torstai 26. helmikuuta 2015

Kaavoja omalla printterillä

Parin vuoden takainen mallistokuva. Mm. meikki on minun käsialaani.
Muhun iski joskus syksyllä ompelukärpänen. Eikä se into oikeastaan ole tässä päässyt laantumaan. Suurin syy innon syttymiseen oli suomalainen Named, joka myy valmiiden vaatteiden sijaan kaavoja ihaniin malleihinsa. Hieno oivallus on se, että kaavat tulostetaan pdf-tiedostoista omalla printterillä ja askarrellaan teipillä yhteen. Kun ompeluinnostus syttyy, saa kaavat ostettua ja tulostettua käytännössä samantien.

Itse tehdessä parasta on tietysti se, että voi tehdä juuri sellaisen kun itse haluaa. Enne joulua tekaisin itselleni mekon noilla kaavoilla. Mallina on viime kesän malliston Kielo-mekko. Tein kuitenkin muutamia muutoksia.

Sen verran vähän multa löytyy pituutta, että täyspitkässä mekossa näyttäisin ihan töpöltä, joten kevensin mekkoa lyhentämällä etuosaa. Lisäsin myös hihat ja solmin mekon liehukkeet taakse.

Kankaaksi hankin Kangastukun silkkitrikoon, joka koostuu puuvillasta, viskoosista ja pienestä määrästä elastaania. Materiaali on ihan uskomattoman pehmeä ja sileä. Parasta on tietysti se, että kangas ei kulahtanut heti ensimmäisessä pesussa. Inhottavinta nimittäin itse tehdessä on huonot materiaalit!

Namedin uusi kevät-kesä -mallisto muuten julkaistaan maaliskuun 3. päivä. En malttaisi odottaa!

Muita ompelijoita?

2 kommenttia:

  1. Eipä ollut kyseinen sivusto tuttu, mielenkiintoiselta vaikutti. Kaunis mekko, kauniimpi mielestäni sinun toteutuksella kuin alkuperäisenä. Ja noi kengät, graaaaahhh!! Aivan ihanat!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En voinut enää vastustaa kenkiä kun Heidi ilmoitti Sorelin alennusmyynneistä! :D

      Poista

Uusin

Perfektionismin loppu

  Pefektionismi sanana herättää monesti hyvin erilaisia tunteita. Joillekin se aiheuttaa vilunväristyksiä, sillä he kokevat, että kun ihmine...