keskiviikko 24. tammikuuta 2018

Kosmetiikkauutisia: Kosmetiikkaa muovittomasti!

Alkutalvesta Helsingin Sanomat julkaisi jutun suomalaisista yrittäjänaisista, jotka olivat lähteneet kehittämään biohajoavia kosmetiikkapakkauksia. Ihan mahtavaa! Mitä enemmän muovin tilalle keksitään paremmin kierrätettäviä tai biohajoavia materiaaleja, sitä paremmalla suunnalla ollaan.
Jutussa luki silloin, että jonkin suomalaisen brändin kanssa on jo suunnitelty yhteistyötä. Muiden kosmetiikkabloggaajien kanssa arvuuttelimme brändin nimeä ja epäilimme että se on varmaan joku pieni luonnonkosmetiikkamerkki, mutta jostain täytyy aloittaa.

Tänään selailin Ylen artikkelia suomalaisista innovaattoreista, jotka aikovat vähentää muovia maailmassa nimenomaan ihan uusilla, hajoavilla materiaaleilla. Yksi näistä oli tuo kosmetiikkapurkkeja valmistava Sulapac. Tässä jutussa oli mainittu, että yrityksellä on jo sopimukset Lumenen ja Bernerin kanssa. Go big or go home. Toivottavasti näitä pakkauksia saadaan pikaisesti myyntiin ja pikku hiljaa myös muille merkeille! Sittemmin myös Hesari on lisännyt brändien nimet juttuunsa.

Kannattaa muuten lukea ainakin tuo Ylen juttu jos on yhtään kiinnostunut aiheesta.

Niin ja muistatteko kun tuskailin onko Bobbi Brownin kuorintarakeessa mikromuovin palasia? Paula Begoun tietokanta väitti, että tuote sisältää mikromuovirakeita, sillä niitä on tuotteessa joskus ollut. Yhdysvallat on kuitenkin kieltänyt mikromuovien käytön, joten yhdysvaltalaisen merkin ja made in the USA -tuotteessa tällaista ei olisi enää tarvinut pelätä.

Hyviä uutisia kosmetiikan saralla siis, eikö?

2 kommenttia:

  1. Sulapac on kyllä todella loistava keksintö, ihanaa että tällaisiakin innovaatioita tehdään ja ne saavat niin hyvän vastaanoton :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä! Tämä kun saataisiin nopeasti vielä käyttöön ja sitten taas vielä laajempaan käyttöön.

      Poista

Uusin

Perfektionismin loppu

  Pefektionismi sanana herättää monesti hyvin erilaisia tunteita. Joillekin se aiheuttaa vilunväristyksiä, sillä he kokevat, että kun ihmine...