torstai 16. elokuuta 2012

Kesäretki

Tänä kesänä ei keritty kovin montaa "kaupunkiseikkailua" edes omassa kaupungissa tehdä, mutta eräänä lomapäivänä sää suosi ja päätimme tehdä kauan mietinnässä olleen pyöretken Vaajakoskelle ja Pandan tehtaanmyymälään. Tehtaanmyymälässä huomasimme, että emme olleet ainoita ajatuksemme kanssa, joten siellä ei tarvinnut kauaa pyöriä (varsinkin kun joku räkänokka taputteli avokämmenin maistiaislootaa sen jälkeen kun oli pyyhkinyt sillä kädellä räkää naamaltaan). Kävimme sitten pyörimässä muuten niin suuressa Vaajakosken keskustassa(?!). Vaajakoski tarjosi ainakin kirpparielämyksen, tavara ja hinnoittelu ei muuten oikein poikennut Jyväskylän tarjonnasta, mutta löysin tällaisen helmen: Ihan uusi nukkapoistin 3 euroa.

Niin, kai sitä voi nukaksikin sanoa.

Takaisin matkalla sivistykseen pysähdyimme paikallisen halpahallin Jyskän varastomyymälän kampaamossa, josta löytyi aikamoisia ylläreitä. Olen aiemminkin huomannut että kyseisen kampaamon tuotteiden hinnat ovat jotain ihan käsittämätöntä esim. KMS-vaha 9,95 e kun hinta muissa kampaamoissa on pääsääntöisesti suositushintansa mukainen 34 euroa. Hyllyillä oli jonkin verran myös Redkenin tuotteita (joihin muuten kesätöissä hurahdin ihan täysin!) ja nekin hintaan 9,95 e/kpl.
Mua vähän hämmenti, sillä Redkenin tuotteiden hinnat Suomessa on jotain ihan käsittämätöntä eli pääsääntöisesti jotain 25-30 euron väliltä. Tosin näissä tuotteissa ei edes tehnyt pahaa myydä niitä, koska olen itse täysin vakuuttunut niiden ylivertaisuudesta suhteessa moniin muihin kampaamosarjoihin. Jos kuitenkin jatketaan sillä asialla: Veroton sisäänostohinta Redkenin tuotteilla on kuitenkin ihan kevyesti yli kymmenen euroa, joten ihmettelin miten kummassa näitä voidaan myydä niin halvalla. Fiksu olisi kysynyt, mutta ostin muutaman tuotteen, joita olin muutenkin kuvitellut hankkivani.

Kotona aloin tutkimaan tuotteita ja alhaisen hinnan syy taisi olla juuri se mitä olin epäillytkin. Netistä löytyvän eräkoodinavaajan http://checkcosmetic.net/ avulla selvisi, että yhdellä tuotteella olisi käyttöikää vain muutaman kuukauden verran ja yhdestä tuotteesta olisi jo ihan silmilläkin nähnyt, että sen käyttöaika on jo loppunut nelisen kuukautta sitten. Löysin myös yhden tuotteen (painepakkauksessa), jolla on vielä ainakin vuoden verran käyttöikää.

Kokeilin muutaman kerran tuotetta, jonka viimeiset käyttöhetket olivat jo menneet ja totesin että koostumus oli jo muuttunut niin, ettei sitä voinut käyttää. Se jäi käyttämättä. En tiedä onko tällaisten tuotteiden myynti edes sallittua. Koska tyhmyys oli tällä kertaa ihan omaa kun en pulloa paikan päällä tarkastanut en myöskään asiasta myyjälle maininnut, mutta tottakai sitä toivoisi että alhainen hinta selitetään jossain ennen tuotteen ostoa ja omaa epäilyä.

Eipä siinä mitään, oli hauska reissu ja sain ainakin kiiltosuihkeeni. Ja lakua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusin

Perfektionismin loppu

  Pefektionismi sanana herättää monesti hyvin erilaisia tunteita. Joillekin se aiheuttaa vilunväristyksiä, sillä he kokevat, että kun ihmine...