keskiviikko 27. syyskuuta 2017

Joulukalenterihulluus

En ole mikään suunnaton jouluihminen siinä mielessä että jouluna tarvitsisi ripustella tonttuja ja joulukuvia seinille. Mutta on yksi asia, joka on ollut mulle tärkeä: joulukalenteri. Pienenä mulla saattoi olla useampi kuvakalenteri ja ainakin yksi suklaakalenteri. Suklaakalentereissa tärkeintä oli se, että sai valittua ulkokuoreltaan maailman hienoimman tai sen, jossa suklaa oli oikeasti hyvää.

Myöhemminkin suklaakalentereita on ollut, mutta se on ollut enemmänkin hyvää suklaata kuin minkäänlaista joulunodotusta. Tuli vuosien tauko. 2013 löysin jotain superhienoa, jolla joulukalenterit tuli takaisin mun elämääni. Benefit oli julkaissut kosmetiikkajoulukalenterin omista tuotteistaan JA toimitti sitä Suomeenkin!
Tykkäsin kalenterista, mutta vähän tietysti harmitti kun mukana oli aika paljon myös krääsää: halpoja koruja ja lapsille suunnattuja hiustarpeita. Tästä syystä jätin seuraavana vuonna ostamatta. Nykyisin Benefitin kalentereissa on vain 12 luukkua 12 days of Christmas -ajatuksella, mutta sisältökin on sitten vain kosmetiikkaa.

2014 olin ensimmäistä kertaa itse mukana kosmetiikkabloggaajien järkkäämässä kalenterissa. 2015 ar voin lukijalleni oman versioni kosmetiikkajoulukalenterista, mutta olin myös ostanut LookFantasticin kalenterin.
Postikuluineen 79 euron kalenteri kyllä vähän kirpaisi, mutta tykkäsin boksista ihan suunnattomasti. Olen löytänyt kalenterin kautta monta suosikkituotetta ja oli hauska arvuutella mikähän ripsiväri sieltä ripsivärinmuotoisesta luukusta paljastuu. Tuotteita oli todella laajasti suihkugeeleistä meikituotteisiin ja merkkejä oli niin tuttuja kuin vähän tuntemattomampiakin.

Viime vuonna jätin kalenterin hankkimatta, koska tiesin että en olisi niitä tuotteita keväällä kotona kuluttamassa ja halusin säästää rahaa. Kuulemma samoja tuotteitakin tämän vuoden 2015 kalenterin kanssa oli ihmeellisen paljon. Toisaalta jätin toiveeni Amerikan matkaaani, ehkä rapakon toiselta puolelta löytyisi joku superhieno, joka olisi pakko saada. Kuitenkaan esim. Sephorassa myyjät eivät olleet kuulleetkaan ajatuksesta!

Näin välivuoden jälkeen se oli taas pakko saada. Ennakkotilasin itselleni tuon järkälemäisen kalenterin. Hinta oli noussut mun oman kipurajani yläpäähän. Sata euroa tuotteista joita ei tiedä alkaa olla jo aika iso juttu. LookFantastic sanoo että kalenteri sisältää yli 300 punnan arvosta kosmetiikkaa (noin 360 euroa). Oikeastaan mulle on ihan sama vaikka kalenteri lupaisi 500 euron arvosta tavaraa 100 eurolla, silti ollaan niillä rajoilla mitä haluan sokkona tuotteistani maksaa. Sadalla eurolla ja yli voi kuitenkin ihan aidosti ostaa jo muutamankin kalliimman tuotteen, joita on itse miettinyt ja haaveillut.

Kalentereitahan on ihan hirvittävän paljon nykyisin. Voi valita omansa ihan muutamalla kympillä tai usealla satasella. Monessa kalenterin sisältö kerrotaan jo valmiiksi. Tämä on ostajan kannalta toisaalta ihan kivakin juttu, voi etukäteen miettiä onko valmis maksamaan pyydettyä hintaa. Esimerkiksi Asoksen kalenteri on oikeastaan aika houkutteleva sisällöltään. Mukana on useampiakin omia suosikkejani, mutta toisaalta mukana on myös tuotteita joista en ole niin välittänyt ja osa ei vaikuta turhan kiinnostavalta muutenkaan. Esimerkiksi se Carmex ei ole yhtään sen kiinnostavampi minulle joulukalenterissa kuin kaupan hyllylläkään.
Hintaa on 55 puntaa, vaikka punnan kurssi onkin tullut reippaasti alaspäin, puhutaan silti lähes 70 eurosta. Totesin että sillä hinnalla voin ostaa niitä suosikkituotteitani täysikokoisina ja jättää turhat carmexit ja mustat kajalit jollekin muulle.

Paljon mielenkiintoisempi kalenteri ja hyvä oivallus Asokselta on heidän grooming-kalenterinsa. Miehille tarkoitettu kalenteri taitaa olla kosmetiikkasarjassa aika uusi tulokas. Moni voi pitää ajatusta ihan pöhkönä, mutta niin kauan kuin parrat on in, niin ihmiset on oikeasti aika kiinnostuneita niiden hoitamisesta ja laittamisesta. Toki mukana on myös perustuotteita kuten käsirasvaa ja shampoota, mutta kukapa niitä ei toisinaan tarvitsisi?
Mua itseäni jäi kyllä vielä houkuttamaan Ritualsin kalenterit. Hollantilainen Rituals tarjoaa kaksi hieman erilaista kalenteria täynnä minituotteita. Peruskalenterilla on hintaa 60 euroa ja deluxe-kalenterin hinta on 80 euroa. Deluxe on ulkomuodoltaan paljon hienompi 3D-joulukuusi pienillä lahjapaketeilla, mutta itse koin että sisällöltään peruskalenteri olisi minulle kiinnostavampi vaihtoehto. Kalentereissa on lähes samat tuotteet, mutta en kokenut että saisin deluxesta 20 euron verran lisäarvoa. Toki kysymys Ritualsin kalenterista on vähän teoreettinen - en minä nyt yhtäkään kalenteri tarvitse, saati sitten kahta. Katsotaan mikä on kalenterien tilanne kun veronpalautukset saapuvat.Meinasitko hankkia joulukalenterin vai ärsyttääkö koko joulun ajatteleminen (melkein) lokakuussa?

4 kommenttia:

 1. Itse tilasin Ritualsin kalenterin mutta eivät voineetkaan toimittaa Suomeen, koska "vaarallisia" tuotteita toimittaa postitse, tuoksuja yms. Voi pettymys!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä! Onpa kurja! Luulis että olisivat miettineet vaihtoehdoksi maapostin. :/

   Poista
 2. Itse mahdollisesti päädyn elevenin kalenteriin hirmuisesta hinnastaan huolimatta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon että se on oikeesto hyvä. Mun oma mieli ja lompakko ei vaan taivu noin hinnakkaaseen yllätykseen. :)

   Poista

Uusin

Perfektionismin loppu

  Pefektionismi sanana herättää monesti hyvin erilaisia tunteita. Joillekin se aiheuttaa vilunväristyksiä, sillä he kokevat, että kun ihmine...