sunnuntai 7. elokuuta 2016

Elämää ilman vanulappujaPuolisentoista vuotta sitten kerroin kokeilevani kestovanulappuja, jotka tein pienistä roskatilkuista, joista ei rehellisyyden nimissä olisi mitään muuta saanutkaan. Sillä tiellä olen edelleen!

Tein pyöreitä, piparireunaisia leikkurilla ja pyöreitä käsin leikaten ja saumurilla viimeistellen. Kaikenlaisia on vielä käytössä, mutta muutamia, jo pahannäköisiksi värjäytyneitä olen heittänyt poiskin. Parhaiten säilyneet on tietysti niitä saumuroituja, mutta nuo piparireunaisetkin on varsin kestäviä.

Kynsilakat poistan DIY-poistoainepurkkini avulla (varpaiden kynsillä en käytä lakkaa), meikit poistan näillä kestolapuilla, myös kasvovedet sivelen näillä. Ainoastaan kulmakarvojen väriaineen poistan perinteisillä vanulapuilla, koska se väri on tietysti tarkoitettu värjäämään, yritän pitää omat "vanulappuni" valkoisina. En ole mitannut kuinka paljon käytän kasvovettä tämän kanssa, mutta fiilis on se, että saman verran kuin perusvanulappujenkin kanssa.

Kerään kestolappuni pesupussiin ja heitän pussin aina sopivan likapyykkisatsin kanssa koneeseen. Pesussa kestovanulaput rullaantuvat. Kun ekan kerran asettelin lappujani kuivumaan, mies katsoin rullaantuneita lappuja ja epätoivoisena kysyi: "Mitä tamponeja sä oikein peset?!". Ihan niin eko en ole! Rullien avaaminen tietysti vaatii pientä työtä, mutta sekään ei ole pakollista, niin helposti nämä kuivuvat.

Ostin tammikuussa 2015 edellisen Shiseidon vanulappurasian ja se on mulla edelleenkin puolitäytenä!


Noita piparireunaisia mulla olisi vielä parinkymmen lapun satsi käyttämättömänä. Haluaako joku kokeilla?

5 kommenttia:

 1. Olis tosi mielenkiintoista kokeilla kestovanulappuja! Eniten roskaa mun kauneudenhoidossa tulee nimenomaan vanulapuista. Olen nyt puolitellut noita kertakäyttöisiä, niin kestävät pidempään, mutta suosin muutenkin luonnollisia tuotteita ja etin jatkuvasti "pakkauksettomia" tuotteita ihonhoitooni.
  Kuinka monella kestovanulapulla ihminen pärjää? :D Meinaan, että mulla on niin harvoin valkopyykkiä pestävänä, että niitäkin varmaan kasaantuisi sievoinen määrä. Mistä näitä voisi hankkia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laita mulle sähköpostia osoitteeseen smykki (at) gmail.com, voin laittaa sulle näitä tulemaan. :) Meillä on kahden ihmisen käytössä varmaan 50kpl näitä lappuja ja ehkä kerran kuussa pesen osan tai kaikki, toki toinen osapuoli käyttää näitä satunnaisemmin kuin minä. Mutta eikö niin, että se mikä on vähemmän roskiksessa on tietysti vähemmän roskiksessa, vaikka siis välillä käyttäisi jokusen kertakäyttöisenkin.

   Poista
  2. Sähköpostia pistetty! Kiitos vielä :) Kerron sitten, miten toimivat omassa käytössä :)

   Poista
  3. Nyt oon pari kertaa kierrättänyt pesukoneen kautta nämä "vanu"laput.
   Ne kutistuivat pesussa aika lailla, mutta kyllä niissä vielä riittää kokoa. Ihoa vasten ne tuntuvat miellyttäviltä ja kyllä ne ihan samalla tavalla toimii kuin normivanulaputkin.

   -Tiltu

   Poista
  4. Jes, kiitos kokemuksista. :) Ihan positiivisilta vaikuttaa kutistumisesta huolimatta.

   Poista

Uusin

Perfektionismin loppu

  Pefektionismi sanana herättää monesti hyvin erilaisia tunteita. Joillekin se aiheuttaa vilunväristyksiä, sillä he kokevat, että kun ihmine...