin avuksi voi ottaa hiustenkuivaajan ja kylmällä ilmalla puhaltaa muutaman sekunnin ajan purkin sisuksia. Valmista täytettäväksi!


Deodorantit on aina jotenkin vähän isoissa ja kolhoissa pakkauksissa, vaikka pakkaus sinällään olisikin lentokonekokoinen eli alle sen 100 millilitraa. Törmäsin jossain vaiheessa Nivean tarjoukseen, jossa ostamani tuotteen mukana tuli ihan minikokoinen dödöpullo. Olihan se saatava! :D
Nämäkin voi nimittäin täyttää uudelleen. Korkin irroitus tapahtuu samaan tapaan kuin yllä. Pallo-osankin saa putsattua kun korkin saa irti. Pallon saa irrotettua kun alapuolelta painaa kevyesti esimerkiksi pumpulipuikolla sen irti. Lähtee tosi helposti ja saa yhtä helposti takaisinkin.


Muradin pikkupullo on samaa sarjaa kuin ne pullot, joita voi ostaa kaupoista tyhjinä ihan uskomattoman koviin hintoihin. Tämähän se vasta onkin helppo pestä. Kierretään korkki pois, pestään ja täytetään. Tietenkään ihan kaikkia aineita ei voi laittaa ihan mihin tahansa pulloihin, (esim. kynsilakka sopii vain tiettyihin muoveihin), mutta shampoo tai hoitoaine eivät kovasti välitä missä ovat.


Sitten ehkä vähän sitä innovatiivisempaa puolta edustava juttu: Ferrero Rocher -suklaapakkaus on ihan nappivalinta Shiseidon puhdistuslappujen koteloksi. Yksi pötkö lappuja mahtuu juuri sopivasti rasiaan, ihan niin kuin se olisi mitoitettu tähän.


Käytätkö pakkauksia uudelleen?

12 kommenttia:

 1. Joo, kyllä vaan. Säästän monet pakkaukset juuri matkoja varten uusiokäyttöön, varsinkin tukevat ja hyvän lukitussysteemin omaavat putelit. Monesti tulee säästettyä pakkauksia myös nätin ulkonäön takia ihan vaan omaksi iloksi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myönnän! Oon ostanu tuotteita myös pullon ulkonäön takia. Jos tuote on hyvä, niin hyvä. Jos tuote on ihan susi, sen voi täyttää tuotteella, joka toimii ja jossa on kauniimpi pakkaus! :D

   Poista
 2. Kosmetiikassa tulee harvoin käytettyä uudelleen pakkauksia. Ruokapuolelta enemmänki, esim. keltainen flora-margariinirasia on hyvää ja jämäkkää muovia säilytysrasiaksi ja muoviset jäätelörasiat myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä tää mun kierrätysinto tulee kotoa, siellä kans kaikki tukevat voi- ja jäätelörasiat pestiin ja käytettiin uudelleen joko askartelussa tai ruokajämien kanssa. Mulla ei ole tiskikonetta, niin en ole viitsinyt nähdä itse samaa vaivaa, mutta kaikki uudelleenkäytetty on musta hyvä asia. :)

   Poista
 3. Pieniä purkkeja säästän, että voin täytellä niitä reissuihin, on meinaten valmiina musta ihan käsittämättömän hintaisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Aina vähän järkytyn kun joku sanoo ostaneensa niitä. Sillä hetkellä tulee mietittyä, että multa olisit saanut ilmaiseksi, mutta ei kehtaa kun toinen on käyttänyt niihin ihan hyvän summan rahaa.

   Poista
  2. niitäkin ostaa ebaysta useemman kymmenen parin euron hintaan :-D

   Poista
  3. Toki! Saa niitä Suomestakin edullisesti kun tietää mistä ostaa ja osaa varautua. Tilaamisissa on aina se odottamisen ongelma, Suomesta tavaran saa aina parissa päivässä, kiinajuttuihin pitää varata pari viikkoa ja yleensä niitä purkkeja tarvitaan sillä hetkellä. :) Toisaalta sisäinen laihialainen minussa käyttää sen pari euroa johonkin muuhun jos mulla on jo purkkeja, joista on kerran kuitenkin maksettu.

   Poista
 4. Ostin myös ebaysta 30-50 ml pulloja, jotka olivat täydellisiä lentomatkatavaroilla matkustamiseen, ja menivät hyvin läpi kahdella kentällä, mutta Bromman kentällä innokas tarkastaja otti pois, koska niihin ei ollut painettu tilavuutta. Silminnähden selvästi paljon suurempi 100 ml pullo sai jäädä kun etiketti oli paikoillaan. Ymmärrän turvallisuusasian, mutta kuka tahansa näkee 30 ml pullosta, että se on kovin pieni verrattuna maksimiin. 😂 Enkä itseasiassa kyllä tiennyt, että pakkauksessa tulee olla painettu ml-määrä, kun on monesti mennyt ilmankin.

  Muuten säästän kyllä suurimman osan kosmetiikan pikkupulloista uudelleenkäyttöä varten. Toivoisin, että pakkaussuunnittelussa otettaisiin vielä enemmän huomioon uudelleen täytön ja käytön mahdollisuus! 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, enpä tiennyt että merkinnän pitäisi olla painettuna pullossa. Tosin tuli heti mieleen tämä juttu, jonka oon julkaissut aikojen alussa http://smykki.blogspot.fi/2012/05/janna-asia-tuo-tilavuus.html Osa pulloista on saatu näyttämään niin isoilta, että niitä on ihan oikeasti vaikea kuvitella sisältävän vain sen määrän ainetta kuin on sanottu.

   Kannatan ehdottomasti pakkauksia, jotka on alunperinkin tehty uudelleen täytettäviksi!

   Poista
 5. On kyllä aika hyviä ideoita! :D Meillä yleensä on niin tavallista kierrätystä kuin että vanhat lasipurkit menee miehen tupakkapurkeiksi ja osa hyvistä kropparasvapurkeista mm. pienten nippeleiden säilytykseen. Myös jotkin kosmetiikkojen näytepakkaukset säästän ja revin niistä laput irti, jonka jälkeen voin käyttää niitä muiden tuotteiden säilömiseen matkalla.

  hanna
  www.hannamariav.com

  VastaaPoista

Uusin

Perfektionismin loppu

  Pefektionismi sanana herättää monesti hyvin erilaisia tunteita. Joillekin se aiheuttaa vilunväristyksiä, sillä he kokevat, että kun ihmine...