sunnuntai 1. toukokuuta 2016

Silikonilla hampaat puhtaaksi?
Foreon Luna Mini on mulla nyt käytössä kolmatta vuotta ja silloin kun harjaa ei käytä, ihostani kyllä huomaa. Laite on oikeasti jokaisen senttinsä arvoinen.

Nyt kun kiinteät hammaraudat on suustani lähteneet, voin kuvitella kokeilevani hammashoidon osalla jotain uutta. Yksi näistä asioista on tietysti Foreon uudenlainen sähköhammasharja Issa, jonka sain kokeiltavakseni Eleveniltä. Issaa käytetään samaan tapaan kuin normaaliakin hammaharjaa, mutta laite värähtelee(?) samoin kuin merkin kasvojenpuhdistuslaitteetkin, joten sitä kautta puhdistustehon pitäisi olla hyvä. Mikään ultraäänilaitehan (ultrasonic) tämä ei tietenkään ole, mutta muiden Foreon tuotteiden tapaan sana sonic vilahtelee useaan otteeseen. Voisin siis kuvitella, että sonic on a) sanahelinää b) jonkinlainen miedompi pikkusisar ultraäänelle.

Päällys on silikoninen, joten laite on hyvin helppo kuivata eikä kerää mihinkään koloihin tahna-sylki-lika -lähmää. Yhdellä latauksella, kaksi kertaa päivässä käytettynä tämän pitäisi kestää puoli vuotta ja harjaosan voi vaihtaa vuoden käytön jälkeen. Silikonin pitäisi olla hellävarainen puhdistaja ja väitetään laitteen jopa valkaisevan hampaita. Vaihtopääksi saa hybridiharjan, joka on osin silikoninen ja osin enemmän tavanomaisen hammasharjan näköinen. Käsittääkseni myös lasten hampaille tarkoitetut Issa Mini -harjaspäät sopivat tähänkin laitteeseen. Tämä normiharja on nimittäin ainakin tuplasti isompi kuin perus hammasharjapää.

Ohjekirja kieltää käyttämästä valkaisevia tahnoja. Kasvojenhoitolaitteissa kielletään käyttämästä rakeisia puhdistusaineita koska ne saattavat vahingoittaa silikonipintaa, tässä on varmaan sama juttu. Valkaisevat hammastahnat ovat yleensä sen verran hankaavia, että saattavat hyvinkin raapia silikonin huonoksi. En tosin tiedä voiko Youtuelin tyyppiset, toimintatavaltaan erilaiset valkaisevat tahnat sopia Issan kanssa vai onko jonkinlainen silikonin "liukenemisen" vaara tai muu vastaava.

Ajatus harjan taustalla on ainakin tosi hieno! Tämänhetkinen sähköhammasharjani joutuu käytännön syistä olemaan laturissaan koko ajan eikä siitä sen takia ole ainakaan matkalle otettavaksi, harjaosaa täytyy vaihtaa muutaman kuukauden välein. Mitä enemmän voin vähentää energiankulutusta ja tarpeetonta roskaa, sen parempi. Joku näsäviisas varmaan sanoisi, että energiaa voi säästää kun ei käytä sähköhammasharjaa ollenkaan. Niille minulla on sanottavani vain se, että sähköhammasharja on paljon perusteellisempi vaihtoehto ja haluan pitää omat hampaani kunnossa niin pitkään kuin vain mahdollista.

Odotan mielenkiinnolla miten harja selviää tehtävästään. Raportoin asiasta kunhan koen, että olen aidosti saanut testattua tuotetta.

Onko jollakin jo kokemuksia Issasta?

5 kommenttia:

 1. Mua kiinnostaa toi uudempi versio, ainakin mitä youtubesta olen katsellut videoita niin tuon alkuperäisen pesutulos ei kyllä kovastikaan ihastuttaisia normaaliin sähköhammasharjaan tottunutta. Tässä kiinnostaa ehdottomasti hellävaraisuus ikenille ja se, että sitä ei tarvi ladata kuin kerran puolessa vuodessa/vuodessa. Noissa normi sähköhammasharjoissa, akku tuntuu hyytyvän parissa vuodessa niin, että joutuu aina lataamaan ja silti hyvä, että saa kerran pestyä ennen hyytymistä. Ottaa ihan nuppiin, kun tietää, että on mahdollista tehdä hammasharja jota ladattaisiin vain KERRAN VUODESSA. Täysin myyntikikka tehdä tollaista kuraa niin saadaan ihminen ostamaan nopeasti uusi. Olen tällaisissa laitteissa kestävien tuotteiden kannalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä, onko näitä useempikin erä? Onkohan mulla sitten uusi vai vanha? Tässä on ehdottomasti ainakin ajatuksen tasolla kaikki kohdallaan. Vähemmän roskaa, vähemmän latausta ja ainakin Luna Minissä akku on edelleen hyvä, oletan siis tämänkin akun olevan varsin toimiva. Tää akkujuttu saa mut ainakin puhelimien kanssa ihan raivon partaalle. Edellisessä puhelimessa akku kesti monta päivää, saman puhelimen uusitussa versiossa alle päivän. Täytys varmaan vaihtaa johonkin vanhanaikaiseen älypuhelimesta. :D

   Poista
  2. Vanha malli on toi vasemmanpuoleinen, kehitellympi malli on ilmeisesti toi oikeanpuoleinen, missä on valkoista. Näin olen käsittänyt. Ja toi oikean puolimmainen on "tehokkaampi", kun ilmeisesti kehittelivät paremman käyttäjien toiveesta, mutta vasentakin myydään, koska tosi herkkäikeniset tykästyi siihen.

   Poista
  3. Ahaa! Tarkoitit siis tietysti itse harjaosaa, minä jotenkin luin sun tarkoittaneen tuota runkoa. Kyllä noissa harjaspäissä on ihan selkeä ero tällaisella lyhyellä kokemuksella joka mulla nyt on. Ostin vielä lasten harjan että pääsen kokeilemaan oisko pieni harja mulle parempi.

   Poista
  4. Joo harjaosaa. :) Monet valittaa just sitä, että toi koko on liian iso, kiva, että testaat lastenharjankin. Jään kyllä odottelemaan sun käyttökokemuksia ja taidan niiden perusteella sitten miettiä satsaanko tähän, olen kyllä ollut pidemmän aikaa kiinnostunut. :p

   Poista

Uusin

Perfektionismin loppu

  Pefektionismi sanana herättää monesti hyvin erilaisia tunteita. Joillekin se aiheuttaa vilunväristyksiä, sillä he kokevat, että kun ihmine...