perjantai 27. toukokuuta 2011

Tee-se-itse "bottom up" -farkut

Blogimaailmassa on ollut aika suuresti esillä Liu Jo -farkut, jotka eivät litistä leikkauksenta takia kantajansa peppua. Siitäkin huolimatta, että nykyään aika harvat farkut on tehty sellaisesta kankaasta, että farkut jotain litistäisivät, ajatus on yksinkertainen ja aika toimiva. Olen kuitenkin tässä kevään mittaan huomannut, että muutkin farkkuvalmistajat ovat tehneet samaa. Ensimmäisenä törmäsin Mangon kokoelmista löytyviin vastaaviin ja viimeksi eilen törmäsin Miss Sixty -farkkuihin, joissa idea oli sama. Epäilemättä näitä on vielä enemmänkin, niistä vaan ei huudella yhtä paljon. Varmaan eroa on myös siinä, että noin kovalla huutamisella Liu Jo epäilemättä pitää mallia mukana tästä tulevaisuuteen, muilla nää todennäköisesti on vain satunnaisia vierailijoita.

Itse olen niin laiska etten housuja viitsi tähän hätään ommella, mutta muut tee-se-itse -ihmiset voivat tehdä fakkunsa itse vaikka käsityölehden kaavoja muokkaamalla. Tässä mun ajatus siitä, miten homman voisi yksinkertaisimmillaan tehdä. Eli siirretään muotolaskos housun sivuun. Voihan tuota väljyyttä ripotella miten sattuu, vaikkapa niin että puolet tuosta siirtäisi kaarrokkeeseen. Kannattaa varmaa huomioida muotolaskoksen siirto myös taskuissa jos omia bottom up -farkkuja tekee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusin

Perfektionismin loppu

  Pefektionismi sanana herättää monesti hyvin erilaisia tunteita. Joillekin se aiheuttaa vilunväristyksiä, sillä he kokevat, että kun ihmine...