torstai 19. huhtikuuta 2012

28. kouluviikko

Maanantai: Istuttiin luokassa ja kiduttiin kuunnelleen opinnäytetöitä ja yritystoiminnan tehtäviä. Paahdettiin aina kolme tuntia kerrallaan ilman taukoja. Tällaiset päivät on tarpeeksi pahoja ilman niitä taukojakin. Pahinta on se, että esityksiä on vielä reippaasti jäljellä.

Tiistai: Asiakkaana minulla oli äärimmäisen pitkähiuksinen nainen, jolle piti laittaa "tyviväri". Tyviväri tässä yhteydessä tarkoittaen noin 15 cm tyveä. Asiakas jostain syystä halusi kyllä väriä myös pituuksiin ja latvoihin. Itsehän en siinä mitään pointtia nähnyt, sillä tyven väri tulisi olemaan tismalleen sama kuin lopunkin hiuksen. Laitettiin kuitenkin kevytväriä vielä latvoihin asiakkaan toiveesta ja niinhän siinä kävi, että raja tuli selvemmin esille kuin jos sitä väriä ei olisi pituuksiin laittanut ollenkaan.  (Tyvi kestovärillä yhdestä purkista ja loput kevytvärillä kahta sävyä sekoittaen koska samaa sävyä ei löytynyt purkista suoraan)

Keskiviikko: En ollut koulussa vaan muissa jutuissa, joten voi harmi kun jäi päivä välistä. ;)

Torstai: Oma asiakkaani jätti tulematta, joten aamun odottelin ja olin kassalla kun oikeat kassat kävivät vuorotellen syömässä. Iltapäivästä sain kuitenkin kaverin asiakkaan, sillä hänellä oli jo yksi asiakas päivän aikana ollut. Erikoisvaalennusväri. Taas näitä "tyvivärejä" eli noin 10 cm omaa väriä. Värjäys oli vähän pelottava tapaus, sillä asiakas kertoi kuinka oli polttanut päänahkansa kotivärillä ja siitä löytyikin isoja läiskiä, joissa hiusta ei kasvanut ollenkaan tai joissa sitä oli vain muutama sentti. Arvottiin sitten sen kanssa kuinka suurta hapetetta päässä uskaltaa käyttää. Päädyttiin laittamaan 9% ja 12% sekaisin. Lopputulos oli ihan ok, vaikka lähtökohta oli ihan äärettömän läikikäs ja sotkuinen. Värin raja jäi hieman kuultamaan päällimmäisissä hiuksissa. Asiakas oli kuitenkin äärettömän tyytyväinen ja totesi ettei hänen hiuksensa ole koskaan vaaleina olleet niin tasaisen väriset.

Perjantai: Keskiviikon olisi pitänyt olla etäpäivä, mutta sille oli jo keritty varata asiakkaita niin vaihdettiin etäpäiväksi perjantai. Sehän käy minulle. Mut haluttiin mahdolliseen kesätyöpaikkaan tekemään myös toinen leikkaus ja sen sainkin sopivasti perjantaille.

2 kommenttia:

  1. Ajattelin kysyä sinulta tätä ongelmaa koska opiskelet parturiksi. Eli mulla oli mustat hiukset ja jonkun verran juurikasvua,halusin ruskeat hiukset ja menin ostamaan marketista kullanruskean hiusvärin. Värjäsin äskön hiukseni ja tulos on että juurikasvu on tuon kullanruskean värinen mutta muut hiukset pysyivät mustina...Miten mun kannattaisi edetä että saisin ne haluamani ruskeat hiukset? Mun hiukset on muutenkin aika huonossa kunnossa mutta pystyisinkö hoitaan tän jotenkin kotikonstein vai onko kampaajalle meneminen ainoa ratkaisu? :)

    VastaaPoista
  2. Ymmärsin että haluat siis tummemmasta vaaleaan ja sulla on jo kertaalleen värjätyt hiukset. Ongelmahan on se, että väri ei vaalenna jo alla olevaa väriä, ainostaan luonnonpigmenttiä eli tässä tapauksessa ratkaisuna näkisin jonkinlaisen vaalennuksen, esim. vaalennuspesu(t) voi auttaa. Vaalennukset on sellainen asia, jonka itse ainakin jättäisin kampaajan huoleksi, varsinkin jos hius on jo valmiiksi huonokuntoinen. Kampaaja osaa kyllä kertoa mitä hiukselle vielä voi ja kannattaa tehdä. Jos itse lähtee huonokuntoista hiusta vaalentamaan, pahimmassa tapauksessa saa hiuksestaan vain purkkaa. :)

    VastaaPoista

Uusin

Perfektionismin loppu

  Pefektionismi sanana herättää monesti hyvin erilaisia tunteita. Joillekin se aiheuttaa vilunväristyksiä, sillä he kokevat, että kun ihmine...