sunnuntai 29. toukokuuta 2016

Eikö voisi vain harrastaa?

En ole koskaan ollut mikään urheilija, mutta olen aina liikkunut. Moni liikuntaharrastus on tyssännyt siihen kun olen tajunnut, että kilpaileminen on edessä. Joskus nuorempana pelkästään tuo ajatus tulevaisuudessa kilpailemisesta sai inhoamaan koko lajia. Toisiaan vuosiakin kestänyt harrastus on jäänyt siihen kun ryhmä on lähtenyt kiertämään kisoja. Olisin vain halunnut harrastaa. Se missä minä kilpailen ja haluan olla paras, on jossain ihan muualla - kaikkea ei voi tai tarvitse tehdä täysillä.

Blogimaailma on muuttunut pelkästään ihan muutaman viime vuoden aikana yllättävän ammattimaiseksi. Tämä on yksi syy siihen, miksi monen blogin lukeminen on jäänyt taka-alalle ja miksi minun välillä pitää miettiä miksi ylipäänsä kirjoitan itse. Ammattimaistuminen tarkoittaa tietysti ihan hyviäkin juttuja, mutta välillä ainakin itse poden huonoa omatuntoa kun haluaisin vain harrastaa, mutta ympärillä liikkuu, joskus jopa painostavat, mielipiteet siitä kuinka asia pitäisi tehdä.

Blogien viehätys on minulle aina ollut aitoudessa, rehellisyydessä ja tietyssä lahjomattomuudessa. Yleensä on paljon mielenkiintoisempaa lukea vähän kotikutoista ja rosoista teinitytön blogia kuin suosittuja kopioblogeja - toisista puuttuu aitous ja ne ovat jopa liian laskelmoituja.

Enkä minä tietenkään ole tämän kaiken ulkopuolella! Testaan blogini kanssa erilaisia asioita, mutta tällä hetkellä haluaisin vain harrastaa.

Onko muualla samoja ajatuksia?

Oman blogi"urani" ammattimaisuuden huipentuma: Portaalin toiseksi luetuin ja maksettu juttu.

4 kommenttia:

 1. Mä luen jonkun verran lifestyle-blogeja, ja niissä mua häiritsee se liiallinen täydellisyys. Ja rehellisesti sanottuna en jaksaisi lukea joka postauksessa siitä mitä tänään on päällä ja mitä söin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta on toisaalta ihan kiva joskus katsella niitä täydellisiäkin juttuja. Monesti vaan kuitenkin se tärkein sisältö ja koukku puuttuu. Blogit on ammattimaisempia kaikin tavoin, mutta monesti toistensa klooneja ja noh, vähän tylsiä pidemmän päälle.

   Poista
 2. Kyllä se liika ammattimaisuus tai oikeastaan persoonallisuuden puute saa mut aika äkkiä lopettaan blogin lukemisen. Plääh semmoselle. Harrastuksena tää homma on kivaa kyllä. Voi tehdä milloin kerkiää jne.

  VastaaPoista

Uusin

Perfektionismin loppu

  Pefektionismi sanana herättää monesti hyvin erilaisia tunteita. Joillekin se aiheuttaa vilunväristyksiä, sillä he kokevat, että kun ihmine...