sunnuntai 30. lokakuuta 2011

Kiiltoa hiuksiin - sitruunallaHiukseni on olleet jonkinlainen murheenkryyni jo jonkin aikaa. Pari viikkoa sitten mun hiukseni pestiin neljän päivän sisään kuuteen kertaan ja föönattiin ainakin kolmesti, kaksi näistä kerroista tehtiin vielä syväpuhdistavalla shampoolla. Nää kaikki ei missään nimessä auta muutenkin kuivahkoa ja auki olevaa permanentattua hiusta. Se vaahtoväri muuten jämähti mun päähäni ja lopputuloksena on haalistuneet, kalvakannäköiset hiukset. Hiukset siis näyttivät kutakuinkin tältä:
Todella himmeät, erityisen kuivat ja latvoista katkeilevat.

Alkuviikosta opettaja puhui meille vaalennuspesusta ja siitä, että sen jälkeen tulisi käyttää hapanta hoitoainetta, jotta saataisiin hiuksen suomuja hiukan kiinni. Omia hiuksianihan ei ole vaalennettu, mutta hius on permanentin jäljiltä aika auki ja meidän käyttämämme kiinnitysainehan sisältää vetyperoksidia.

Hiuksiini tuskastuneena katsoin jääkaapissa möllöttävää melkein kuivanutta limeä ja totesin, että sitrushedelmäthän ovat happamia, joten en kai menettäisi mitään jos laitan sen mehun hiuksiini. Pesun jälkeen puristin limemehut hiuksiini ja annoin olla hetken aikaa. Tajusin, että olin tehnyt typerän virheen, sillä hoitoaine olisi varmaan kannattanut laittaa ennen limeä. Hiukset saivat pientä kiiltoa, mutta olivat edelleen himmeät.

Viikonloppuna kokeilin tätä uudestaan puolikkaalla sitruunalla. Tein asiat tällä kertaa vähän toisella tavalla. Ensin laitoin hiuksiini hoitoainetta muutamaksi minuutiksi, huuhtelin pois ja toisella kierroksella sekoitin pieneen määrään hoitoainetta puolikkaan sitruunan ja annoin taas olla pari minuuttia. Tässä käytin suihkumyssyä, sillä en halunnut kaiken valuvan päästäni pois. Katsokaa lopputulosta:

Väri kirkastui huomattavasti ja kiiltoa oli tullut reippaasti lisää.

Käyttämäni hoitoaine on Maken Mehiläistilan hunajahoitoaine. Tää tuli mulle korvaajaksi Tigin oatmeal & honey -hoitoaineen valmistuksen loputtua. Sellaisenaan peruskäytössä mehiläistilan hoitoaine ei välttämättä riitä, mutta pidemmällä vaikutusajalla ja myssyn kanssa tää ainakin toimii loistavasti. Oma pulloni on ostettu kesällä suoraan mehiläistilalta, joten en voi taata että hoitoaine olisi täysin samaa, sillä mun purkkini on muodoltaan erilainen. Tämä nettikaupassa oleva versio kuitenkin on itsessään hapan eikä hintakaan ole mahdoton.

Sitruunaa kokeilen ehdottomasti uudelleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusin

Perfektionismin loppu

  Pefektionismi sanana herättää monesti hyvin erilaisia tunteita. Joillekin se aiheuttaa vilunväristyksiä, sillä he kokevat, että kun ihmine...