torstai 30. elokuuta 2012

Pirteät ballerinat

Olisin ehkä voinut tehdä tämän jutun jo silloin kun asia oli tuore, mutta nyt saatte nähdä likaisia kenkiä. ;)

Joo, puhutaan taas vähän kengistä.

Epäilin että mun keväinen eBay-ostokseni olisi ollut kopio, olin asiasta ehkä 95% varma. Nyt olen asiasta 99,9% varmuudella sitä mieltä että olin tuolloin ihan oikeassa.

Katsellessani ihan muita (alennus)kenkiä italialaisesta Luisa Via Roma -nettikaupasta iskin silmäni Tory Burchin värikkäisiin kiiltonahkaballerinoihin. Satuin törmäämään myös koodiin, jolla alennetuista tuotteista saisi lisäalennuksen, joten kengät olivat alkuperäiseen hintaansa nähden ihan törkeän halvat. En saanut kenkiä mielestäni, joten alekoodin viimeisenä toimintapäivänä tilasin kengät itselleni. Valitsin koon US7, sillä olin jo keväällä päätynyt siihen tulokseen, että jalkani näissä kengissä olisi todennäköisesti 6,5 tai 7 ja pienempää ei ollut enää jäljellä.

Kengät saapuivat ennätysajassa jämäkässä tummansinisessä pahvilaatikossa, käärittynä silkkipaperiin ja koristenauhaan. Ihan mieletöntä panostamista vaikka kengät olivatkin "vain" alennustuotteita!
Koko osui kohdalleen, uskon edelleen että myös koko 6,5 olisi varmasti ollut sopiva, mutta nämä käyvät mainiosti.

Sitten niihin seikkoihin, mitkä vahvisti mun käsitystäni edellisten kenkien ei-aitoudesta:
Kengät olivat oikeasti todella samannäkköisiä, mutta pienet jutut oli niitä vahvistavia asioita.

-Sanoin että eBay-kenkien nahka oli tosi kovaa ja pahvista, näissäkään nahka ei ollut mitään äärettömän pehmeää, mutta esim. vuorinahka on selkeästi pehmeämpää ja tunnultaa enemmän nahkainen kuin pahvinen.

-Kumpienkin kenkien pohjallinen on pehmeä, mutta näissä oransseissa kengissä pohjallinen on selkeästi tempurmaista memory foamia kun taas eBay-lörttösissä se oli vaan joku kerros halpaa vaahtomuovia.

-Näissä kengissä ei ole ommeltua saumaa sisäsyrjän päällisosassa tai vuorissa. Päällisosan kiiltonahassa on jonkinlainen kohtuullisen huomaamaton (liimattu?) sauma, mutta sekin on täysin eri kohdassa kuin eBay-ballerinoissa, joten epäilen miksi saman mallin (Eddie) kengissä olisi monta eri kaavaa.

Sitten haluan sanoa pari sanaa itse kengistä.
Nää on oikeasti todella mukavat jalassa! Ehkä maailman mukavimmat ja pehmeimmät ballerinat mun mielestä valmistaa espanjalainen Wonders, mutta nää on mun makuuni hieman nätimmät esim. kärjestä ja mukavuudessakaan nää ei oikeasti jää kauas.

Olen käyttänyt näitä ahkerasti ja kaikenlaisilla pinnoilla, pääasiassa näillä on asteltu asvaltilla ja kivellä, joten aika reippaaseen kulutukseen nää on päässeet senkin suhteen. Ajattelin, että pohjan rakenteen  takia päällinen kuluisi kumipohjan vierestä nopeasti, mutta sille ei ole tapahtunut mitään.Sen sijaan yllärikulumaa löytyy sisäpuolelta kantapään alle jäävästä osasta, sieltä nimittäin on värit kuluneet osittain pois. Mulla  toisaalta on aika karheat kantapäät ja yritin näissä käyttää myös irtopohjallista, joka on myös saattanut olla osasyyllinen. Tai sitten kuluma olis tullut joka tapauksessa. En kuitenkaan nää tätä minään ongelmana, sillä kulumaa ei ole tullut ulkopuolelle vaikka näitä on käytetty runsaasti ja nää on oikeasti mukavat jalassa (lisäksi maksoin näistä oikeasti tosi vähän joten en ole ehkä niin kriittinen kuin jos olisin maksanut täyden hinnan - tiedän, että sama kenkä se on silti, mutta uskokaa pois, tässä on logiikkaa ;).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusin

Perfektionismin loppu

  Pefektionismi sanana herättää monesti hyvin erilaisia tunteita. Joillekin se aiheuttaa vilunväristyksiä, sillä he kokevat, että kun ihmine...